K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide     2-1     Wolfsdonk Sport


Foto's  |  Wedstrijdfiche  |  Pers  |  Pers  11 oktober 2014


Maria-ter-Heide stunt in de beker!


Onze A's hadden het zo ver geschopt in de Beker van België dat de competitiewedstrijd tegen Weelde moest wijken voor het treffen met 2e klasser Wolfsdonk.Van de Brabantse ploeg (vorig seizoen kampioen in 3e nationale B) werden via verschillende kanalen verslagen ingewonnen.Na de goeie competitiestart en winst in de beker tegen Woluwe-Zaventem en Merkem was het nodige vertrouwen aanwezig.

Maria-ter-Heide startte als eerste provincialer zo met de nodige "branie" aan de wedstrijd. We wilden winnen en wisten dat er mogelijkheden lagen. De speelsters kregen eerst nog een spaghetti en fotoshoot voorgeschoteld, maar dan was het tijd voor het echte werk.

Karim beloonde de speelsters die vorig weekend wonnen van Turnhout, enkel Maurane kwam Kirsten vervangen. Eerste helft


Het perfecte veld lag te wachten en kreeg in het begin een stormloop van Wolfsdonk te verwerken, Bogaerts kon gelukkig 2 keer niet besluiten. Na een 5-tal minuten vond Maria-ter-Heide zijn draai, Paepe werd goed vrijgespeeld maar schoot over. Toch kwam de meeste druk in het begin van Wolfsdonk. Een aantal schoten werden afgeblokt en het tempo dat de Brabantse vrouwen konden ontwikkelen lag duidelijk hoger dan het onze.

Echt gevaarlijk werden ze echter enkel via hoekschoppen. Maria-ter-Heide kreeg wel echte kansen...

Babs zorgde na een prima dubbelpas met Charlotte voor de 1-0. Met die voorsprong gingen we nog meer in onze kansen geloven. Ook Wolfsdonk bleef wel aandringen, Maurane keerde een bal van de lijn en een bezoekende lob ging over na onzorgvuldig uitverdedigen. Babs liet zich ondertussen opmerken met een schot voorlangs. Maar wat later zou ze wel de 2-0 maken.

Cathy was het ideale aanspeelpunt voorin en legde de bal ideaal in de rug van de defensie, Babs rondde prima af! 2-0! Wolfsdonk schoot nu echt wakker en produceerde druk, hoekschop na hoekschop werden met moeite gekeerd en Lauren toonde haar kunnen. Toch konden we gaan rusten met een 2-0 voorsprong!Tweede helftBij de rust kwam Hanne Paepe vervangen, we verwachtten immers druk van de tweedeklasser.Het spel ging in het begin van de tweede helft goed op en neer en het was niet duidelijk welke ploeg nu weer in 2e nationale speelde. Maar dat verschil kwam er later wel, Wolfsdonk voerde de druk op en Lauren moest een aantal afstandsschoten uit haar doelvlak keren.

Toen Bogaerts er 2-1 van maakte met een erg knap afstandsschot leek de match nog te gaan kantelen...

Niets leek echter minder waar, Maria-ter-Heide kreeg mede dankzij de sterke invallers in de omschakeling nog de betere kansen. Cathy en Charlotte scoorden net niet en ook uitblinker Babs kon niet meer scoren. Iedereen stak nog een tandje bij en Wolfsdonk kwam niet meer in de buurt van een gelijkmaker en strafschoppen.Commentaar:


Maria-ter-Heide trakteert zichzelf op een galawedstrijd tegen de kampioen van eerste nationale, EVA's Tienen, op 11 november.  Voor alle speelsters zal dat een unieke ervaring worden, de Bekerwedstrijd voor de Beker van Antwerpen tegen Mechelen zal dus allicht worden herplaatst. Iedereen mag een pluim of 2 bijsteken op haar hoed het was vandaag uitstekend en we klopten vandaag een ploeg die vorig jaar door 3e nationale wandelde...

Volgende week geen wedstrijd, Kontich C werd na 3 opeenvolgende forfaits uit competitie genomen.

Een weekje langer dus om te genieten van dit resultaat!


Proficiat!ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


1-0   '17 Babs Franken

2-0   '29 Babs Franken

'66    Lotte Bogaerts  2-1