K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  4-0  Wolfsdonk


Wedstrijdfiche         Foto's

10-12-2016


Maria-ter-Heide wint van Wolfsdonk en tankt vertrouwen


Deze week gebeurde er heel wat op Maria-ter-Heide.  Er werd (onverwachts) een einde gemaakt aan de samenwerking met trainer Tom Van Lommen en de ploeg werd met de neus op de feiten gedrukt.  De bal lag in hun kamp.


Rian en Thomas namen dus de honeurs waar en bereidden de wedstrijd voor, Wolfsdonk was ons niet geheel onbekend.  2 jaar geleden klopten we hen nog als provincialer in de Beker van België.  Ze stonden in de onderste regionen maar hielden wel vorig weekend verrassend leider Wuustwezel op een punt.


Inya startte op links en Babs diep.  Op de bank zagen we ook de wederoptredende Lissa Boeren, net als Sophie en Cathy.


We wilden vanaf minuut 1 de tegenstrever vastzetten en vooral nog eens 3 punten vieren.Eerste helft


Maria-ter-Heide begon zoals gevraagd fel aan de wedstrijd en Wolfsdonk kreeg geen poot aan de grond.  Jorien snelde op rechts iedereen voorbij maar besloot naast het doel.

Aan linkerkant deed sneltrein Inya het zelfde, ze rolde de hele flank op en bood Ehlen de 1-0 op een plateau aan, jammer genoeg besloot die van dicht bij over.


Even sloop er opnieuw  twijfel in de ploeg...  Maar toen was er Babs met een knal en de 1-0.  Na een vrije trap van Thaïs draaide ze goed weg en schoot hard met links voorbij Matheï.

Maria-ter-Heide speelde goed en creëerde kansen, de Brabantse vrouwen verdedigde zich met viriel spel en een prima doelvrouw.  Matheï keepte solide, ze plukte voorzetten en stopte Inya en Steph af met een prima redding.


Wolfsdonk stak de neus aan het venster via Van Den Bosch en De Keyser vooral de stilstaande fases zorgde voor dreiging.  Na een iets mindere periode dreef Maria-ter-Heide weer het tempo op een erg bedrijvige Inya zorgde vaak voor dreiging.  Toch waren de beste kansen voor kapitein Britt (die over kopte).  Jorien en Aafke.


We gingen dus rusten met een 1-0 tussen stand en daar konden we ook Tash voor danken die op slag van rust Della Pelle nog van een gemaakt doelpunt hield.Tweede helft


Het spel was goed maar de kloof te klein, de zelfde 11 moesten zsm op zoek naar een 2° goal, aan die oproep werd dan ook meteen gehoor gegeven.


Thaïs zette met een heerlijke pass Steph alleen voor doel, die werkte de bal slim en rustig  in 1 tijd binnen. 2-0 en match gespeeld.  Maria-ter-Heide probeerde nu de score op te drijven om het vertrouwen volledig op te krikken.  Youngster Jorien zag haar eerste officiële goal ooit op de lat uiteenspatten en Babs zag een nieuwe pegel naast zoeven.


De 3-0 kwam er via de eerste invaller, Sophie had 4 minuten nodig om een vrije trap van Liese in doel te verlengen.  Voor Sophie (sinds nationale eigenlijk niet meer in de A-kern, hoewel ze ook vorig seizoen nog scoorde in Desselgem) haar 85° goal in de A-ploeg.  Voor Liese haar eerste groen-witte assist.


Niet veel later werd het 4-0 Babs werd prima gelanceerd door Jorien,en duwde na een ferme spurt de bal perfect op zij naar Steph.  Na een korte controleen goeie kap schoot ze de bal in de hoek.


Maria-ter-Heide liet de teugels wat vieren en Wolfsdonk knokte zich opnieuw in de wedstrijd en kreeg wat nieuwe kansen.  Natasha wilde echter opnieuw de 0 houden!  De ingevallen Lissette Geysels kwam nog het dichtst bij de eerredder maar kon onze goalie niet verschalken.Commentaar:


Een woelige week werd met een positieve noot afgesloten, we wonnen verdiend  en  kunnen nu als 5° de terugronde aanvangen. Die start met een klepper, Standard komt op bezoek en die zullen de 0-6 van de heenwedstrijd nog niet vergeten zijn!


Ook wel vermelden dat Tom na de wedstrijd meteen een sms stuurde met welgemeende felicitaties, klasse!


Iedereen de focus en inzet op training en dan zijn we tot veel in staat!


Tot woensdag!


raWedstrijd gegevens


'10   1-0    Babs Franken

'46   2-0   Stephanie Ehlen

'64   3-0   Sophie Claessens

'66  4-0   Stephanie Ehlen  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1