K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  2-1  Standard de Liège


Video  Wedstrijdfiche         Foto's

17-12-2016


Maria-ter-Heide gaat als nummer 2 de winterstop in!


De laatste wedstrijd van 2016 was één van de mooiste affiches van het seizoen.  Na Anderlecht en Leuven kregen we nu ook Standard over de vloer.  Een jonge talentrijke ploeg die dit seizoen al knappe uitslagen liet noteren. Wel  lieten ze zich in het begin van dit seizoen nog verrassen door Maria-ter-Heide, het werd toen 0-6.


Na de winst tegen Wolfsdonk knoopten we zelf  terug aan bij de top 5, daarin wilden we zo snel mogelijk weer stevig  terecht komen.  Standard was de thuiswedstrijd duidelijk niet vergeten, in vergelijking met de wedstrijd in Luik waren slechts 5 namen de dezelfde bij de basis 11.


Bij Maria-ter-Heide ook een wijziging.  Lissa Boeren kwam in de basis en Inya schoof naar rechts.  Hanne moest centraal plaats maken voor Jorien.  Maria-ter-Heide wilde vooral met een goed gevoel de winterstop in.


Op de bank zagen we naast Hanne ook Ellen, Sophie en ook de wederoptredende Mariska. Zij maakte in Luikl nog de 6 groen-wiite  doelpunten.Eerste helft


Het Brasschaatse veld lag er niet optimaal bij en de technische speelsters van Standard hadden er meer last mee dan die van Maria-ter-Heide.  De match was vanaf minuut 1 boeiend en het tempo verschroeiend maar grote kansen waren op 1 hand te tellen.


Taquet en Verstappen zorgden voor dreiging van Standard, en voor Maria-ter-Heide waren Babs, Lissa, Inya en Steph gevaarlijk.  Die laatste liet vooral haar goeie  traptechniek bewonderen.  Een eerste vrije trap werd door Oger uit de bovenhoek gehaald en een tweede ging nipt naast.


Achterin stond de organisatie prima.  Thaïs, Britt, Liese en Emily hadden het welliswaar zwaar maar ze hielden de kopjes goed boven water.  Centraal liepen ook Aafke en Jorien de ziel uit het lijf om de vaardige speelsters af te houden.  Toch werd het vlak voor rust 0-1.   


Gorniak kwam na matig uitverdedigen van MTH  in balbezit  en bediende Pirotte.  Haar schot week af op de tackelende Aafke en viel zo pardoes onder de lat.  Tash kon de bal nog wegduwen maar de goed gevolgde Taquet knalde de bal binnenTweede helft


Bij de rust moest er iets gebeuren, minimaal een punt was immers het doel, Mariska kwam in de ploeg voor Inya en het vizier nog meer vooruit.


Toch liep het bijna meteen fout, Verstappen schoot naast oog in oog met Tash en Gorniak trof de  paal.  Maar ook MTH liet zich opmerken, Aafke kon 2 keer aanleggen vanop afstand maar schoot eerst nipt naast en wat later over.


Maria-ter-Heide drukte nu door en Liese zag na een hoekschop een kopslag tegen de lat uiteenspatten.  Ondertussen keepte ook Tash prima op een inzet van Gorniak.


We konden echter toch de wedstrijd nog doen kantelen, een prima hoekschop van Lissa werd door Steph in doel gekopt maar een Luikse hand hield  die bal tegen.  De scheids besloot geen doelpunt te geven maar wel een strafschop. Mariska besloot de taak op zich te nemen en knalde de bal binnen! 1-1


Niet veel later kwam ook Hanne in de ploeg en zij kopte meteen een vrije schop van Steph binnen. 1-2 bij haar eerste baltoets en Maria-ter-Heide bleef drukken.  Mariska werd nog subliem afgestopt door Oger en aan de overzijde stopte Tash opnieuw Gorniak afCommentaar:


Euforie bij de thuisploeg na het laatste fluitsignaal.  We sluiten 2016 zowaar af als 2° in de stand en klopten op eigen veld opnieuw een topteam.


Iedereen mag trots zijn op de eerste helft van het seizoen.  We hervatten in 2017 op Wezemaal, die vandaag forfait? gaven tegen Wuustwezel.


Na de wedstrijd konden we ook de komst van een nieuwe coach aankondigen.  Steve Herbots (al 2 weken aandachtig toeschouwer) neemt vanaf januari 2017 het roer over.  Hij neemt dus na een korte interim van Thomas & Rian Adriaensen de teugels in handen en kan rekenen op een gemotiveerde en sterke ploeg!


Welkom en veel succes Steve!raWedstrijd gegevens


'43   0-1    Pauline Taquet

'72   1-1    Mariska Hufkens (pen)

'76   2-1    Hanne Fransen
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1