K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Wuustwezel A  2-1  Maria-ter-Heide A


Wedstrijdfiche      PERS    Foto's

24-09-2016


Maria-ter-Heide legt nipt de duimen in Wuustwezel


Vandaag stond de kortste verplaatsing in 2 jaar op het programma.  We trokken naar Wuustwezel voor de Derby der Noorderkempen.  Wuustwezel speelt al jaren in de nationale reeksen (vroeger onder Achterbroek) en kent dus de knepen van het vak, vorig jaar startten ze zelfs met 21 op 21.  Hun kern werd in het tussenseizoen ook nog aangevuld met Tinne Van den Bergh vorig jaar vaste waarde bij Lierse in de Super League.

 

Maria-ter-Heide had dus niets te verliezen maar had wel een plan, we wilden onze huid duur verkopen en waren er an overtuigd dat we absoluut kans maakten.

 

Voorin zagen we Cathy voor het eerst in de basis en ook Thaïs was weer van de partij.  Op de bank zat naast Eva, Caro en Ellen dan  uiteindelijk toch Mariska, ze zou vooraf testen of het ging.

 

Op een perfecte grasmat, in een stralend zonnetje en voor heel wat volk werd de match op gang getrapt en het gas ging meteen open.Eerste helft


Al na 2 minuten had een bezoekende goal moeten vallen een goeie actie van Babs over rechts rolde de gele defensie op en haar voorzet werd niet goed verwerkt door Verwilt en Lissa leek maar binnen te hoeven duwen. Helaas werd er door de Geel-Blauwen nog een ultieme voet voor gestoken.   Maar de toon was gezet, de supporters wakker en wat volgde was een wedstrijd die goed op en neer ging.

 

Het plannetje klopte maar toch kwam Wuustwezel snel op voorsprong, Van den Bergh kopte een prima hoekschop van Kerkhove knap binnen.  De toeters gingen een eerste keer open.

 

Maria-ter-Heide kreeg in de eerste periode wel een paar goede kansen,   Babs kopte een vrije trap van Thaïs tegen de paal en wat later kon onze nummer 10 bijna profiteren van een misversverstand in de Wuustwezel defensie.  Aan de overzijde was de beste mogelijkheid voor Kerkhove maar haar knal werd in extremis afgeblokt door Britt.

 

Iets over het half uur kwam de match dan weer helemaal in evenwicht.  Jorien zag de opening op links en Steph schudde een weergaloze kap en knappe stift uit haar sloffen en ze zette de bordjes weer gelijk.

 

In de tweede helft was dus alles te herdoen.


Tweede helft


De tweede helft had in het begin een ander beeld.  De Wuustwezelse motor sloeg duidelijk aan en we moesten achteruit.  Debacker trof de paal nadat er matig werd uitgevoetbald en Tash moest een bal van Vanwesenbeeck uit de winkel haak halen.  Wat later schoot de Wuustwezelse kapitein naast.  De wedstrijd leek ons te ontglippen maar toen kwam toch weer een grote kans voor ons.

 

Lissa Boeren speelde Cathy aan en speelde de bal blind voor doel, de ingevallen Mariska schoot hard onde druk van een tackelende Vanwesenbeeck maar Verwilt stond pal.   De daarop volgende hoekschop resulteerde in een doelpunt, helaas was het aan de overzijde.   Te simpel kon het  veld worden overgestoken en Van Ginderen krulde de bal over Tash.

 

2-1 en uiteraard dolle vreugde bij de thuisploeg, maar die was bijna even snel weer weg toen Babs na een knappe combinatie alleen op weg naar doel werd gezet.  Jammer genoeg stond Verwilt goed te keepen en met de voet kon ze de inzet keren...

 

Het veld werd nu erg groot en er werden vooral ballen over en weer gepompt, jammer genoeg met iets te weinig overleg.,   Van Roie schoot over en Natasha stopte goed Van den Bergh af.   Maria-ter-Heide kon ook nog bijna scoren toen Eva en Cathy beide net te kort kwamen na een goeie bal van Mariska.

 

Bij de laatste hoekschop ging ook nog Natasha mee in de aanval het mocht niet baten.


Commentaar:


Wuustwezel won en vierde dat alsof er een kampioenschap gewonnen was, maar het was hen gegund, net als in Aalst konden we niet zeggen dat de zege onverdiend was.   Maar net als in Aalst had er veel meer ingezeten.

 

Van een eventuele afstraffing was er evenwel geen sprake, we voetbalden de beste kansen bij elkaar en op 20 minuten na waren we in het spel de evenknie.

 

Volgende week zal Anderlecht C goed moeten spelen om ons te kloppen, dat weet ik zeker.

 

 

Supporters op post!

 

raWedstrijd gegevens


7     1-0  Tinne Van den Bergh

'32  1-1   Stephanie Ehlen

'64  2-1  Stefanie Van Ginderen
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1