K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Wezemaal  0-5  Maria-ter-Heide A


 Wedstrijdfiche         Foto's

14-01-2017


Maria-ter-Heide maakt het verschil voor de rust!


Voor de eerste wedstrijd van 2017 trokken we naar Rapide Wezemaal.  Ooit de beste ploeg van België maar nu een laagvlieger in 2° nationale, thuis werden de Brabanders 4-0 geklopt en we trokken dan ook met vertrouwen naar daar. 


Onze ploeg ploeg stond voor het eerst onder leiding van Steve Herbots die sinds 1 januari de trainingen geeft.  Hoewel er door het slechte weer niet erg veel getraind kon worden, kreeg hij oa. aan de hand van beelden toch wel een goed beeld van de ploeg.  Jorien was gekwetst en Eva en Inya hadden examens.  Floo, Cathy en Sophie namen plaats op de bank en ook de veldbezetting werd wat gewijzigd.


We wilden het jaar inzetten met een 3 punter maar daar leek het weer eerst een stokje voor te steken.  Toch bleek bij aankomst dat het veld er ondanks de sneeuw, zwaar maar goed bespeelbaar bij lag.  Dat terwijl de matchen in Leuven, Anderlecht en Wolfsdonk werden afgelast, er zouden uiteindelijk maar 2 wedstrijden gespeeld worden in onze reeks.Eerste helft


Er moest fel gestart worden en na wat zoeken in de nieuwe formatie sloeg de Brasschaatse motor aan.  Steph kon een goed teruggelegde bal van Emily hard inschieten maar Renaers had een goeie reflex in huis.  Emily was duidelijk goed wakker want ze zorgde voor veel dreiging over rechts, na 7 minuten legde ze de bal perfect achter de defensie waardoor kapitein Mariska het openingsdoelpuntkon aan tekenen.


Maria-ter-Heide domineerde en combineerde bij vlagen erg goed.  Wezemaal moest zich beperken tot verdedigen maar kon niet op tegen de groene overmacht.  Na één van de goeie combinaties loodste Mariska Babs door de defensie en die rondde knap af oog in oog met Renaers.


Wezemaal kreeg 1 goeie mogelijkheid, na een hoekschop bleef de bal hangen in de kleine rechthoek maar de bal werd hard  over het doel getrapt.  Dat was even verschieten maar meteen ook het signaal om de wedstrijd op slot te leggen.


Britt zorgde voor een gemeten pas op Steph en die schudde iets weergaloos uit haar voeten. Met een korte kap maakte ze zich zelf vrij en ze chipte de bal heerlijk met links over Renaers in de hoek.  0-3 en een erg knappe goal!


Wat later schoot Steph hard over het Wezemaalse doel maar de 0-4 kwam er toch nog voor de rust.  Emily zorgde opnieuw voor een prima voorzet en Lissa was goed naar de eerste paal gelopen en tikte binnen.Tweede helft


Tijdens de rust moesten  de speelsters zich proberen te  verwarmen al was  de motivatie om de tweede helft aan te vangen was niet meteen erg groot, ook omdat het veld ondertussen herschapen was in een modderveld.


Net dan kwam er een zonnetje door en Maria-ter-Heide kon de wedstrijd probleemloos controleren.  Mariska schoot na een goeie actie op de keeper en ook Steph en Babs scoorden niet. 


Dat deed wel de ingevallen Cathy die profiteerde van een te korte terug speelbal en slim de keeper passeerde en de 0-5 score op het bord zette.


Ook de andere invallers Sophie en Floo lieten zich opmerken maar scoorden net niet.  Floo werd links voor doel afgezonderd maar schoot iets te snel terwijl Sophie eerst een hoekschop en dan een afstandschot niet zag binnen gaan.  Ook Mariska zag nog een pegel over zoeven.  Achterin hield de defensie alles onder controle en Tash stond dan ook vaak werkloos toe te kijken.Commentaar:


Een probleemloze zege voor de bezoekers die met vertrouwen kunnen toewerken naar de topper van volgende week. 


Zeker in de eerste helft zagen we dingen waar ze langs de lijn blij van werden.


deze week volle bak op training en wie weet een stunt op zaterdag!raWedstrijd gegevens


'7     0-1    Mariska Hufkens

'21   0-2    Babs Franken

'28   0-3    Stephanie Ehlen

'35   0-4    Lissa Boeren

'69   0-5    Cathy de Bel
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1