K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A     4-0     KV Mechelen B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 8 November 2014


Maria-ter-Heide toont zich een soevereine leider


Onze A's zijn bezig aan hun "Europese weken" met 5 matchen op 14 dagen. De missie startte tegen KV Mechelen B, de opdracht was het maximum behouden.

We wisten dat Wuustwezel al verloren had op vrijdag en later op de dag zou ook Zammel niet winnen, we konden dus opnieuw een uitstekende zaak doen bij winst.

Met de komst van KV Mechelen kwam de B-ploeg over de vloer van de ploeg die vorig jaar te sterk voor ons bleek. Die B-ploeg startte matig aan het seizoen en werd er dus opnieuw voluit gemikt op 3 punten.

We zagen opnieuw wat wijzigingen in de basis, Babs en Cathy kregen wat rust en Kirsten en Maurane keerden terug bij de selectie. Iedereen leek klaar voor de zware 14 dagen en bovendien konden we opnieuw voetballen in een heerlijk najaars zonnetje.Eerste helft


Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Maria-ter-Heide de bal het meest zou hebben, KV Mechelen wachtte ons op op eigen helft en rekende op een snelle uitval via Baumans.Toch kwamen onze helden nog niet in het juiste ritme en daar had vooral dhr Ndanyeh Roger een belangrijke hand in. Hij floot Mariska 2 keer onbegrijpelijk terug uit buitenspel en ontnam ons zo 2 zeker goals en verder nam hij in de openings 20 minuten minstens 7 onwaarschijnlijke beslissingen.

De ploeg, staff en supporters werden en duidelijk wat zenuwachtig van en plots werden ze opgeschrikt door een pegel van Heylen die op de lat uiteen spatte.

Een knappe trap maar meteen ook het laatste wapenfeit voor de bezoekers, Maria-ter-Heide schakelde een tandje bij. Paepe kreeg een hoekschop in 2 tijden voor doel en de bal bleef hangen, Charlotte schoot in de verre hoek binnen. 1-0 !

Niet veel later was het 2-0, na een goeie aanval werd een schot van Mariska geblokt, opnieuw Charlotte schoot de afvallende bal onhoudbaar binnen. KV Mechelen moest nu echt achter de feiten aan lopen en de 3-0 volgde snel, Sophie speelde de bal hoog tot bij Mariska en die besloot na 1 stuit staal hard en in een heerlijke boog over Straetmans. Meteen het eerste doelpunt bij de A-ploeg voor Mariska na haar vervelende blessure, dat er nog veel mogen volgen!

De kansen bleven ondertussen komen, Paepe schoot op Straetmans en Mariska naast. Ook Sophie en Van Goethem kwamen bijna tot scoren, toch werd het nog 4-0 voor de rust. Mariska ging in blessure tijd achter een vrije trap staan die zo'n 35 meter van het doel lag. Ze schoot de bal met een stuit rechtsreeks binnen.Tweede helftBij de rust leek de wedstrijd al zo goed als gespeeld en kreeg ook Sophie wat rust voor de komende dagen. Babs kwam in de ploeg.  We wilden echter wel nog wat doelpunten bij maken al was het maar om de slechte prestatie van de 2e helft van vorig weekend door te spoelen.Maar helaas werd de tweede helft opnieuw een beetje een afknapper.

Maria-ter-Heide kon wel moeiteloos controleren maar zorgde zelf ook slechts zelden voor echt dreiging. Babs had 1 erg knappe actie in huis maar besloot via de paal naast en wat later had Straetmans een drievoudige reflex redding in huis. Ook Van Goethem en Cathy kregen de bal er niet meer in.

Achterin kwamen we helemaal niet meer in de problemen en Lauren kreeg enkel wat verre schoten te verwerken maar zou voor de 4e keer de 0 houden dit seizoen. De wedstrijd verwaterde nog wat verder en de aandacht van de thuisspeelsters leek al wat verplaatst naar dinsdag.

De uiterst faire wedstrijd eindigde op 4-0 maar toch werden 2 thuisspeelsters geboekt met een gele kaart door de scheidsrechter die niet meteen z'n dag had.Commentaar:


Opnieuw volstond 1 goeie helft om de 3 punten bij te houden. We toonden ons als een terechte leider. We halen 24 op 24 en staan ondertussen 5 punten voor op de 2e plaats.

De focus kan nu op komende dinsdag, dan staat de verplaatsing naar Tienen op het programma, aan iedereen veel succes!

Proficiat voor vandaag en tot dinsdag!ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


'1-0   '21 Charlotte Van Wynsberghe

2-0   '26 Charlotte Van Wynsberghe

3-0   '28 Mariska Hufkens

4-0   '45+1 Mariska Hufkens