K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A   1-3  Sterrebeek


 Wedstrijdfiche       Foto's

25-02-2017


Maria-ter-Heide loopt in het mes van Sterrebeek.


Maria-ter-Heide ontving dit weekend Sterrebeek, 4° in de stand en dus absoluut een te duchten tegenstrever.  In Sterrebeek werd er na een spannende wedstrijd nipt gewonnen.  Vandaag was winst opnieuw het doel al werd de ploeg wel wat herschikt omdat vakantie, schorsingen en blessures roet in het eten gooide.


Zo kwam Aafke rechtstreeks van carnaval in het centrum van de verdiging en ook Jorien schoof wat achteruit. 


We begonnen dan ook wat aarzelend aan de wedstrijd.Eerste helft


Sterrebeek kwam met een duidelijke missie naar Brasschaat, vanuit een goeie organisatie proberen het tempo te breken en tegen te prikken via hun snelle spitsen.  Maria-ter-Heide had dus wel het meest de bal maar geraakte moeilijk tot aan het Brusselse doel.


Bij de eerste hoekschop van Sterrebeek  gebeurde dan al meteen het geen absoluut vermeden moest worden.  Het werd 0-1 al kende de bezoekers hierbij het nodige geluk.  Een bal verdween in de kluts hoog via de deklat en de voet van Natasha in doel.


Maria-ter-Heide kon er nu echt aan beginnen en deed dat ook.  We trokken naar voor en Sterrebeek plooide, jammer genoeg zagen we na een stevig duel ook nog Sophie uitvallen, de spoeling werd zo nog wat dunner.  De 1-1 bleef wel niet lang uit.  Mariska draaide goed weg en zette Lissa knap op weg naar doel.


Die trapte de 1-1 simpel in de hoek en Maria-ter-Heide nam de wedstrijd nu steviger in handen.  de 2-1 hing dan ook in de lucht.


Na een goeie combinatie bracht Emily de bal strak voor en Mariska werd tijdens het inkoppen in de rug gelopen.  Strafschop en Mariska nam plaats achter de bal.  Haar geplaatste bal ging jammer genoeg tegen de kruising.


Toch bleef de druk hoog.  Mariska (op vrije trap), Steph en Babs konden aanleggen maar scoorden niet.  We gingen net als in de heenmatch met 1-1 de rust in...Tweede helft


Na de rust hielden we nog altijd de teugels in handen, Babs zag een pegel vanop 25 meter tegen de kruising gaan maar de bezoekende defensie gaf nauwelijks echte kansen weg.  Dat deden wij wel in onze eoktocht naar 3 punten en meermaals moest Tash ingrijpen.


Voor MTH  bleef de dreiging bestaan uit afstand schoten en voorzetten die net niet juist genoeg waren.  Sterrebeek scoorde wel  Vandenbussche kon een bal binnen leggen in de rebound na een goeie redding van Tash.  Nu moest echt alles naar voor en Sterrebeek zag het graag gebeuren.  Via de snelle de Hing bleven ze steeds gevaarlijk op de counter en 10 minuten voor tijd  besliste die de wedstrijd met de 1-3.Commentaar:


De omstandigheden waren niet ideaal maar toch kunnen we moeilijk anders toegeven dat het niet voldoende was vandaag.  Al had de wedstrijd anders kunnen lopen. 


Sterrebeek maakte optimaal gebruik van hun sterke punten en won zeker niet onverdiend. 


Door het gelijke spel van KV Mechelen blijven we wel knap 2°  en trekken we komende zaterdag naar OHL nog een topploeg uit de reeks.


Het zal niet simpel worden maar niets is onmogelijk


succes!


raWedstrijd gegevens


'8       0-1    Natasha Ribbens (OG)

'23     1-1    Lissa Boeren

'64    1-2    Nele Vandenbussche

'80     1-3    Liesbeth De Hing

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1