K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  4-0  Wezemaal


Wedstrijdfiche    Foto's

10-09-2016


Maria-ter-Heide vlot voorbij Wezemaal


Onze nationalers kregen vandaag Wezemaal over de vloer, een ploeg met een geweldig palmares in het vrouwenvoetbal.  Ze werden meermaals landskampioen en bekerwinnaar en konden ooit zelfs doorstoten in Europa.


Van die ploeg blijft jammer genoeg  niets meer over en ze moesten terug van provinciale opklimmen. Ze verloren vorig weekend kansloos tegen Wuustwezel terwijl Maria-ter-Heide knap won.  De druk lag dus bij de bezoekers.


Bij de thuisploeg 1 wissel, Jorien kwam in de basis voor Floo maar we noteerden wel dezelfde 15 namen op het wedstrijdblad.


Eerste helft


De wedstrijd begon net als vorige week afwachtend, we wisten dat Wezemaal het vooral van kracht en inzet moest hebben.  Ze probeerden dan ook vanaf minuut 1 via lange ballen hun snelle spitsen te bereiken. 


Die werden gelukkig eigenlijk nooit bereikt, de defensie met uitblinker Liese hield gemakkelijk stand en de enige echte gevaarlijke kans kwam er toen Tash zich bijna verslikte in een terugspeelbal.


Stelselmatig werden we sterker en sterker, Mariska slalomde door de Wezemaalse  afweer maar schoot naast.  Wat later leek het wel bingo.  Na een hoekschop schoot Mariska knap in doel maar Babs beroerde voordezekerheid nog de bal en het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.  Toch was het slechts uitstel van executie.  Na pogingen  van Stephanie Ehlen en Mariska werd het toch 1-0.  Lissa Boeren was attent toen een goeie  kans van Steph bleef hangen en Maris doorkopte. 1-0!


2  minuten later werd Babs getorpedeerd door de Wezemaalse goalie maar de scheidsrechter floot geen penalty, een knap vluchtschot van Mariska zoefde wat later nipt over de lat.


Toch werd het nog voor de rust 2-0, Steph stuurde knap Babs het straatje in en die aarzelde niet! 


Die tweede goal bracht de nodige rust, deze 3 punten mochten ons niet meer ontsnappen!


Tweede helft


Bij de rust geen wissels maar vlak er na wel bijna meteen 3-0  Mariska en Babs konden echter niet besluiten.  Het was Inya die als invaller voor Jorien voor een extra impuls zorgde, bijna onmiddelijk kon ze twee keer scoren maar net als 2 knappe schoten van Mariska ging de bal er niet in.


Maar Inya zorgde wel voor de 3-0.  Mariska zorgde met een heerlijke actie voor de assist.  De wedstrijd was nu gespeeld en de wissels werden gedaan.  Floo kreeg met haar eerste baltoets een uitgelezen kans maar schoot jammerlijk over. 


Maria-ter-Heide domineerde nu de wedstrijd en de kansen bleven komen.  Lissa besloot op de keeper en Steph schoot nipt naast.  Ook Floo was bedrijvig maar schoot naast.


Ook Caro kwam nog tussen de lijnen en de Wezemaal gaf zich ondertussen gewonnen,  Thaïs zorgde nog voor de twee laatste wapenfeiten een  eerste schot ging nipt over en vlak voor tijd schoot ze de bal van aan de zijlijn hard en hoog over de keeper en zo werd het 4-0.


Commentaar:


Een logische en verdiende overwinning tegen Wezemaal dat eigenlijk nooit echt een kans kreeg.  Maria-ter-Heide speelde solide, zonder te imponeren, maar won wel zonder veel  moeite.


Hopelijk houden we deze vorm aan. Komende week trekken we zonder druk naar eerste klasser  Aalst  voor de beker en dan treffen we Titelfavoriet Wuustwezel in de derby van de Noorderkempen, daar zal iedereen top moeten zijn!Iedereen op pos!


raWedstrijd gegevens


'30  1-0  Lissa Boeren

'38  2-0  Babs Franken

'62  3-0  Inya Matthe

'89  4-0  Thaïs Oosters  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1