K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Standard de Liège C   0-6  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche      Foto's

03-09-2016


Maria-ter-Heide maakt indruk tegen Standard C


Na een drukke voorbereiding was het eindelijk zo ver, de competitie in 2e nationale stond voor de deur en startte meteen met een droomverplaatsing.  We mochten afreizen naar de Académie Robert Louis-Dreyfus, het fantastische jeugdcomplex van Standard Luik.


Op 1 van de kunstgrasvelden aldaar moesten we het opnemen tegen een getalenteerde groep youngsters in een verzengende hitte.  Trainer Tom koos voor deze eerste competitie wedstrijd voor 3 nieuwkomers ten opzichte van vorig seizoen.  Natasha Ribbens stond in doel, Liese Stappaerts in het hart van de defensie en Lissa Boeren links.  Ook Floo werd na een goede voorbereiding beloond met een basisstek.


Op de bank zagen we Inya, Jorien, Caroline en de jarige Ellen.


Eerste helft


De ploeg kreeg de opdracht om niet te fel te starten, er werd een storm van Standard verwacht.  De jonge garde van de thuisploeg liet ook vanaf het begin zien dat ze over een erg technische en voetballende ploeg beschikken. De hitte en het kunstgras maakte er dan ook een zwaar openingskwartier van. Vooral via de quickzilveren Taquet liet zich opmerken. 


Pas na een kwartier kwamen er eerste kansen, voor Maria-ter-Heide miste Lissa en Babs een dubbele kans. En Tash moest alles uit de kast halen op een knal van Krickel.  De afwachtende tactiek bleek te werken en in de omschakeling kwamen we er voor de eerste keer echt door na 23 minuten.  Na een 1-2tje tussen Thaïs en Mariska bracht Thaïs onze kapitein allen voor doel.  Mariska deed het uitstekend en knalde met links binnen.


Maria-ter-Heide had de formule nu gevonden en bleef scherp counteren.   Floo kwam een teen te kort voor een bijkomende goal en de beste kans voor Standard kwam er nog via Hanne die bijna in eigen doel besloot.


De 0-2 kwam er opnieuw in de omschakeling.  Babs veroverde de bal en zette met 1 pas Mariska voor doel, 0-2 en de kopjes bij Standard gingen stillaan naar beneden.  Maria-ter-Heide trok nu ook het balbezit naar zich toe en duwde Standard weg.  Kansen van Mariska, Thaïs, Lissa en Babs troffen geen doel maar de 3-0 kwam er nog wel voor de rust. 


Met een geweldige pas vond Thaïs opnieuw ruimte achter de defensie en Mariska maakte meteen een zuivere hattrick in de eerste match van het jaar.Tweede helft


In de wetenschap dat de match normaal gespeeld moest zijn konden we de tweede helft aanvangen met het nodige vertrouwen en 1 nieuw gezicht.  Jorien was Floo komen vervangen.


De wedstrijd bleek ook beslist want Standard bleek niet meer bij machte om een vuist te maken.  Maar dat kwam uiteraard mede door onze sublieme verdediging die vandaag absoluut foutloos acteerde. De enige keer dat Standard kon aanleggen gooide Hanne zich met lijf en lede in de baan van een kanonskogel.


De kansen bleven dus Groen-wit maar Jorien, Mariska en Ehlen  scoorde niet.  Ook Babs deed dat jammer genoeg  niet na een zeer goede rush.


Het was wel weer 20 minuten wachten op een bijkomende goal.  De ingevallen Inya glipte 2 keer door de thuisdefensie en werd evenveel keer foutief gestopt.  De tweede keer floot de scheids de fout net buiten de 16 en Mariska krulde de bal heerlijk in de hoek 0-4!


De pijp bij Standard was nu helemaal uit en Maria-ter-Heide kreeg nog een boel kansen.  Opnieuw Mariska zorgde voor de 5-0 nu vanop de stip.  Inya liet wat later de 6-0 liggen maar dat deed Mariska niet na een prima dribbel van Stephanie Ehlen.


Mariska scoorde zo 2 zuivere hattricks in 1 wedstrijd.  Ze bekroonde zo een absolute topprestatie van de ploeg en is zo uiteraard voorlopipg topschutter van de reeks


Commentaar:


Een schitterende start van het avontuur in 2e nationale.  We mogen met vertrouwen uitkijken naar de komst van Wezemaal!


Het is voor onze club en speelsters  een eer geweest om op deze schitterende  accomodatie te mogen spelen.  Enige minpuntje is het gebrek aan kantine en sfeer na de wedstrijd onze speelsters sloten daar de zaak af nog geen uur na de wedstrijd.


Gelukkig werd die verloren tijd deels goed gemaakt door een rondje sightseeing georganiseerd door Stephanie EhlenraWedstrijd gegevens


'23  0-1  Mariska Hufkens

'38  0-2  Mariska Hufkens

'44  0-3  Mariska Hufkens

'66  0-4  Mariska Hufkens

'77  0-5  Mariska Hufkens (pen)

'87  0-6  Mariska Hufkens

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1