K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Massenhoven B     0-3     Maria-ter-Heide A


Foto's  |  Wedstrijdfiche  |  Pers 


1 November 2014


Maria-ter-Heide stevig op kop na 0-3 winst!


Nog steeds waren onze A's helemaal foutloos, en opnieuw stonden we voor een echte topper.Deze week trokken we naar de 2e Massenhoven die na een aarzelende start aan een stevige opmars bezig waren en vorig weekend Weelde klopte met 1-6.

Na de overwinning van vorige week tegen Moldavo was het vertrouwen groot.We zagen wel 3 wijzigingen in de basis. Caroline, Hanne en Mariska kregen hun kans vanaf de start, op de bank zagen we Jorinde, Paepe en Van Goethem. Opnieuw wilden we onze goede reeks bevestigen en afstand nemen van deze rechtstreekse concurrent.Eerste helft


Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd, Maria-ter-Heide kon wat dreigen met hoekschoppen en Van Thienen zorgde voor een eerste prikje van de thuisploeg.

Het tempo lag in de beginfase echter te laag om van een hoogstaande wedstrijd te spreken. Een ver schot na 20 minuten van Mariska was de eerste echte poging. Het onverwacht warme weer had duidelijk zijn invloed op het spel maar dan was daar plots de 0-1.  Charlotte lanceerde Cathy en die snelde iedereen voorbij. Ze duwde de bal onder de uitgekomen doelvrouw en de voorsprong was een feit.

Dit was meteen ook het signaal voor Maria-ter-Heide om het tempo op te drijven.  Bij de eerst volgende voldragen actie was het dan ook al 0-2. Babs werd afgezonderd maar moest uitwijken voor een uitkomende keeper. Ze behield goed het overzicht en zag de aanstormde Charlotte komen, die gleed de bal tussen 2 verdedigers binnen 0-2!  Maria-ter-Heide had nu het goeie ritme te pakken en kreeg kansen. Sophie miste de beste na een schitterende combinatie over verschillende stationnetjes.

Maar Sophie zou niet veel later wel scoren, Britt trapte een goeie cross en de thuisdefensie en doelvrouw reageerde niet gevat. Sophie scoorde in het lege doel, 0-3!

Hoewel het spel zeker niet altijd goed was en de passing niet op het niveau van vorige week was de 0-3 stand wel geruststellend.

Mariska zorgde bijna nog voor de 0-4 en ook Lauren greep nog 1 keer erg goed in.Tweede helftBij de rust overheerste het gevoel dat dit Massenhoven niet meer kon terugkomen van een 0-3 achterstand. We wilden met een snelle 0-4 de wedstrijd snel helemaal dood maken. Maar jammer genoeg was de tweede helft niet goed. Heel veel slechte passes en een te laag tempo zorgde er voor dat die snelle goal er niet kwam. Massenhoven van haar kant kon ook enkel dreigen met schoten uit de tweede lijn waar Lauren geen moeite mee kende.

Toch hadden we ondanks de mindere prestatie in de tweede helft toch een aantal keer de 0-4 aan de voet. Mariska en Emily beloten op de keeper en Babs schoot in de draai net naast. Achterin hadden we weinig problemen om Massenhoven af te houden, Lauren moest slechts 1 keer echt aan de bak.

Ze ging goed plat op een schot van Vinckx. Invallers Van Goethem en Paepe zorgden nog voor de beste kans van de tweede helft maar Paepe schoot jammerlijk over het doel. De wedstrijd kabbelde door naar het einde en de 7e opeenvolgende overwinning van Maria-ter-Heide kwam nooit meer in gevaar.Commentaar:


Ondanks een mindere 2e helft werd de topper vlot gewonnen. Massenhoven kreeg geen enkele echt uitgespeelde kans bijeen gevoetbald. We staan er in de stand nu wel goed voor maar moeten vooral gewoon naar de volgende wedstrijd kijken. En dat zal niet simpel zijn.

KV Mechelen komt op bezoek en dat zijn altijd pittige duels!

We beginnen dan bovendien aan onze helse 2 weken met 5 duels op 14 dagen.


Proficiat en tot woensdag!
ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


'24    Cathy de Bel 0-1

'29    Charlotte Van Wynsberghe 0-3

'36    Sophie Claessens 0-3