K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Halveweg Zonhoven   3-5  Maria-ter-Heide A


 Wedstrijdfiche       Foto's

11-02-2017


Maria-ter-Heide maakt het zichzelf te moeilijk!


Maria-ter-Heide won vorig weekend nipt van de laatste, Anderlecht C, en trok dit weekend naar een andere staartploeg, Halveweg Zonhoven.  Een ploeg die we in de heenronde 4-1 klopten en dus werd er opnieuw gerekend op 3 punten.


Trainer Steve moest echter wel puzzelen, Lissa, Steph, Eva en Inya waren niet beschikbaar en de B-ploeg miste ook wat speelsters waardoor we ook daar moesten rekenen.  Britt kwam zo centraal en ook Cathy stond in de basis.  Op de bank zagen we Floo, Kirsten en Aafke na een tijdje afwezigheid.


Onderweg naar Zonhoven had de sneeuw al huisgehouden en de wedstrijd op Genk (zo'n 10 km verderop) was reeds afgelast, het bleef dus een vraagteken of we zouden spelen. Aangekomen bleek er geen "vlokje" aan de lucht en lag het veld er zwaar, maar bespeelbaar bij.


We gingen dus vol voor de 3 punten.Eerste helft


Maria-ter-Heide begon fel en Zonhoven probeerde zich met alle middelen te verdedigen.  Babs schoot hard op Nies en een vrije trap van Mariska vloog over.   Wat later waaide een voorzet van Emily tot tegen de paal en ging de rebound er niet in.


Een stift van Mariska bleek net niet hard genoeg om de score te openen.  Het bleef dus lang 0-0 ondanks de constante dreiging  van de bezoekers, maar dat duurde juist 19 minuten.  Thaïs lanceerde Jorien die na wat gefrommel de bal ind e goal kreeg.  Meteen haar eerste officiële goal voor de A-ploeg.  Niet veel later stuurde Mariska Babs voorbij de defensie en die rondde de keeper en trapte kalm  binnen 0-2!   Voor Zonhoven kon enkel Put dreigen met een ver schot...


Het was er de wedstrijd naar om een grote score neer te zetten...   Babs vond een uitstekende Nies op haar weg en ook Jorien, Cathy en Mariska scoorden niet. De 0-3 was dan ook dik verdiend.  Sophie verlengde een vrije trap van Liese met het hoofd en Mariska tikte binnen.  Voor Mariska het 200° competitiedoelpunt voor  MTH A.


Match gespeeld zou je denken...


Toch veranderde dat op een paar minuten.  Zonhoven kwam weer in de match met een zondagsschot van Franssens, 1-3  knappe goal!   Die zelfde Franssens was niet veel later attent na mistasten in de groen-witte defensie 2-3.  Ondertussen moest ook Liese gekwetst naar de kant.   Zonhoven klom zo uit het niets weer in de match.Tweede helft


Na de rust was het tempo minder hoog maar Zonhoven kon Maria-ter-Heide enkel afhouden op karakter en soms met hulp van de scheidsrechter.  Babs trof op aangeven van Kirsten de paal en ook Cathy en Mariska kregen halve kansen.

De 2-4 kwam wel weer van de voet van onze kapitein, Thaïs stak de bal in de rug van de defensie en Mariska rondde heerlijk af.


Opnieuw liet MTH het na om de wedstrijd af te maken, een gretig ingevallen Floo (2x)  en Mariska na een goeie combinatie miste.  Aan de overzijde schoot Put op de paal.


De amibitie voor een grote score werd ondertussen opgeborgen maar Mariska nette er nog wel een derde. Ze kon een doorschietende voorzet van  Sophie simpel afwerken. 2-5


In blessure tijd kon Zonhoven na schijnfout van Hanne nog 3-5 maken.  Jammer, want Tash had het initiële schot van Put schitterend gered, Izmri tikte simpel binnen.


Commentaar:


Opnieuw had de score groter kunnen zijn maar de drie punten en de 2° plaats zijn nu minstens 2 weken van ons.  Dan ontvangen we Sterrebeek, die momenteel 4° staan.


We hopen tegen dan de afwezigen te recupereren en dat de de blessure van Liese meevalt.


Lets go!


raWedstrijd gegevens


'19     0-1    Jorien Dictus

'23     0-2    Babs Franken

'38     0-3    Mariska Hufkens

'39     1-3    Hanne Franssens

'42     2-3    Hanne Franssens

'65     2-4    Mariska Hufkens

'85     2-5    Mariska Hufkens

'90+2  3-2    Imzri Fatima
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1