K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Antwerp Girls     1-5     Maria-ter-Heide A


Foto's  |  Wedstrijdfiche 13 september 2014


Maria-ter-Heide wint vlot maar overtuigd (nog) niet. 5-1.


Na de overwinning tegen Hoogstraten moesten onze A's nu afzakken naar het veld van Tubantia waar Antwerp Girls haar thuismatchen speelt. De wedstrijd tegen Antwerp Girls is altijd lastig, de bakken ervaring van de tegenstrever maken het vaak moeilijk voetballen maar eigenlijk is het een wedstrijd waar je geen punten mag verliezen.

We wilden fel starten om zo met een snelle voorsprong de wedstrijd te controleren. Karim had nagenoeg de zelfde kern ter beschikking. Naast de geblesseerden was enkel Kirsten, die in Amerika zit, er niet bij. Maurane die net terug is uit vakantie en kwam kijken naar de match, ze nam dan maar meteen plaats op de bank.

Achterin kwam Caroline in de ploeg en centraal nam Jorinde de plaats in van Hanne.
Eerste helft


Het was vanaf het begin duidelijk dat Maria-ter-Heide de betere ploeg was. Charlotte miste al snel een grote mogelijkheid. Antwerp stak een eerste keer de neus aan het venster via Michiels.Antwerp liet de bal aan de bezoekers en nog voor het kwartier was het 0-1. Paepe legde de bal mooi naast Scholiers op aangeven van Sophie.

Cathy en Van Goethem hadden ondertussen ook al hun eerste kansen gemist. Jammer genoeg hielden we ook vandaag de 0 niet. Op een hoge bal werd niet scherp genoeg verdedigd en Dreessen trap goed in draai over Lauren binnen. Gelukkig stelden we snel orde op zaken, Cathy maakte een goeie actie op rechts en haar voorzet bleef via de lat binnen, Van Goethem bediende Paepe en die schoot hard met links binnen. 1-2!

De snelle 1-2 zorgde opnieuw voor rust en Maria-ter-Heide kreeg meer en meer kansen. Paepe knalde hard over en Sophie kon net niet goed bij een hoekschop.

Toch werd het 1-3 voor rust. Sophie bediende Cathy en die schoot knap overhoeks binnen.Tweede helftUiteraard waren er in de eerste helft goeie acties maar het spel was nog niet helemaal zoals het zou moeten zijn. Er volgde een aanvallende wissel. Oris kwam naar de kant en Babs kwam voorin. Al binnen de 30 seconde miste onze nummer 10 van dichtbij een eerste kansje. Anwterp Girls kreeg het al snel moeilijker in de tweede helft en wij kregen met de regelmaat van de klok kansen, toch werd er niet vlot gescoord.

Van Goethem en Charlotte miste van dichtbij. De 1-4 kwam er na goed doorjagen van Paepe, ze tikte de bal nog net voorbij de laatste Antwerp verdediger en Babs rondde simpel de keeper. 1-4!  De wedstrijd was gespeeld en Maria-ter-Heide probeerde de score op te drijven, jammer genoeg misten we te veel kansen.

Enkel Cathy zorgde nog voor een doelpunt. Na een hoekschop voor Antwerp Girls zorgde Van Goethem voor de goeie omschakeling. Cathy toonde zich sterk aan de bal een schoot met links in de korte hoek binnen. 1-5!

Charlotte miste wat later nog een dot van een kans. Helemaal op het einde kreeg Antwerp nog één mogelijkheid, Lauren duwde het schot van Van Renterghem goed tegen de lat.Commentaar:


Opnieuw wonnen we zonder echt in de problemen te komen, al was het spel zeker niet altijd flitsend. Maar het is knap dat we ook dit soort wedstrijden dit jaar gewoon winnen!

Samen met Moldavo en Turnhout hebben we 6 op 6, volgende week verdedigen we de gedeelde koppositie tegen Wuustwezel.


Proficiat!ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


'13    Nathalie de Paepe   0-1

1-1'    20   Ruth Dreessen

'21    Nathalie de Paepe   1-2

'37    Cathy De Bel   1-3

'57    Babs Franken   1-4

'65    Cathy De Bel   1-5