K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Ksk Heist B     2-4     Maria-ter-Heide A


Foto's  |  Wedstrijdfiche 15 November 2014


Maria-ter-Heide kent zware ochtend...


Onze drukke 2 weken waren mooi in de helft, na een overwinning tegen KV Mechelen en een logsiche midweek nederlaag in Tienen moesten we nu naar Heist.

In de stand doet Heist het niet zo goed maar op het kleine veld in Booischot en het vroege start uur is het altijd moeilijk voetballen.Karim was uitzonderlijk afwezig, en Rian na de honneurs waar. Zijn vraag was om het hem niet aan te doen om het eerste punten verlies op zijn naam te zetten...In de opstelling zagen we Cathy, Paepe en Maurane in de basis. Mariska zat naast Van Goethem en Oris op de bank.Jorinde was zelfs 15e man.

Maria-ter-Heide kon eigenlijk niet tevreden zijn met minder dan 3 punten.Eerste helft


De regen had het veld zwaar gemaakt en Maria-ter-Heide kreeg de motor moeilijk ingang. We zagen een eerste 20 minuten zonder echte kansen, veel slordigheden en een te laag tempo zorgde er voor dat Heist eenvoudig stand hield. De thuisploeg nam zelfs de leiding, alweer een onzorgvuldigheidje werd goed afgestraft door Vanysacker, 1-0. Voor het eerst dit seizoen stonden onze A's achter in de competitie.

Heist was gedreven en geloofde nu nog meer in zijn kansen, ze pasten zich het beste aan in de omstandigheden en bij de bezoekers waren er geen 2 op niveau. Toch kregen we ondertussen wel wat kansen, Charlotte kreeg een hoekschop niet tussen de palen en Babs schoot op Reichert.

Ook Cathy en Paepe konden niet besluiten, verder kon Reichert alle halve kansjes simpel verijdelen. Iedereen hield ondertussen rekening met een achterstand bij de rust maar toen was er plots een klasseflits van Babs.  Ze veroverde de bal op eigen helft, slalomde 4 withemden voorbij en tikte de 1-1 onder Reichert door.Tweede helftDat het niet goed was wisten onze speelsters zelf wel maar er was ook het besef dat het hier niet eenvoudig zou worden om de volle buit te pakken. Het tempo moest omhoog! Mariska kwam dan ook in de ploeg en nog binnen de eerste minuut was het 1-2. Mariska bracht de bal voor en Babs schoot hard binnen aan de tweede paal. Onze dames leken het begrepen te hebben en grepen Heist nu wel even bij de keel.

Paepe schoot voorlangs en Babs trapte met links op Reichert. Ook Mariska haalde de hamer boven maar trof de lat. Toch volgde snel de 1-3, Mariska werd bediend door Babs en schoot richting doel, Heist verdediger Bekers schoof de bal voor de zekerheid helemaal binnen. We houden het dus op een assist voor Mariska :-)

Wie dacht dat we gelanceerd waren kwam bedrogen uit, opnieuw kwamen de ziektes van de eerste heft boven. Veel slechte passes zorgde er voor dat we veel overtredingen nodig hadden om overeind te blijven.

Zo kwam Charlotte goed weg met geel na een zware tackle, Lauren moest ondertussen de uitrusting helemaal nat maken op een inzet van Vanysacker. Voor ons trof Sophie nog de paal maar Heist begon de druk op te voeren en de 2-3 kon niet worden vermeden. Smets kon de bal voorbij Lauren krijgen, ook onze anders secure doelvrouw deelde wat in de malaise. Een waar doemscenario werd plots mogelijk en Heist gooide alles naar voor. Maar zo kreeg Maria-ter-Heide wel nog 4 kansen in de omschakeling. Van Goethem en Babs scoorde echter niet, Mariska deed dat wel maar stond buitenspel.

Helemaal in het slot kwam er dan toch nog de 2-4, Mariska recupereerde zelf de bal aan onze 16 en trok naar voor. Ze rondde af met een heerlijke stift!Commentaar:


We wisten dat de drukke periode misschien voor mindere prestaties zou zorgen en vandaag was dat echt wel zo. Gelukkig kostte het ons vandaag geen punten. Bij de speelsters was er gelukkig ook wel het besef dat het beter moet op woensdag en zaterdag

We blijven uiteraard op kop en ontvangen in de volgende competitie wedstrijd nummer 2 Zammel.

Maar eerst de kwartfinale van de beker tegen KV Mechelen!


Iedereen op post woensdag 20u00ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


1-0  '24 Vanysacker Jacoba

'44   Babs Franken    1-1

'46   Babs Franken    1-2

'53   Dorien Bekers    (OG)    1-3

2-3   '85 Smets Inte

'90+4   Mariska Hufkens    2-4