K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

KV Mechelen B      0-3     Maria-ter-Heide A


Foto's  |  Wedstrijdfiche  

21-02-2015


Maria-ter-Heide na moeizame winst op 3 punten van de titel!


Na de winst tegen Moldavo en Massenhoven begonnen de rekenenmachines overuren te draaien.  We zouden als alles mee zat kunnen kampioen spelen in Weelde op 7 maart. 

Maar wat bleek?!  Deze ochtend rolden de resultaten van Wuustwezel en Zammel binnen en bleek de eventuele kampioenenmatch zelfs volgende week kunnen plaats vinden en wel thuis tegen Heist!

Enige opstakel was  de verplaatsing naar KV Mechelen, een ploeg die we dit jaar al 2 keer klopte.  Maar in Mechelen konden we nog nooit winnen.

Op het modderige veld koos Karim opnieuw voor Paepe op 10.  Ook Charlotte  kwam weer in de basis, Van Goethem en Cathy zaten op de bank.Eerste helft


Zoals reeds aangehaald lag het C-veld van KV Mechelen er erg matig bij. Een modder poel zoals we die in Maria-ter-Heide wel kennen maar liever niet op spelen.

De match kwam dan ook erg traag op gang.  KV hield de organisatie op punt en Maria-ter-Heide  had het moeilijk met alles, het veld, de tegenstrever en de mindere vorm...

De eerste bal tussen de palen kwam dan ook van de thuisploeg, de inzet van Heylen werd gepakt door Lauren. 

De eerste poging van Maria-ter-Heide was voor Sophie maar die schoot naast.

De wedstrijd bleef eerder rommelig, het veld maakte goed voetbal onmogelijk en Maria-ter-Heide was bovendien te slordig in de combinatie. Voor de tweede keer dit jaar moest Karim voor de rust al ingrijpen. Van Goethem kwam zo al snel in de ploeg.

De eerste echt grote kans kwam er voor Babs na een uitstekende pas van Mariska vond ze Straetmans op haar weg.  Wat later misten ook Mariska en Sophie hun kans  op de openingstreffer.

Maria-ter-Heide begon stillaan beter te voetballen maar Straetmans wierp zich meer en meer op als kwelduivel voor onze dames.  Sophie en nogmaals Babs kregen de bal niet voorbij het Mechels sluitstuk.Tweede helftTijdens de rust werd ook al een tweede keer gewisseld, Cathy moest mee voor de opening zorgen.  We wilden vooral ook beter beginnen voetballen.  Die kampioenenmatch op eigen veld moest er komen!

Maar toch  was opnieuw de eerste echte kans voor de thuisploeg.  Lauren toonde dat we over een uitstekende doelvrouw beschikken en stopte Heyligen af 1 tegen 1. (zie foto onderaan).

Een achterstand had wel eens fataal kunnen zijn maar nu kantelde de wedstrijd wel volledig in het voordeel van Maria-ter-Heide.  Van Goethem, Mariska en Babs vonden echter weer Straetmans op hun weg.

Toch volgde nog voor het uur de verlossing.  Mariska werd op 30 meter van de goal onderuitgehaald en pegelde de vrije trap staal hard onder de lat binnen! 0-1 en een zucht van verlossing ging door de ploeg..

Het tempo ging de lucht in maar toch moest Lauren nog één keer goed ingrijpen met een voetveeg.  Maria-ter-Heide had nu de match nu  wel in handen maar een extra doelpunt kwam er niet.

Elke bal strandde bij de keeper tot Van Goethem 6 minuten voor tijd wegglipte en knap Cathy bediende.  0-2  en match gespeeld.

Nog binnen de zelfde minuut werd het 0-3, Van Goethem zorgde voor een identieke assist en Babs tikte nu binnen.

Allicht een te zwaar verdict voor de thuisploeg...Commentaar:


Maria-ter-Heide kende een erg moeilijke middag tegen een goed georganiseerd Mechelen.  Maar we knokten er allemaal erg hard voor en wonnen voor de 16° keer op rij.

Volgende week kunnen jullie geschiedenis schrijven.  Iedereen vol op training en vlammen als nooit te voren.


Supporters op post!Veel succes komende zaterdag!


raWedstrijd gegevens


0-1   '58     Mariska Hufkens

0-2  '84     Cathy de Bel

0-3  '85     Babs Franken

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1