K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide      4-0     Wuustwezel


Foto's  |  WedstrijdfichePers  20 december 2014


Maria-ter-Heide plaatst zich opnieuw voor de bekerfinale!


Het wordt bijna een traditie op onze club, als alle ploegen de winterstop zijn ingedoken moeten onze dames de voetbalschoenen nog 1 keer aanbinden. Voor het derde jaar op rij haalden we immers de halve finale van de Beker van Antwerpen en werd er opnieuw een socio georganiseerd met een heerlijke maaltijd verzorgd door "Motel Dennenhof". Tegenstrever vandaag was Wuustwezel, altijd een geladen duel. Niet enkel zijn het onze buren vandaag stonden ook de nummers 1 en 2 van de competitie tegenover elkaar. We wilden nog een overwinning toevoegen aan onze lopende reeks en 2014 afsluiten met een nieuwe finale plaats en zo uitzicht houden op de dubbel "Titel en Beker". Karim had een bijna volledige kern ter beschikking, Anke en Caroline waren gekwetst en Kirsten kon door ziekte niet trainen en was 16e man.  We zagen opnieuw Sophie en Hanne voor de verdediging en Cathy kwam naast Babs voorin.Eerste helft


Maria-ter-Heide startte sterk en al snel kwam Mariska oog in oog met Vermeiren maar haar stift ging niet over de bezoekende goalie. Maria-ter-Heide wilde de talrijk opgekomen supporters waar voor hun geld geven, Babs schoot voorlangs en een voorzet van Cathy viel op de lat.  De voorsprong kwam er op het einde van een sterk aanvangskwartier. Emily bracht de bal goed voor en Mariska kon de bal binnen duwen. 1-0!  De pronostiekblaadjes werden gecontroleerd... Wie had er minuut 14 opgeschreven? En wat zou de einduitslag worden?

Wie nu snel op een grote score rekende kwam bedrogen uit, want zo goed het begin was zo matig was het vervolg. De motor viel stil en een hard werkend Wuustwezel kon ons weghouden van hun goal.  Een blessure bij Babs (die ook moest gewisseld worden, Oris kwam zo al vroeg in de ploeg) en een goed laag schot van Wuustwezel waren de enige hoogte punten van een voor de rest slordige eerste helft.  Lauren kon zich zo wel al eens tonen tegen haar Ex-club.

Maria-ter-Heide leek in de eerste helft soms een schim van de ploeg die in de competitie nog geen punt liet liggen. Veel slechte passes en de harde wind hielp de thuisploeg ook niet. De rust werd bereikt met een nipte 1-0 voorsprong.Tweede helftTijdens de rust greep Karim in en deed nog 2 wissels, Jorinde en Paepe kwamen tussen de lijnen.  Toch sloeg de motor niet meteen aan, integendeel. Een eerste hoekschop van Wuustwezel raakte na wat omwegen de lat.  Gelukkig werd het bij de eerste echte kans van de tweede helft wel 2-0. Cathy kopte een voorzet van Mariska binnen. De fans konden opnieuw de groene rook ontsteken en nu begon het ook iets vlotter te lopen. Paepe werd goed vrij gespeeld maar miste oog in oog met Vermeiren.

Dat zelfde sluitstuk van Wuustwezel wierp zich meer en meer op als vrouw van de match. Met een knappe dubbele redding hield ze Mariska van een goal en wat later ook nog eens Cathy en Paepe.

Het tempo ging stelselmatig de hoogte in en bij Wuustwezel werd het harde werken afgestraft met krampen bij een deel van de speelsters.  Ook Lotte Kerkhove liet zich bij de bezoekers opmerken met een aantal goeie acties. Maar de oscar bij de bezoekers ging zeker naar de keeper die hoe langer hoe meer ballen uit het doel hield.

Mariska, Sophie en Cathy konden niet scoren en het was wachten tot minuut 83.  Cathy maakte een prima actie over rechts en Mariska kopte knap tegenvoets binnen 3-0! Wat later zag Kerkhove een knap schot en de enige echte kans voor Wuustwezel op de lat sterven.

Het werd zelfs nog 4-0. Sophie kreeg de bal knap over haar man tot bij Mariska en die krulde de bal mooi in de verre hoek.Commentaar:


Maria-ter-Heide plaatste zich voor de 2e keer op rij voor de finale eind mei! Een knappe prestatie en hopelijk kennen we dan een andere afloop dan vorig seizoen.  De wedstrijd zelf was misschien één van de mindere van het seizoen, maar we wonnen wel 4-0 tegen de tweede uit de stand. Sterk!  De dag zelf kan dus enkel bestempeld worden als een groot succes, geslaagde socio, veel supporters en een overwinning! 

We krijgen nu een weekje rust en na de winterstop staat er opnieuw een wedstrijd tegen Wuustwezel op het programma, we kunnen ons dus aan een gemotiveerde ploeg verwachten!raWedstrijd gegevens


1-0     '15     Mariska Hufkens

2-0    '53    Cathy de Bel

3-0    '84    Mariska Hufkens

4-0    '90+1 Mariska Hufkens


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1