K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A  1-2  Wuustwezel A


PERS      Wedstrijdfiche    Foto's

21-01-2017


Maria-ter-Heide schaatsend ten onder tegen Wuustwezel 1-2.


De derby/topper waar er al lang over gesproken werd stond eindelijk op het programma.  Leider Wuustwezel telde 3 punten extra en had ook een wedstrijd minder gespeeld.

Toch geloofden we in onze kansen, we draaiden al een verrassend sterk seizoen en stonden ook niet voor niets op de 2e plaats.


Trainer Steve zag ten opzichte van vorig weekend Aafke uitvallen maar kon wel weer rekenen op Jorien.   We wisten dat alles top moest zijn om punten te kunnen pakken tegen de leider, jammer genoeg was het veld dat niet.


Het veld was wel effen maar steenhard en dat zou de wedstrijd op voorhand al hypothekeren, goed voetbal was onmogelijk en dat was jammer voor de erg talrijk opgekomen supporters...Eerste helft


De wedstrijd startte met een erg lange studie ronde.  De bal botste alle kanten op en goede combinaties waren er niet of nauwelijks. de 2 defensies hielden simpel stand.  De bal werd vaak lukraak naar voor getrapt en het tempo lag dan ook niet bijster hoog.


De wedstrijd was al bijna 20 minuten oud toen Van de Peer en De Backer een eerste keer konden aanleggen voor de bezoekers terwijl Mariska en Babs niet uit de greep van de Wuustwezelse verdediging konden komen.


Enkel via de snelheid van Lissa en Inya konden we af en toe prikken.   Aan de overzijde kon Tinne Van den Bergh bijna profiteren van een defensief foutje en Babs zag na een goeie actei haar schot afgeblokt. 


0-0 zou de logische ruststand geweest zijn na een geschiedenisloze eerste helft ware het niet dat Van den Bergh alert reageerde op een verdwaalde hoge bal en zo de 0-1 binnekopte.Tweede helft


De achterstand maakte het er niet gemakkelijker op zeker niet aangeziien de eerste 45 minuten bleek dat de verdediging duidelijk in het voordeel was op het harde veld.  Bij Wuustwezel regelde Leys de zaakjes achterin en we hadden eigenlijk nog geen kans gekregen.  Babs moest bovendien gekwetst naar de kant.


Toch geloofden we er nog in en trokken we vooruit.  Wuustwezel plooide wat terug en na 20 minuten was het dan eindelijk bingo.  Mariska speelde Jorien vrij over rechts en haar voorzet werd door Lissa binnen getikt.  Knappe goal uit de eerste echt uitgespeelde kans van de wedstrijd. 1-1 en het momentum was nu even groen-wit. 


De ingevallen Cathy kon zich bij haar eerste actie goed vrij maken in de 16 maar vergat het af te maken vrij voor doel.


De partij was nu vooral spannend maar niet hoogstaand, de supporters konden zich wel verwarmen aan de tomeloze inzet van beide teams.   De wedstrijd zelf werd beslist na alweer een knappe actie van Van den Bergh,  ze werd foutief gestuit en Vanwesenbeeck  krulde de vrije trap enig mooi in de bovenhoek.In het slot werd risico vol spel van MTH nog bijna afgestraft, maar was er vooral hoogspanning in de 16 van Wuustwezel toen er 2 opeenvolgende hoekschoppen alle speelsters die op het veld stonden postvatte voor doel.    Toch werd er niet gescoord...


Wuustwezelse euforie bij het laatste fluitsignaal,   terwijl Groen-wit afdroop.


Commentaar:


Na deze nederlaag strijden onze A's enkel nog voor de hoogste ere plaatsen terwijl Wuuswtezel mede door de andere resultaten een gouden zaak doet in het klassement.


Ook hadden we de vele bezoekers liever kunnen trakteren op een echt goeie wedstrijd maar dat werd het door het harde veld eigenlijk nooit.


Kopjes omhoog allemaal, de nederlaag is zuur maar opnieuw werden jullie niet weggespeeld door één van de topteams in de reeks.


Binnen 2 weken verdedigen we onze keluren met succes in Anderlecht zeker weten!


raWedstrijd gegevens


'41     0-1    Tinne Van den Bergh

'66    1-1     Lissa Boeren

'81    1-2     Gitte Vanwesenbeeck

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1