K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Wallonia Club Sibret  0-0  Maria-ter-Heide A


   verslag Sibret    Wedstrijdfiche      Foto's

19-11-2016


Maria-ter-Heide haalt punt op in het verre Sibret.Dit weekend trokken we naar Sibret in de buurt van Bastenaken om daar de enige andere "groene" ploeg van de reeks partij te geven.  Erg ver is het wel, zo'n 230 km,  maar onbekend niet... De afgelopen jaren gaan we steeds in die buurt op stage.  Ook voor deze trip werd hotel "Les Ondes" van sponsor "Cronos" onze uitvalsbasis.


Sibret is dan ook geen onbekende ploeg voor ons, in de voorbereiding gingen we er 1-2 winnen.  Onze Waalse tegenstrever is op eigen veld zeer moeilijk te kloppen en is al jaren een vaste waarde in onze nationale reeksen.Bij Maria-ter-Heide was het deze week voor het eerst echt puzzelen.  Geblesseerden, zieken en andere afwezigen zorgden er voor dat we geen 15 speelsters op het wedstrijdblad kregen.  Reservedoelvrouw Ellen nam dan ook maar als speelster plaats op de bank, just in case...


Mariska was ziek maar startte toch aan de wedstrijd verder werd Inya beloond voor haar goede prestatie van vorig weekend.


Eerste helft


Maria-ter-Heide startte (in het wit) het beste aan de wedstrijd.   Sibret had het nodig respect voor ons en liet wat begaan in het begin van de wedstrijd.  Mariska en Babs testte een eerste keer doelvrouw Vaguet. De eerste echte mogelijkheid kwam er na een bijna owngoal van Sibret, Vaguet hield de bal met de handen uit de goal en de onrechtstreeks vrije trap van Mariska ging nipt naast. 


Wat later bediende Inya Mariska maar die zag haar schot op de lat uiteenspatten.  Aan de overzijde kwam de dreiging vooral via Meunier en Wolteche.   1 keer moest Natasha goed ingrijpen met een knappe voetveeg hield ze Sibret van een doelpunt.


De wedstrijd zat vol strijd en het zware veld zorgde er mee voor dat de twee ploegen elkaar goed in evenwicht hielden.Tweede helft


De tweede helft werd gestart met hernieuwde moed en Cathy in de ploeg.  De aanvangsfase was dan ook opnieuw voor de bezoekers.  Sibret kroop achteruit en er volgden een paar prima hoekschoppen. 


Op één van die hoekschoppen kopte steph goed op doel en de bal raakte de hand van een Sibret verdedigster.  Strafschop!  Mariska was niet 100% maar nam wel haar verantwoordelijkheid, jammer genoeg raakte haar geplaatste bal de paal.


Het offensief ging wat liggen en Sibret rook zijn kans.  De defensie stond echter pal, enkel een knal Kaiser ging tegen de lat.  Verder werden Meunier en Co goed afgehouden van doel.


Het tempo ging nu nog wat de lucht in en beide ploegen legden er hun kop voor,  de felle strijd maakte de ijzige koude iets meer draagbaar voor onze 6 meegereisde fans!  Ook kregen Kirsten en Ellen nog hun minuten, Jorien en Thaïs pakten een noodzakelijke gele kaart.


Een goal van Steph in draai werd nog afgekeurd voor buitenspel en een laatste poging van Sibret kwam er na een vrije trap van Delperdange maar ook die ging tegen de lat.Commentaar:


Gemengde gevoelens na de wedstrijd.  Uiteraard hadden we ze kunnen winnen en waren er kansen maar ook Sibret had die zeker op het einde van de wedstrijd.


Een punt komen halen bij het verre Sibret zal niet veel ploegen lukken daar zijn we wel zeker van.


Na de wedstrijd trokken we nog met een delegatie naar "Les Ondes" waar de avond perfect wer afgesloten.


Volgende week ontvangen we Louwel die pas in de laatste minuut werden geklopt door Wuustwezel, weer een lastige klus dus!


raWedstrijd gegevens
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1