K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Wolfsdonk   1-4  Maria-ter-Heide A


    Foto's     Wedstrijdfiche

29-04-2017


Maria-ter-Heide wint en eindigt gedeeld 3°


Na de winst tegen Kv Mechelen hielden we een virtuele kans om 2° te worden.  Daarvoor moest echter wel alles meezitten en vooral moest er gewonnen worden in Wolfsdonk.


De Brabanders stonden in de kelder van het klassement en degraderen allicht naar 1° provinciale (al moeten ze toch nog testwedstrijden spelen).  Wolfsdonk was echter niet te onderschatten.  Op eigen veld verloren ze zelden zwaar en kampioen Wuustwezel kwam er zelfs slechts gelijkspelen.


Bij Maria-ter-Heide kreeg Kirsten een kans op de 10 en kwam Eva bij de selectie.  Op de bank zagen we verder Ellen, Floo en Hanne.


Eerste helft


Maria-ter-Heide startte behoorlijk  en kreeg wat halve kansen maar al snel was Wolfsdonk op z'n minst de evenknie, de Brabanders waren zeker geen gelaten ploeg en Tash moest al snel met de voet redding brengen.  Wat later werden ook wat hoekschoppen en vrije trappen gevaarlijk.


Maria-ter-Heide kreeg zodner goed voetbal wel de beste kansen.  Babs trof Matthei en Cathy kon net niet besluiten na een prima pas van Thaïs.  Ook Lissa knalde een goede mogelijkheid net niet in de kruising.


Na een matige 45 minuten trokken we met 0-0 richting kleedkamers.


Tweede helft


Bij de rust 2 wissels, Eva en Hanne kwamen in de ploeg en ook de formatie werd wat aangepast.  Het moest beter!


En het werd beter!  Een eerste doorsteekpas van Sophie zette Eva op weg naar de 0-1 in 2 tijden verschalkte ze Matthei.  Wat later duwde Cathy van kortbij een goeie bal van Babs over het lege doel.  Maar de 0-2 volgde wel snel een goeie pas van Liese zette Babs alleen richting Wolfsdonk doel en ze scoorde rustig in de hoek.


Maria-ter-Heide speelde goed en Wolfsdonk moest achteruit.  Sophie en Babs miste eerst nog maar de 0-3 kwam er na een goede aanval.  Na een goeie voorzet van Eva schoot Lissa hard op Matthei, de geloste bal werd hard binnen geschoten door Cathy en plots werd een ruime score toch weer mogelijk.


Toch werd het tempo gebroken door een afstandsschot van Van den Bosch, 1-3 .  Beide ploegen verzoende zich met de uitslag en het tempo ging naar beneden.  Kansen van Sophie, Floo, Jorien en Babs gingen er niet in enkel Eva kopte nog een hoekschop van Lissa "staalhard" binnen. 1-4!


Op het einde van de wedstrijd schudde Tash nog haar laatste MTH redding uit haar gele shirt en de uitslag bleef 1-4.


Commentaar:


We eindigen op een knappe gedeelde 3° plaats, al wordt dat op basis van het doelsaldo officieel  de 5° plaats.  Een schiteerende prestatie!


Nu gaat het gas er af en is het uitkijken naar de Cronos Cup op 20 mei.


Tot volgend seizoen!


raWedstrijd gegevens


'46     0-1    Eva Wagemakers

'49     0-2    Babs Franken

'53     0-3    Cathy de Bel

'63     1-3    Laura Van Den Bosch

'74     1-4    Eva Wagemakers
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1