K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A   1-0  Wallonia Club Sibret


 Verslag Sibret    Foto's     Wedstrijdfiche

25-03-2017


Maria-ter-Heide blijft in de running voor plaats 2!


Na de nipte maar verdiende overwinning in Tongeren ontvingen we vandaag Sibret.  Onze Waalse vrienden, die we ook jaarlijks in de voorbereiding treffen zakten voor het eerst in hun bestaan af naar Brasschaat.  Dat deden ze tevens met het beste rapport van de reeks, 8 matchen ongeslagen op rij, enkel bijna kampioen Wuustwezel pakte er vorig weekend een punt.


Voor Steve wel opnieuw puzzelen,   Maya kwam op de rechts achter, terwijl Caro beloond werd voor de goeie prestatie van vorig weekend.  Voorin ontbrak Mariska en schoof Aafke daarom wat door.  Thaïs werd voor de gelegenheid kapitein.


We wisten dat het zwaar zou worden maar niets is onmogelijk!  Bij Sibret stond op diepe spits  Collard na de sterkste ploeg op het veld.


Eerste helft


De eerste helft begon wat zoekend voor de thuisploeg.  Sibret startte fris maar verder dan 2 hoekschoppen kwamen ze niet. Een eerste kansje voor MTH kwam er via Cathy die door de buitenspelval glipte maar te zwak besloot.


Maria-ter-Heide nam stilaan de wedstrijd over terwijl het bij de bezoekers vooral uitkijken was voor Meunier en Wolteche. Maar die zaten redelijk goed in de tang van onze defensie.


De grootste mogelijkheden kwamen er op stilstaande fases.  Aafke knalde vanop zo'n 35 meter staalhard op de lat en wat later kreeg Thaïs een vrije trap niet voorbij Paques. Ook Sibret kreeg een eerste bal tussen de palen na een vrije trap maar Tash stond pal!


De 1-0 kwam er wel na een goeie compbinatie.  Babs had een ideale crossbal in huis en Lissa troefde haar man af en schoot in de bovenhoek! 1-0 en MTH had de match nu echt in handen.  Ondertussen waren de duels van Maya en Wolteche vooral boeiend, beide kregen terecht geel. 


De 2-0 leek soms kortbij maar Aafke zag haar schoten afwijken en net geen doel treffen.  Met een 1-0 tussenstand trokken we met een goed gevoel de kleedkamers in.


Tweede helft


We hadden een stormloop van Sibret verwacht maar die kwam er eigenlijk niet.  Maria-ter-Heide moest welliswaar wat achteruit maar bleef wel veruit de gevaarlijkste ploeg.


Babs slalomde door de Sibret-defensie maar kon niet echt  afdrukken.  Ook Lissa kon na een goeie inspanning niet scoren. Er volgenden nog grote kansen, Aafke duwde een goeie voorzet van Thaïs net voorlangs en wat later schoot ze op aangeven van Lissa hard maar net naast.


Achterin hielden Liese, Thaïs, Caro en Maya de zaakjes goed gesloten.  Tash moest enkel wat voorzetten en terugspeelballen verwerken. Het was nu vooral knokken maar problemen kwamen er nooit. Babs en Mariska zagen nog een poging geen doel treffen en Sibret probeerde nog een slotoffensief te plaatsen maar er veranderde niets meer aan de stand.Commentaar:


We wonnen vandaag tegen de langst ongeslagen ploeg van het moment, sterk!  Bovendien was de overwinning verdiend!


Het voorjaarszonnetje en de 3 punten zorgden voor blije gezichten en vernieuwde moed voor de wedstrijd tegen Louwel.  De tweede plaats blijft mogelijk en we gaan er vol voor!


Volgende week zal het door de paasvakantie opnieuw puzzelen worden maar de inzet van vandaag is niets onmogelijk!


raWedstrijd gegevens


'33      1-0   Lissa Boeren  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1