K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  6-1  Tongeren B


     Wedstrijdfiche      Foto's

12-11-2016


Maria-ter-Heide wint vlot van Rode Lantaarn


Met Tongeren kregen we opnieuw een onbekende ploeg over vloer.   De Limburgers haalden tot nu toe 2 punten maar die werden wel behaald tegen Anderlecht en KV Mechelen!  Niet te onderschatten dus.


Toch werd er na de nederlaag tegen Genk wel gerekend op punten we konden immers een goeie zaak doen in het klassement. 


Bij Maria-ter-Heide vielen na de training op vrijdag nog 2 speelsters uit.  Lissa (knie) en Jorien ('s nachts ziek geworden)  gaven verstek en zo kwamen Kirsten en Inya in extremisch in de basis.  De bank werd bemand door Caro, Cathy, Sophie en Ellen.


We gingen vol op zoekj naar de 3 punten.Eerste helft


Nog binnen de 5 minuten bedankte Inya voor die basisplaats met een doelpunt.  Na een hoekschop voor Tongeren werd prima omgeschakeld via Natasha en Mariska werd onze nummer 19 die gestuurd en die rondde rustig af 1-0 en Maria-ter-Heide meteen op rozen.


Maria-ter-Heide had de wedstrijd meteen stevig onder controle en het jonge Tongeren moest vaak achter een ongrijpbare bal hollen.  Inya, Mariska en Babs waren bedrijvig voorin, grote kansen bleven evenwel uit voorlopig.  Het was wachten op een stevige knal van Mariska voordat het 2-0 werd.  Na een pas van Steph schoot ze hard met links binnen.


Nu kwamen er steeds meer kansen, Babs kopte een goeie hoekschop van Kirsten naast en wat later stond doelvrouw Wynants pal op een hard schot van Babs.  Tongeren kreeg zijn enige mogelijkheid voor rust na hoekschop maar de kopstoot ging ruim naast.


Met een geruststellende 2-0 konden we richting kleedkamers.Tweede helft


In de tweede helft wilden we vooral snel de 3-0 maken en de wedstrijd zo snel mogelijk beslissen.  Mariska had dat goed begrepen maar haar harde schot zoefde nipt naast.  Toch werd het snel 3-0.


Inya werd diep gestuurd en behield het overzicht ze duwde de bal perfect voor de voeten vanb Thaïs en die knalde binnen!   3-0. 


Een paar minuten later was het al 4-0.  Een "rode duivelse" omschakeling om U tegen te zeggen.  Hanne blokte in de eigen 16 knap een hard schot met een tackle en dan ging het snel.  Via Steph, Mariska en Inya kwam Babs in scoringspositie en ze legde de bal knap in hoek!  4-0 en een counter uit het boekje!


Tongeren gaf het op en de thuisploeg kon opzoek naar meer doelpunten en die kwamen er via Mariska een eerste keer na een prima pas van Steph en later na een identieke bal van Hanne.  6-0!


Tussendoor kregen Cathy, Mariska en Steph nog enkele mogelijkheden maar het enige doelpunt viel nog aan de overkant.  Laura Toussaint profiteerde van een miscommunicatie achterin en scoorde met de enige bal tussen de palen. 6-1
Commentaar:


Een probleemloze overwinning voor de "onzen".   We moesten zelfs niet ons beste spel bovenhalen om de tegenstrever over de knie te leggen.  Het jonge Tongeren wacht allicht een lange degradatie strijd.


Door de nederlaag van Oud-Heverlee Leuven komen we weer mee aan de leiding.  Al speelde Genk wel een wedstrijd minder.   


Volgende week trekken we naar Sibret! Een sterke ploeg én de verste verplaatsing van het seizoen!


Iemand skielatten?


Succes!


raWedstrijd gegevens


'4     1-0    Inya Matthe

'19   2-0   Mariska Hufkens

'48  3-0   Thaïs Oosters

'51   4-0   Babs Franken

'63  5-0   Mariska Hufkens

'75   6-0  Mariska Hufkens

'77   6-1    Laura Toussaint


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1