K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Sterrebeek  1-2  Maria-ter-Heide A


Video Doelpunten       Interview Mariska       Wedstrijdfiche      Foto's

22-10-2016


Maria-ter-Heide wint knap bij sterk Sterrebeek


Vandaag trokken we naar Sterrebeek, buurgemeente van Zaventem.  Daar speelt de kampioen van 3° nationale B van vorig seizoen.   Een ploeg die vorig weekend nog eerste klasser SG-Tertre-Hautrage wipte in de beker en op eigen (kunstgras) veld vrijwel niet te kloppen. 


Ter voorbereiding werd er op vrijdag voor de training uitgeweken naar het kunstgras van de vrienden van OSSMI.  We zouden niets aan het toeval overlaten.   De heenronde komt bovendien  in z'n bepalende fase, er staan de komende weken veel topwedstrijden op het programma!


Bij Maria-ter-Heide kwam Jorien weer in de basis en zagen we Inya, Cathy, Caro en Ellen op de bank.  Op het veld werden hier en daar wat pionnen verschoven om de sterke punten van Sterrebeek uit de wedstrijd te kunnen houden.


Ohja, Britt was jarig en speelde haar 75e (competitie)wedstrijd voor Maria-ter-Heide.Eerste helft


De wedstrijd startte zoals verwacht, in evenwicht en met behoorlijk voetbal langst beide zijden.   Sterrebeek had op het kleine veld wel iets meer de bal maar Maria-ter-Heide deed niet onder.  Opgelegde kansen waren er niet voor beide ploegen, Babs en Mariska zorgden voor de groen-witte dreiging en De Hing  en Janssens gingen hun kans voor Sterrebeek.


Toch moesten de doelvrouwen nog niet echt in actie komen.  Het was duidelijk dat de ploegen elkaar in evenwicht hielden en het was dan ook wachten op het openbreken van de wedstrijd en dat gebeurde na 28 minuten.  De Hing liep zich centraal vast en Steph schakelde snelom.  Mariska kon alleen op Haeck af en die werd zonder heel veel moeite gepasseerd. 0-1!


De wedstrijd was nu echt begonnen en de kansen kwam er nu wel.  De Hing schoot naast voor de thuisploeg en Lissa en Babs vonden Haeck op hun weg.   Mariska kreeg een goeie voorzet van Thaïs in de vlucht niet tussen de palen en Hanne kopte een hoekschop net naast.


Toch was vlak voor rust alles te herdoen.  Sterrebeek combineerde de bal door de groene defensie en na  een slimme tik van De Hing  kon Vercammen de  bal knap over Natasha in doel leggen.


We gingen rusten bij 1-1.Tweede helft


In de tweede helft trok Sterrebeek iets meer vooruit maar kreeg opnieuw niet echt de grote kansen bijeen gevoetbald.  Die kreeg Maria-ter-Heide wel op de tegenaaval.  Lissa stuurde Mariska weg en die kon na een kap naar binnen de bal over Haeck stiften. 1-2!


Sterrebeek gaf zich echter niet gewonnen en stillaan kon Maria-ter-Heide zich enkel nog beperken tot counteren.   Sterrebeek vond echter wel geen openingen in de Brasschaatse afweer, en als die opening er wel kwam werd een doelpunt van De Hing afgekeurd voor buitenspel. 


De counters van Maria-ter-Heide bleven wel erg gevaarlijk.  Lissa schoot staal hard op de keeper (die moest wat later gewisseld worden) en Babs kon ook de reserve keeper niet verschalken 1 tegen 1.   De tanks liepen ondertussen leeg en de wisselspeelsters moesten mee komen werken om alles te belopen.


Schouteeten ging in het slot Jorien nog één keer terug halen en zorgde aan de overkant bijna voor de 2-2.   En die gelijkmaker bleef een tijdje in de lucht hangen maar Natasha maakte het nakende gevaar steeds onschadelijk.   


Opluchting en tevredenheid bij de bezoekers die met gouden punten en een 2e plaats naar huis konden.


Commentaar:


Maria-ter-Heide toonde zich als een hecht blok dat ook als het minder goed gaat blijft knokken.  Achterin werd er solide verdedigd en de Sterrebeekse sterkhouders werden goed uit de wedstrijd gehouden.  Voorin kon de wedstrijd misschien zelfs sneller beslist worden maar we zijn er van overtuigd dat we blij mogen zijn met deze  3 punten.


We staan nu zowaar op een gedeelde 2e plaats in de stand op 1 punt van leider Oud-Heverlee Leuven.  Onze tegenstrever van komende week.


We kunnen alleen maar aanraden om te komen kijken,   onze andere ploegen zijn immers allemaal vrij!Bekijk ook zeker de filmpjes (bovenaan dit verslag)


Succes!


raWedstrijd gegevens


'28   0-1   Mariska Hufkens

'44   1-1   Lynn Vercammen

'55   1-2   Mariska Hufkens

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1