K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Moldavo B      0-6     Maria-ter-Heide A


Foto's  |  Wedstrijdfiche  

07-02-2015


Maria-ter-Heide schaatst probleemloos voorbij Moldavo


Eindelijk konden onze A's nog eens aantreden in een competitiewedstrijd.  De laatste dateerde al van 6 december, in Hoogstraten , meer dan 2 maanden geleden dus.

Hoewel er goed getraind en er  werd vorige week geoefend tegen Sinaai was het toch afwachten hoe onze A's de lange stop zouden verteren.  Bovendien was Moldavo de enige ploeg tot nu toe die ons op eigen veld een half uur wegdrukte.

Voorzichtigheid was dus op zijn plaats.  De vriestemperaturen zorgden wel voor moeilijke omstandigheden, er zou een hele wedstrijd worden uitgegleden maar er kon zeker gespeeld worden.  Onze B's bleken minder geluk te hebben.

Karim koos voor de zelfde 11 als tegen Sinaai we zagen zo kapitein Sophie en Cathy op de bank.Mariska, Babs en Van Goethem moesten voor de goals zorgen.Eerste helft


Maria-ter-Heide wilde zoals steeds fel starten, en dat wierp al snel vruchten af.  Paepe werd op rechts vrijgespeeld en bracht de bal voor.  Mariska schampte de bal en die kwam zo bij Babs.  Onze nummer 10 kon hard binnen schieten aan de tweede paal.

Moldavo had het duidelijk moeilijk en moest in de eesrte helft niet enkel tegen onze dames en het gladde veld vechten maar ook tegen de laaghangende ochtend zon.

Maria-ter-Heide domineerde en Mariska schoot nipt naast.  Babs tvond Van Genechten op haar weg na een uitstekende pas van Hanne.

Na een dik kwartier kwam er een logische dubbele voorsprong.  Van Goethem snelde alles en iedereen voorbij en bediende Babs aan de tweede paal.  Die legde de bal terug op de aanstormende Mariska en die knalde hard binnen?  0-2! Knappe Goal!

Moldavo kreeg ondertussen geen vat op de wedstrijd en Maria-ter-Heide controleerde vlot en kreeg veel kansen.

Mariska miste een aantal keer oog in oog met Van Genechten en Charlotte schoot hard over.  De grootste kans kwam er voor Van Goethem op aangeven van Babs  maar  miste jammerlijk.

Het spel was verder niet geweldig, het veld zorgde voor heel wat glijpartijen maar de controle werd nooit verloren.

Wel bleven we kansen missen, in 1 fase misten Mariska en Charlotte elks een kans op de 0-3.  Maar die kwam er later wel.

Van Genechten verslikte zich in een lage bal van Mariska en Babs was bij de pinken! 0-3!

Wat later schoot Moldavo voor het eerst naar het doel van Lauren, het schot van Van Herck vloog echter naast.
Tweede helftBij de rust geen wissels, de 0 houden en nog wat doelpunten bijmaken was de opdracht.

Moldavo begon wel met het vizier vooruit maar werd al binnen de minuut koud gepakt.  Mariska werd gehaakt in de 16 en zette zelf de strafschop om 0-4!

De korte opflakkering van Moldavo was nu al de kop ingedrukt en Maria-ter-Heide kon de wedstrijd uitvoetballen.  Emily en Van Goethem misten elks nog een prima kans en achterin konden we de bal steeds vlot laten rond gaan.

Op de 0-5 was het wel even wachten.  De net ingevallen Sophie bediende Mariska en die kreeg de bal knap over Van Genechten.

Wat later kreeg Lauren haar eerste echte bal te verwerken, maar ze werd niet verrast door het schot van Pelgrims, de 0 kwam nooit in gevaar.

Maria-ter-Heide koos zijn momenten en maakte er nog 0-6 van.  Nu was het die andere invaller Cathy die een goeie combinatie tussen Mariska en Babs afrondde.

De laatste kans was nog voor Sarah Van Goethem die haar goede wedstrijd niet beloond zag met een doelpunt, ze schoot hard op de paal.Commentaar:


We zagen opnieuw dat we een brede en sterke kern hebben, iedereen kon zijn steentje bijdragen.  Moldavo kon nooit en vuist maken en legde zich neer bij de suprematie van onze A's.

Maria-ter-Heidewon voor de 14e keer op rij en ziet het verschil met nummer 2 virtueel oplopen tot 16 punten.  Rekenmachines kunnen worden bovengehaald. Want voor het eerst zeggen we hier dat de titel nu echt wel binnen handbereik ligt.  Maar daarvoor mogen we uiteraard niet verzwakken.

Te  beginnen volgende week tegen Massenhoven BraWedstrijd gegevens


0-1     '5      Babs Franken

0-2    '18     Mariska Hufkens

0-3    '41     Babs Franken

0-4    '46     Mariska Hufkens (pen)

0-5    '69     Mariska Hufkens

0-6    '80     Cathy de Bel
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1