K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide     3-1     Hoogstraten A


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


6 september 2014


Maria-ter-Heide pakt eerste 3 punten na moeizame wedstrijd.


Na een succesvolle voorbereiding stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Onze A's verloren slechts 1 keer en zitten nog in de Beker van Antwerpen en in de Beker van België wel verloren we tijdens de voorbereiding Anke en Mariska.Tegenstrever in match 1 was Hoogstraten ex-ploeg van nieuwe T1 Karim Didi en dus meteen één met een speciaal randje. Vorig seizoen kwam Hoogstraten (met Karim als coach) nog winnen in Maria-ter-Heide.

Karim koos voor 3 nieuwkomers in de basis, Lauren in doel, Charlotte centraal en Cathy in de spits. Op de bank zaten Caroline, Jorinde en Babs. De concurrentie is dus groot dit jaar.  We wilden de gezonde ambities kracht bij zetten met een driepunter in de eerste wedstrijd.Eerste helft


De wedstrijd begon aftastend en erg gesloten. Beide ploegen kregen nauwelijks kansen en op de eerste bal tussen de palen was het bijna 10 minuten wachten. Kaat Vermeiren kon Lauren echter niet verontrusten.

Ondertussen werden de doelstellingen van beide ploegen duidelijk. Maria-ter-Heide voetbalde vooral op de helft van de tegenstrever, Hoogstraten plooide terug en hield enkel de snelle Berrevoets voorin.  Kansen kwamen er voorals nog niet, Maria-ter-Heide had vaak de bal maar even vaak was de laatste pas was vaak te sloridig.

Na hoekschoppen kwamen Charlotte en Oris het dichtst bij een goal. Met vooral veel middenveld spel kwam Hoogstraten voorlopig niet verder dan een zeldzame diepe bal. Toch viel de 1-0 nog voor de rust een beetje uit de lucht, een goeie cross van Cathy werd knap meegenomen door Van Goethem.

Ze tikte de bal rustig voorbij de kansloze Brosens.Tweede helftTijdens de rust toch een kleine bolwassing. Het spel was niet dat van in de voorbereiding. Het moest beter!

Onze A's hadden dat goed begrepen en begonnen duidelijk gemotiveerd aan de tweede helft. Ook Hoogstraten wilde wat forceren en haalde Eline Daems van de bank. Een paar halve kansen en schoten van Cathy, Charlotte en Sophie troffen geen doel, maar toch werd het binnen 10 minuten 2-0. Na een mindere uittrap van Brosens zorgde Cathy voor een ideale assist, Paepe knikte goed binnen aan de tweede paal. 2-0 en Maria-ter-Heide op rozen.

De wedstrijd kwam nu toch wat los, Van Goethem, Paepe en Cathy kregen kleine kansjes. Toch werd het uit het niets toch 2-1. Na een misverstand achterin kon Berrevoets alleen op Lauren af en die schoot goed binnen. 2-1!  Plots was er toch wat paniek, hoewel we de wedstrijd onder controle hadden zorgde die goal voor onzekerheid bij de thuisploeg. Toch trokken we het laken weer naar ons toe en werden we geholpen door de scheidsrechter die een lichte penalty floot en rood gaf. Charlotte zette feilloos om 3-1!

De laatste 5 minuten kregen we dan plots wel grote kansen: Jorinde, Babs en Cathy scoorden echter niet.
Commentaar:


Het spel was niet altijd even goed, al was er in de tweede helft al merkbaar verschil.

We wonnen tegen een sterke tegenstrever en zagen al wat verrassende uitslagen in de reeks.

We zijn klaar voor een spannend seizoen!

Volgende week bevestigen in en tegen Antwerp Girls!
ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens1-0   '27 Sarah Van Goethem

2-0   '55 Nathalie de Paepe

'73   Evy Berrevoets   2-1

3-1   '85 Charlotte Van Wynsberghe (pen)