K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Eva's Tienen     5-0     Maria-ter-Heide


Foto's  |  Wedstrijdfiche 20 september 2014


Maria-ter-Heide ziet bekersprookje logisch eindigen


Dit seizoen gaat het onze A's voor de wind, we wonnen namelijk al onze officiële wedstrijden (op de gestaakte tegen Turnhout na) dwz 15 wedstrijden zonder verlies. Toch zou er vandaag een einde komen aan die reeks, onze A's waren immers zo ver geraakt in de Beker van België dat de echte topploegen hun intrede maakte. We mochten op bezoek bij de regend kampioen van eerste nationale, bovendien staan ze ook dit jaar opnieuw ongeslagen op kop. Eva's Tienen is al jaren top in het vrouwenvoetbal.

Er werd voor de gelegenheid een bus ingelegd en de kwartfinale van de Beker van Antwerpen moest wijken.

We wilden het Tienen vooral zo moeilijk mogelijk maken, Jorinde en Cathy gaven verstek maar voor de rest konden we rekenen op een volledig fitte kern. Karim koos voor een licht gewijzigde formatie met Mariska mee op het middenveld en daardoor kwam Paepe op de bank naast Kirsten en Maurane .Tienen kwam aan de aftrap met alle vedetten, dat op zich was al unieke ervaring voor onze dames.Eerste helft


Al snel bleek dat Tienen echt wel een paar trappen te rap speelde voor onze dames en nog binnen de 5 minuten stond het 1-0. Charlotte miste centraal haar controle en meteen was het 1-0 Lenie Onzia (ooit nog bij Arsenal!) schoof de 1-0 onder Lauren. Wie vreesde voor een afstraffing kwam bedrogen uit! Meer zelfs Maria-ter-Heide knokte zich in de wedstrijd en kon nu en dan eens tegen prikken.

Een ver schot van Mariska kon Meykens echter niet verontrusten.Iets over het kwartier stond het 2-0 Lauren pakte op hoekschop eerst nog uit met een goeie redding maar Charlier was goed gevolgd en tikte binnen 2-0. Maar opnieuw lieten onze meisjes zich niet kennen, Sophie aarzelde net iets te lang oog in oog met Meykens en ook Babs werd afgezonderd voor de doelvrouw van Tienen maar kon niet scoren.

Aan de overzijde schoot Ebhodaghe naast en lieten Caroline, Britt, Oris, Emily en vooral Lauren zien waarom we zo weinig doelpunten tegen krijgen. Zelfs Tienen kreeg maar zelden een echte opgelegde kans. Op het half uur volgde misschien wel de beste kans van de eerste helft voor Maria-ter-Heide, Van Goethem kreeg na een goeie cross de ideale mogelijkheid op een lob maar het moest zo snel gaan dat die over ging, in eerste provinciale was die zeker binnen...

Helaas werd het nog voor de rust 3-0 een wegwaaiende voorzet van Charlier strandde op de paal en Hanne duwde de bal ongelukkig in eigen doel. Ook Wielockx en Onzia legden nog aan maar Lauren liet zien dat we een uitstekende keeper hebben.Tweede helft3-0 bij de rust was logisch maar toch ook jammer, geen enkel doelpunt kwam voort uit een vlotte Tiense aanval.. We wilden graag in de tweede helft zelf scoren en uiteraard te grotere score slikken. Al snel bleek echter dat de goeie organisatie en het vele lopen voor vermoeidheid zorgde.  De groen-witte garde werd meer en meer ingedrukt en Babs stond er voorin vaak aleen voor.

Tienen wilde duidelijk wat meer doelpunten en Lauren haalde een eerste knal van Alkemade erg knap uit de hoek.  Helaas trapte Onzia de daarop volgende hoekschop rechtstreeks binnen... 4-0!  Een uitzonderlijk goeie trap heeft die Onzia...

Maria-ter-Heide plooide zich dubbel, Hanne maalde kilometers op het middenveld en Mariska, Charlotte en Babs moesten als technische kranen proberen de bal wat in de ploeg te houden. Iedereen liep de longen uit het lijf en achterin deden we wat we konden maar het ging wel erg snel...

Opnieuw Lauren lier haar kunnen zien na een spervuur van 3 reuze kansen op rij. Toch kregen we zelf nog 1 echt goeie kans, Mariska kon aanleggen met links maar Meykens haalde de bal knap uit de hoek. Het mocht niet zijn...

Zeker niet toen na de eerste echt goeie aanval van Tienen Wielockx simpel kon binnen tikken. Diezelfde Wielockx zou wat later nog de paal en Lauren op haar weg vinden maar de score bleef 5-0.Commentaar:


Allereerst willen we onze meegereisde fans bedanken!

Jullie waren er met spandoeken en vlaggen en bovendien met meer dan de thuisploeg zo bezorgden jullie onze speelsters een unieke dag!

Bedankt!

Voor onze eerste nederlaag van het seizoen moest er een ploeg uit eerste klasse aan te pas komen, en dan wel nog de tweevoudig kampioen uit die reeks.

Niet slecht voor een provinciaal ploegje, nu dit beker verhaal afgelopen is kunnen we ons weer volop richten op de echte doelen van dit seizoen.

De competitie en de Beker van Antwerpen!

Veel succes, te beginnen nu zaterdag in Heist!


Proficiat!ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


1-0   '4   Lenie Onzia

2-0   '16   Ellen Charlier

3-0   '36   Hanne Fransen (OG)

4-0   '52   Lenie Onzia

5-0   '80   Chiara Wielockx