K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide      7-2     KV Mechelen


Foto's  |  Wedstrijdfiche 19 November 2014


Maria-ter-Heide stoot door na goede prestatie


Onze A's stonden voor hun tweede midweek wedstrijd in 2 weken en zien dus het einde van hun "Europese Weken" naderen.

Vandaag stond de kwartfinale van de Beker van Antwerpen op het programma, tegenstrever was KV Mechelen.

KV speelde ons vorig seizoen weg in de finale, maar dat was toen nog de A-ploeg die ondertussen op kop staat in 3e nationale. Vandaag was de tegenstrever de B-ploeg die we een dikke week terug nog 4-0 klopte in competitie verband. We waren dus zeker favoriet maar van onderschatting mocht geen sprake zijn, KV klopte zafgelopen zaterdag Moldavo nog met 5-2.

Het roteren ging wel voort, we willen immers iedereen top fit door deze 2 weken krijgen. Charlotte, Britt, Paepe en Kirsten verdwenen uit de basis en kapitein Sophie was afwezig. Daarmee waren er dus 5 wijzigingen tov. zaterdag, en toont nog maar eens de breedte van de kern. Hierdoor traden aan met een aanvallend compartiment met Babs, Cathy, Van Goethem en Mariska die vandaag kapitein was.Eerste helft


We wilden de mindere prestatie van afgelopen zaterdag doorspoelen met een fel begin en dat zou er komen.

Na nog geen 3 minuten stond het 1-0. Cathy wrong zich tussen tweede verdedigers en kreeg de bal laag voor, Van Goethem reageerde als enige gevat en duwde binnen aan de tweede paal. KV Mechelen werd helemaal ingedrukt in de beginfase en Cathy kon na een erg goede combinatie net niet besluiten, wat later zag Babs een lob op de lat stranden.  De 2-0 kwam er op het einde van een sterk openingskwartier, na een erg knappe combinatie besloot Cathy om met een sublieme hak Mariska af te zonderen voor Straetmans. Die laatste had geen kans.

Maria-ter-Heide kon controleren en liet de bal bij vlagen goed gaan, de 3-0 bleef dan ook niet uit. Mariska stak de bal met links in de ruimte en Babs ging rustig rond de keeper. Een eerste echte dreiging van KV kwam er iets over het half uur. Torfs infiltreerde goed maar Lauren had geen problemen met het schot. Het werd nog voor de rust 4-0, Mariska zette Cathy alleen op weg naar doel en onze topschutter faalde niet. Zo scoorde onze 4 aanvallende speelsters elks 1 keer en werd de zelfde ruststand als in de competitie bereikt.

Al miste Van Goethem op slag van rust nog net de 5-0.Tweede helftWat we bij de rust wilden vermijden was een zelfde scenario als in de competitie, we wilden ook in de tweede helft de supporters nog wat bekijks geven. Dat zou ook gebeuren maar mede doordat Mechelen een tandje bij stak. Nog binnen de openingsminuut stond het immers al 4-1. Lauren stopte een eerste schot nog goed maar Naegels stond op de juiste plaats en duwde de rebound binnen.Meteen dus ook het signaal voor de thuisploeg om niet in slaap te vallen en de eerste goeie cominatie zorgde meteen voor een goal. Jorinde bediende Mariska en die zag Babs lopen, zij maakte haar 2e van de avond, 5-1!

Maria-ter-Heide bleef de wedstrijd controleren maar Mechelen zette nu iets meer druk waardoor er minder echt kansen kwamen, al toonde Straetmans een aantal keer haar kunnen. Op hoekschop werd het zelf 5-2, de bal bleef hangen en Griet Lauryssen knalde hoog binnen.

De thuisploeg stak opnieuw een tandje bij en de wissels kwamen in de ploeg. Mechelen moest opnieuw wat achteruit maar Straetmans hield voorlopig stand, Caroline kwam 2 keer dicht bij een doelpunt. De 6-2 kwam er echter wel, na alweer een goeie actie van Cathy zag Van Goethem haar hoge bal net onder de lat vallen.

Wat later vonden Paepe en Cathy de doelvrouw op hun weg, de score had hier zeker opgevoerd kunnen worden. Het bleef echter bij 1 extra doelpunt. Paepe loodste Mariska door de buitenspelval en ook zij maakte haar 2e van de avond, 7-2. Voor Mechelen trof Heyligen nog de lat maar de kwalificatie kwam uiteraard niet meer in het gedrangCommentaar:


Maria-ter-Heide liet bij vlagen zien waarom ze op dit moment moeilijk te kloppen zijn, snelle en goede combinaties en solide achterin. Al mag de concentratie nooit weg uiteraard. Zaterdag kunnen we in de competitie voor een onwaarschijnlijke 30 op 30 zorgen tegen eerste achtervolger Zammel.

De halve finale wordt trouwens een derby topper tegen de buren van Wuustwezel. Dat beloofd!


Proficiat!
ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


1-0   '2 Sarah Van Goethem

2-0  '15 Mariska Hufkens

3-0  '25 Babs Franken

4-0  '38 Cathy de Bel

'46   Esther Naegels   4-1

5-1   '49 Babs Franken

'56   Griet Lauryssen   5-2

6-2   '69 Sarah Van Goethem

7-2   '81 Mariska Hufkens