K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Loenhout A      2-7     Maria-ter-Heide A


Foto's  |  Wedstrijdfiche 29 november 2014


Onze A's moesten na 10 opeenvolgende overwinningen de moeilijke verplaatsing naar Loenhout maken. Een wedstrijd die niet zelden gepaard gaat met spanning en spektakel.

Loenhout is al jaren een vaste klant in de top van eerste provinciale maar startte dit seizoen verrassend zwak aan de competitie. Toch konden ze de laatste weken wel weer goede resultaten voorleggen...

We vertrokken dus met de nodige voorzichtigheid richting "De Dorens". Allicht de verplaatsing die we al het vaakst hebben mogen maken.

In de selectie zagen we Cathy (werk) ontbreken, Oris en Anke zijn nog steeds niet fit en zo waren er slechts 2 bankzitters vandaag.

In de basis zagen we Sophiecentraal komen, Babs en Van Goethem moesten voor de goals zorgen.Eerste helft


Maria-ter-Heide begon vol goede moed en kreeg meteen wat kansen, Van Goethem knalde een voorzet van Babs van dichtbij hard tegen de lat.

Bij de tweede kans was het wel meteen bingo, Van Goethem mocht (randje buitenspel) doorgaan en die bediende Babs perfect, onze nummer 10 tikte binnen. 0-1!

Wat later kon Van Goethem nog eens doorgaan maar ze miste haar schot. De felle start kreeg echter geen vervolg, integendeel. Loenhout was gretiger en drukte Maria-ter-Heide wat in. We kregen geen goede aanval meer in elkaar gestoken en zelfs simpele passes gingen fout. De thuisploeg kreeg overwicht en dat resulteerde in een verdiende gelijkmaker, Van der Hoofden draaide knap weg en liet Lauren kansloos.

Wat later stond het bijna 2-1. Lauren werd net niet verrast door een ver schot en de laaghangende zon.  Dat het niet zo goed was voor iedereen duidelijk en Karim greep nog voor de rust in. Maurane kwam Hanne vervangen om zo weer een voet aan de grond te krijgen.Toch werd het spel niet meteen beter, maar kregen we wel weer kansen.

Mariska schoot na een hoekschop net naast, terwijl Sophie een hoekschop net niet kon binnen koppen. Gelukkig werd het voor rust nog 1-2. Na een snelle omschakeling bediende Van Goethem Babs die opnieuw simpel kon afwerken.

Wat later liet Babs nog een unieke kans op de 3-1 liggen. We mochten echter tevreden zijn dat we na een matige eerste helft met een voorsprong konden gaan rusten.
Tweede helftTijdens de rust was het stil in de kleedkamer, het spel was slordig en we hadden het moeilijk met de gretigheid van de thuisploeg en hun buitenspelval.

Karim deed dan ook al een tweede wissel bij de rust. Paepe kwam in de ploeg voor Van Goethem, Mariska schoof zo een rijtje op. Die wissel had meteen effect, Paepe bediende Mariska knap en die legde de bal in de hoek. Maria-ter-Heide had nu wel meteen het goede ritme te pakken en Loenhout plooide terug. Charlotte en Babs scoorden echter niet.

Toch werd het nog binnen de 10 minuten 1-4. Kirsten werd na perfect uitverdedigen vrijgespeeld op links en krulde de goeie assist van Mariska mooi om de keeper heen.

Loenhout bleef hard werken maar achterin bleven we nu wel de snelle rood-witte spitsen de baas en grote kansen kwamen er niet. De wedstrijd leek dus ook gespeeld.

Kansen voor de bezoekers kwamen er nog wel, en Mariska zorgde voor de 1-5. Op aangeven van Babs stifte ze de bal knap over de keeper.

Toch liet ook Loenhout zich nog opmerken, na slecht uitverdedigen van onze kant kwam de bal in de voeten van Peeraer en die knalde de bal enige mooi over Lauren binnen. 2-5!

Veel extra hoop leverde het de thuisploeg niet op. De eerst volgende kans was ook meteen bingo. Mariska bediende Babs die goed wegdraaide bij haar verdediger en haar derde van de middag rustig in de hoek legde.

Het zou ook nog 2-7 worden. Emily werd na een goeie actie vrij gespeeld op rechts en zij zag op haar beurt Mariska vrij staan aan de tweede paal... Ook voor haar het derde doelpunt van de middag
Commentaar:


Maria-ter-Heide won opnieuw overtuigend en speelde in de tweede helft erg sterk. Een hele wedstrijd spelen zoals de tweede helft moet het doel zijn! Het is meteen onze 11e overwinning op rij en zo wordt de heenronde afgesloten zonder puntenverlies! Al hebben we nog steeds de inhaalwedstrijd tegen Weelde te goed.

Na de wedstrijd steunden we de lokale damesafdeling nog door wat pannenkoeken te eten en zagen we onze dichtste achtervolgers ook hun wedstrijden winnen.

Het verschil blijft dus 9 punten.

Volgende week alweer een vroege en lastige verplaatsing, Hoogstraten zal de huid duur verkopen!

Iedereen op post en in vorm!


Proficiat!ra


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


'4 Babs Franken  0-1

1-1  '18   Ingrid Van der Hoofden

'43  Babs Franken  1-2

'46 Mariska Hufkens  1-3

'54  Kirsten Fierens   1-4

'72  Mariska Hufkens  1-5

2-5   '76  Steffi Peeraer

'79    Babs Franken   2-6

'87   Mariska Hufkens   2-7