K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Tongeren B   0-1  Maria-ter-Heide A


    Foto's     Wedstrijdfiche

21-03-2017


Maria-ter-Heide wint in de laatste minuut.


Na een 2 op 9 en een verplaatsing naar één van de staartploegen moest er absoluut nog eens gewonnen worden door Maria-ter-Heide.  Er stonden immers veel topwedstrijden op het programma en we konden zo dus ook nog eens een goeie zaak doen in het klassement.


Onze op 2 na verste verplaatsing van het jaar bracht ons tot in Tongeren waar een knap complex en goede grasmat op ons lagen te wachten.  We zagen Liese weer aanpikken en ook Caro kwam  in de basis maar nu waren Britt en Emily niet van de partij het was zelfs zo puzzelen dat youngsters Shauni en Mente voor het eerste een zitje op de bank kregen.


We wilden er vanaf minuut 1 invliegen!


Eerste helft


Toch was er van een vliegende start geen sprake, Maria-ter-Heide had welliswaar meer de bal maar voetbalde alles behalve goed, het spel was slordig en Tongeren kon simpel stand houden.  Enkel een bedrijvige Babs zorgde af en toe voor dreiging.


De eerste echte mogelijkheid kwam er voor de thuisploeg, een vrije trap werd door een bijna verraste Tash nog net tegen de lat geduwd. Dat was toch het sein om wakker te worden voor Maria-ter-Heide.  Aafke knalde een vrije trap vanop 35 meter op de kruising en Lissa schoot een goeie mogelijkheid over.


De beste mogelijkheid kwam er nog voor Mariska maar de lokale doelvrouw keepte uitstekend


Tweede helft


0-0 en toch wat zorgen bij de rust.  Het moest absoluut beter in de tweede helft en Maria-ter-Heide liet vanaf dan een ander gelaat zien.


Tongeren moest helemaal terug en kwam nog nauwelijks op de helft van Maria-ter-Heide.  Aafke kopte een hoekschop net naast en wat later werd Caro in extremisch afgeblokt.  De kansen kwamen er nu wel bij de vleet, Cathy en Lissa sneden geregeld door de blauwe defensie en ook Babs en Mariska miste net wat geluk in de afwerking. 

Een vrije trap van Thaïs werd gestopt door de keeper, ondertussen werden met Maya en Ellen nog 2 aanvallende ijzers in het vuur gegooid want de tijd begon stilaan te dringen.


Toch kwam Tongeren nog 1 keer gevaarlijk opzetten.  Vozza zag haar inzet echter goed gekeerd door Tash.  Ondertussen stonden er nog maar een tiental minuten op de klok en zagen we schoten van Aafke en Thaïs naast en over zoeven.


In het echt slot van de wedstrijd volgden nde hoekschoppen en vrije trappen elkaar in snel tempo op en het was de allerlaatste die de verlossing bracht.  Aafke sneed een hoekschop prima aan en Ellen kopte de bal overhoeks binnen aan de eerste paal. 0-1 en opnieuw een last-minute verlossing voor MTH


Commentaar:


Door de winst komen de hoogste ere plaatsen weer in het vizier, in die strijd wordt de volgende wedstrijd tegen Sibret erg belangrijk.  Als we onze Waalse vrienden kunnen kloppen blijft de top 3 mogelijk!


Iedereen nog 4 keer vol aan de bak!Succes


raWedstrijd gegevens


'90+2     0-1    Ellen Van den Vonder


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1