K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  1-0  Oud-Heverlee Leuven B


Bekijk de Goal       Wedstrijdfiche      Foto's

29-10-2016


Maria-ter-Heide wint topper en komt alleen op kop!


Toen de kalender bekend werd gemaakt werd deze datum geprikt om een socio te organiseren, alle provinciale ploegen waren immers vrij en Oud-Heverlee Leuven is al jaren een top naam in het vrouwenvoetbal. Ideaal dus om er een feest van te maken!


Wat we uiteraard vooraf niet konden voorspellen was dat het ook de wedstrijd tussen de nr1 en de nr2 uit de rangschikking was.   Een hele boel eters kwamen opdagen en in totaal waren er om en bij de 150 bezoekers,   het najaars zonnetje zorgde voor een aangename sfeer.


Bij Maria-ter-Heide dezelfde 11 namen als vorige week al werden ze wel iets anders geposteerd.   Van OHL wisten we dat het over een heel aantal nationale U17 speelsters beschikt, een ploeg met veel voetballend vermogen en zeker de favoriet voor de wedstrijd.Eerste helft


Nadat de aftrap gegeven werd door (waarnemend) Burgemeester Verberck startte de topper redelijk gesloten.   Beide ploegen zochten naar mogelijkheden bij de tegen partij en het tempo lag hoog, ook de intesiteit van de duels was vanaf minuut 1 erg groot.


De eerste bijna kans was voor de thuisploeg.  Mariska bediende na een goeie actie Lissa maar haar inzet werd afgeblokt door een prima tackle.  De eerste 20 minuten waren de defensies echter wel baas.  Bij groen-wit hielden Britt, Liese, Emily en Thaïs de vinnige Leuvense aanval onder de duim en bij OHL was het Heleen de Schrijver die de zaakje regelde. 


Het grootste gevaar kwam dan ook via stilstaande fases.  Thaïs krulde een vrije schop over en Mariska besloot nipt naast vanop zo'n 20 meter. 


10 minuten voor de rust was het dan toch raak, alweer na een vrije schop.  Steph bracht de bal goed voor en de inlopende Hanne en de bezoekende Goalie misten beide de bal.  Babs was wel attent en duwde de bal aan de 2° paal binnen.  (bekijk het doelpunt hier)


De verhoopte voorsprong was een feit en Leuven kon voorlopig nog niet echt dreigen.  Jorien, voor de gelegenheid als extra buffer voor de defensie, ruimde veel op en de hoekschoppen en voorzetten werden steeds onschadelijk gemaakt door Natasha.Tweede helft


Bij de rust was het blazen, het tempo was hoog en het technisch vermogen van de tegenstrever groot, maar de voorsprong zorgde voor het geloof in een stunt.   We verwachtten ons wel aan een stormloop van de bezoekers.


Die stormloop zou er komen, OHL  dreef het tempo nog wat op en MTH moest zich vooral beperken tot verdedigen. Een eerste kans kwam er via Sari Kees maar haar schot in de draai ging recht op Natasha.   Iedereen moest op de toppen van z'n tenen spelen en we hadden alle moeite van de wereld om Leuven af te houden, maar toch bleven ook nu de echt grote kansen uit.


Pas op het uur werd Leuven weer gevaarlijk.  Dupont zag haar schot gekeerd door Natasha en Thaïs kon de bal nog net voldoende raken om Bergans het scoren te beltten.


Het tempo dat Leuven ontwikkelde was hoog, zo hoog dat ze het zelf niet konden volhouden en MTH herstelde stillaan het evenwicht.  Thaïs kopte een prima vrije trap van Steph voorlangs en Mariska kreeg een vrije schop net niet onder de lat. 


De wissels werden nog ingebracht om de gaten mee toe te lopen en de winst leek steeds meer haalbaar, toch bleef het tot in de laatste minuut opletten en was er nog een goede voetveeg van Tash nodig om de 3 punten in Brasschaat te houden.


Euforie bij de thuisploeg!


Commentaar:


De vele supporters kregen waar voor hun geld.  Een felle, goeie topper die vanaf minuut 1 kon boeien.  Het jonge vinnige Leuven had in de tweede helft het meest de bal maar vond te weinig gaten in de uitstekende thuisdefensie.


Iedereen liep de longen uit z'n lijf en mag fier zijn op de prestatie, we klopten een titelkandidaat en die waren daar uiteraard niet blij mee.   


Maria-ter-Heide staat nu zowaar 1° na 7 speeldagen en mag als leider richting Genk ladies komend weekend,  de kans is reëel dat we daar een gelijkaardige wedstrijd te zien krijgen!


Maar nu eerst een weekje genieten van deze prestatie


Proficiat!


raWedstrijd gegevens


'36   1-0   Babs Franken


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1