K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Oud-Heverlee Leuven B   1-1  Maria-ter-Heide A


    Verslag Leuven     Wedstrijdfiche

04-0-2017


Maria-ter-Heide knokt zich naar punt in Leuven


Na de nederlaag tegen Sterrebeek bleven we op de 2° plaats staan maar zagen we alle achtervolgers wel  naderen.  1 van die ploegen was Oud-Heverlee Leuven B de tegenstrevers van dit weekend.  Thuis werd er van Leuven gewonnen maar toen hadden de Brabanders al het beste van het spel.


Voor deze wedstrijd was het opnieuw puzzelen.  Sophie en Emily vielen nog extra af maar Kirsten en Thaïs waren opnieuw inzetbaar.  Er werd ook terug gegrepen naar oude automatismen.


OHL was gebrand op eerherstel  en vulde de  jonge  ploeg hier en daar aan met meer ervaren pionnen.  Het zou dus erg lastig worden, al was het matige veld misschien wel in ons voordeel.


Eerste helft


De wedstrijd begon zoals verwacht,  Leuven had het meest de bal en Maria-ter-Heide viel terug op een goeie organisatie.  De fans kregen dus veel middenveldspel en weinig kansen.  OHL probeerde kansen bijeen te voetballen maar slaagde daar eigenlijk te weinig in. 


Aafke en Britt sloten de zaakje achterin en Jorien en Thaïs hielden de flanken meermaals goed dicht enkel de erg jonge Corbeels glipte af en toe voorbij Thaïs maar het vervolg was dan meestal iets te slordig.  Verder werden Janssens en Obasogie goed afgestopt.  Enkel die laatste kon 1 keer bijna goed aan een voorzet maar tikte de bal naast. 


Tash moest zo bijna niet in actie komen.  Voorin kregen we nauwelijks wat ineen gebokst veel goeie wil en inzet zorgde er voor dat Steph 2 keer kon aanleggen maar haar schoten misten richting. 


De enige keer dat onze defensie echt werd uitgespeeld kon Drumont niet genoeg kracht zetten en werd het een opwarmingsballetje voor Tash.


Tweede helft


Na de rust leek het beste kruid bij de thuisploeg verschoten en konden we als ploeg een meter of 10 opschuiven.   Ook wij kregen nu wat meer de bal op de helft van de tegenstrever maar verder dan rollertjes van Cathy en Mariska kwamen we niet.


Leuven vond dan weer geen openingen in de groen-witte afweer en lang leek een 0-0 in de maak totdat Janssens te simpel helemaal alleen opdoel kon af gaan, ze stifte de bal knap over Natasha. 1-0 en euforie bij OHL.


Maria-ter-Heide moest nu reageren en trok voorzichtig vooruit.  Van Goethem moest mee voor snelheid zorgen en OHL twijfelde een beetje. 


Tien minuten voor tijd kregen we een vrije trap aan de zijlijn.  Thaïs trapte de bal, op aangeven van de bank ;-) ,  vanop 30 meter richting doel en de bal verdween knap in de bovenhoek. 1-1 en OHL moest weer aan de bak.


OHL bleef echter onmondig in de zone van de waarheid en MTH counterde 2 keer erg goed maar de score bleef ongewijzigd.Commentaar:


Een punt was vandaag allicht het hoogst haalbare.  Voor die 1-1 hebben we met z'n allen kei hard geknokt. Iedereen mag fier zijn op haar prestatie!


OHL zal opnieuw vinden dat ze te weinig overhielden aan de wedstrijd tegen Maria-ter-Heide....


We zakken welliswaar wat plaatsjes in de stand maar niets is verloren. Niemand had ons zo hooig verwacht bij de start van het seizoen.


Volgende week ontvangen we Genk,  succes!


raWedstrijd gegevens


'70     1-0    Jana Jannssens

'80     1-1    Thaïs Oosters


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1