K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide     6-4     Famkes Merkem B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 23 augustus 2014


Maria-ter-Heide klopt 3e klasser en stoot door in de Beker!


Na de eerste overwinning ooit in de Beker van België vorige week tegen Woluwe-Zaventem mochten we deze zaterdag 3e klasser Merkem B ontvangen. Een ploeg die in de onderste regionen van 3e A speelt en dus misschien wel binnen onze mogelijkheden moest liggen. Bij bevriende clubs werd wat info verzameld en we wisten ongeveer waaraan we ons konden verwachten.

Onze tegenstrevers kwamen met de bus na een trip van goed 2 uur aan. Het veldje was uitstekend en 15 gladiatoren werden geselecteerd.2u denkt u? Ja dat klopt Merkem ligt in Houthulst bij Ieper. Babs en Maurane waren niet selecteerbaar en coach Karim koos er voor om wat wijzigingen te doen. Jorinde, Paepe en Lauren kwamen in de basis.

Bij Merkem was het vooral uitkijken voor spitsen Mus en Decoene. We geloofden in onze kansen en wilden ons niet laten verrassen door de bezoekers.
Eerste helft


Beide ploegen lieten meteen in hun kaarten kijken. Beide ploegen hadden het vizier naar voor gericht en gingen uit van eigen kracht. Binnen de eerste paar minuten kon Lauren met een goeie reflex een vroege achterstand vermijden. Er kwam deze keer wel een snelle voorsprong. Sophie kon na zwak uitverdedigen van Merkem Mariska bedienen en die legde de 1-0 in de korte hoek.

Het spel ging vanaf minuut 1 goed over en weer en we kregen een echte spektakel wedstrijd voor geschoteld.  Van Goethem schoot op Winne terwijl ook Lauren zich kon onderscheiden op een ver schot. De 1-1 kwam er rond de 20ste minuut. Op hoekschop werd niet secuur genoeg verdedigd en Decoene kon gelijk maken.

Toch kroop Maria-ter-Heide snel weer op voorsprong, goed drukzetten leverde balbezit op en met 1 pas bediende Mariska Sophie die hard binnen schoot. Ook Merkem kreeg schietkansen, Dehollander en Decoene schoten echter over, net als Charlotte wat later voor de thuisploeg.De climax van de eerste helft moest dan nog komen, Merkem kreeg een lichte strafschop maar Decoene schoot naast.

Een minuut later was het bingo aan de overkant. Schitterende pas van Mariska en Van Goethem knalde de bal knap de kruising in!

Met 3-1 gingen we de rust in.Tweede helftBij de rust kwam Cathy in de ploeg konden we ons verwachten aan een fel Merkem. Die wilden immers niet komen verliezen. De intesiteit was meteen opnieuw erg hoog. Decoene schoot na een knappe solo over en Charlotte kon een knappe actie ook niet afronden. Toch werd het té snel 3-2, sluipschutter Mus schoot een voorzet knap overhoeksbinnen.

Maria-ter-Heide raakte echter niet in paniek. In tegendeel de beste 10 minuten van de wedstrijd kwamen er aan. Mariska maakte er na een hoekschop 4-2 van. Een minuut later werd een knappe aanval en dito voorzet van Van Goethem binnen gegleden door Cathy. Maria-ter-Heide domineerde echt in deze periode en het werd zelfs 6-2. Sophie stuurde Mariska weg die scoorde in de korte hoek.

Toch was de wedstrijd nog niet gedaan, Mus maakte er vanop 30 meter 6-3 van. Daarna toonde Maria-ter-Heide zijn tanden. De wedstrijd werd potiger en de fysieke veldslag was begonnen. Zeker toen Anke aan de noodrem moest trekken. Rood, penalty en met 10 verder. Doelvrouw Winne zette de strafschop probleemloos om.

Iedereen stak een tandje bij en toonde dat de voorbereiding zijn vruchten al had afgeworpen. Fysiek kraakten we niet.

Merkem kreeg geen kans meer en Maria-ter-Heide voetbalde slim uit. We wonnen uiteindelijk verdiend van een ploeg die al jaren in nationale speelt!Commentaar:


We wonnen na onze eerste bekermatch meteen ook onze tweede. We ontvangen nu op 11 oktober 2e klasser Wolfsdonk; iemand zin in een stuntje?!

Dit zijn wedstrijden waar we veel van opsteken, hoog tempo, veel inzet, aanvallend voetbal en een moraalboost voor de hele ploeg. Knap werk!

Na de wedstrijd kreeg de tijdelijk afscheidnemende Anke een hart onder de riem van de ploeg. Hopelijk sta je er snel weer tussen!

Nu kunnen we ons op de Beker van Antwerpen storten, te beginnen nu woensdag in Arendonk.ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


1-0   '7 Mariska Hufkens

'19    Debbie Decoene   1-1

2-1    '23 Sophie Claessens

3-1    '44 Sarah Van Goethem

'50    Cleo Mus    3-2

4-2   '53 Mariska Hufkens

5-2   '54 Cathy Debel

6-2   '60 Mariska Hufkens

'62    Cleo Mus    6-3

'73    Charlene Winne (pen)    6-4