K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

's Gravenwezel A     2-4     Maria-ter-Heide A


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


27 september 2014


Maria-ter-Heide kent moeilijke middag in 's Gravenwezel


Voor elke ploeg is de verplaatsing naar 's Gravenwezel gevreesd. Hevige thuisaanhang, georganiseerde ploeg en tonnen inzet. Komt daar nog eens bij dat er dit jaar geen scheidsrechter kwam opdagen, zo moest Thomas de ondankbare taak op zich nemen.

Karim moest naast Anke en Mariska vandaag ook Caroline en Emily missen. Sophie werd rechtsachter, Oris kwam weer centraal en Babs kwam voor het eerst aan de aftrap.

We wisten dat achterkomen tegen "Wezel" gevaarlijk is en dus gingen we vanaf de start op zoek naar een goal.Eerste helft


's Gravenwezel maakte vanaf minuut 1 duidelijk dat de bal voor Maria-ter-Heide was, een stevige defensie en dan via de technisch sterke Robbrecht en Reusens proberen de snelle spits te bereiken. Het zou zwaar worden, komt daar nog eens bij dat de zon fel doorbrak en voor onverwachte hitte zorgde. Op de eerste echt uitgespeelde kans was het bijna een kwartier wachten maar het was wel meteen bingo. Van Goethem zorgde met een rush over rechts voor diepte en haar lage voorzet werd door Babs binnen gelopen aan de 2e paal.

Babs liet zich trouwens opmerken in de eerste helft, met een paar snedige dribbels was ze moeilijk af te stoppen. Ze groeit na veel blessureleed duidelijk weer naar haar beste vorm toe!  Maria-ter-Heide domineerde maar de thuisdefensie gaf voorlopig weinig weg. Doelvrouw Pauwels maakte dan ook nog eens alle halve kansjes onschadelijk.

Toch lieten we 's Gravenwezel zelf in de wedstrijd komen, eerst kwamen we nog goed weg na een zwakke uittrap van Lauren waarna Moeskops de paal trof. Maar de 1-1 kwam er toch op hoekschop, de grote Bolsens werkte de bal aan de eerste paal binnen. Onze meisjes waren duidelijk wakker geschoten en nu kwamen er plots wel kansen. Paepe trof met links de lat en Pauwels stopte een inzet van Cathy.

Toch werd het vrij snel 1-2. Van Goethem ging goed doorjagen en Babs kreeg de bal op 20 meter van doel. Ze schoot de bal onhoudbaar via de paal binnen, de vreugde was groot bij onze nummer 10! Toch konden we ook nu de voorsprong niet vast houden, Oris haakte Moeskops in de baklijn en Pauwels zette de strafschop om. 2-2 !

Paepe trof op slag van rust ook nog eens de keeperTweede helftTijdens de rust moest er toch eens op tafel geklopt worden. Van het goede spel van vorig weekend bleef weinig over. Al lag dat uiteraard ook aan de goede organisatie bij de tegenstrever. Het tempo moest omhoog en iedereen moest er zijn hoofd voor leggen anders zouden we wel eens voor het eerst dit seizoen punten kunnen verliezen. Na een dikke 5 minuten was een nieuwe voorspong al weer een feit. Van Goethem bediende Cathy en die legde af voor Paepe. Zij maakte er 2-3 van!

Deze voorsprong wilde we niet meer afgeven! Meer zelfs we gingen op zoek naar een grotere voorsprong.    's Gravenwezel stak zelfs een handje toe, letterlijk dan, Moris hield een schot van Charlotte met de hand tegen en ook Maria-ter-Heide kreeg een strafschop.  Charlotte zette feilloos om 2-4!

De wedstrijd bleef echter wel spannend en op het scherpst van de snee. Met veel inzet en werkkracht hielden we 's Gravenwezel nu wel maar weg van ons eigen doel.

Van Goethem zorgde steeds voor dreiging en Babs, Charlotte, Sophie en Paepe kregen nog kleine en grote kansen, maar scoorden niet .

De beste kans kwam er toch nog voor de thuisploeg, Lauren stopte een eerste inzet goed en de rebound van Robbrecht ging gelukkig op de paal.Commentaar:


Maria-ter-Heide won maar deed dat vooral op karakter. 's Gravenwezel blijft een zeer lastige ploeg om te bekampen en de 3 punten waren erg belangrijk!  We toonden opnieuw dat we over een ruime en sterke kern beschikken, blessures werden opgevangen en iedereen droeg zijn steentje bij. Proficiat!

Door de nederlagen van Moldavo en Turnhout staan onze A's nu alleen op de eerste plaats, die plaats moeten we volgende week verdedigen tegen KV Turnhout.ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


'13   Babs Franken   0-1

1-1   '29 Alix Bolsens

'34  Babs Franken   1-2

2-2   '45  (pen)  Cindy Pauwels

'52   Nathalie De Paepe   2-3

'55   Charlotte Van Wynsberghe   (pen)   2-4