K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A   3-1  SK Loenhout A


Foto's  | Wedstrijdfiche 

25-04-2015


Maria-ter-Heide neemt afscheid van eerste provinciale, Paepe en Sophie.


Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd van het jaar op het programma, altijd speciaal maar deze keer nog net iets meer.

Niet alleen was de tegenstrever Loenhout, de ploeg waartegen we menig heroïsch duel uitvochten maar ook werd er afscheid genomen van Paepe en Sophie die hun laatste thuismatch speelde voor de A-ploeg.  Ook bij Loenhout namen ze afscheid van doelvrouw Caroline Van Hasselt.

Dit seizoen konden we al onze matchen op eigen veld winnen en dat record wilden we graag in stand houden.  Bovendien stond de doelpunten teller op 99. Het eerste doelpunt zou dus het 100e worden.

Na de wedstrijd werden er bovendien Frietjes voorzien voor iedereen, het moest en zou een feest worden.

Onze B's speelde eerder op de ochtend tegen Herenthout, de tegenstrever van Vrijdag  beide ploegen konden dus hun huiswerk voor de Finale al maken.


Eerste helft


Maria-ter-Heide begon voor eerst sinds lang opnieuw erg scherp aan de wedstrijd op zoek naar die honderdste treffer.  Nog binnen de 2 minuten hing die al tegen de touwen.  Charlotte stuurde Cathy diep en die kapte zich een weg door de Loenhout defensie. Ze scoorde in de korte hoek 1-0! Onze centrum spits kon dus die mijlpaal bij op haar conto schrijven.

De druk hield aan en Loenhout plooide  terug.  Er waren nog geen 5 minuten voorbij of de 2-0 was een feit.  Een hoekschop van Paepe bleef hangen in de 16  en Charlotte ramde van kortbij binnen. 2-0.


Maria-ter-Heide hield de druk aan en speelde 20 minuten prima tegen de nummer 3 uit de rangschikking.  Toch kwam Loenhout weer in de match... 

Een voor de rest prima leidende scheidsrechter zag een overtreding in een zuivere tackle van Anke en de bal ging op de stip.  De ideale gelegenheid voor de afscheid nemende doelvrouw van Loenhout om haar glorie moment te beleven.  Ze knalde de strafschop hard binne, 2-1!


Toch hield de thuisploeg het commando en werd de voorsprong nog voor de rust opnieuw vergroot Cathy kopte een lange bal van LAuren door en Babs kwam van over links goed naar binnen en schoof de bal binnen. 3-1!Tweede helft


Na de pauze kwam Loenhout scherper voor de dag en kreeg het wat kansen, Lauren was echter bij de pinken en kwam een aantal keer gepast tussen.  Vooral die ene redding met de voet was fenomenaal. 

Het niveau ging echter snel naar beneden beide ploegen hadden immers vanalles voorbereid om de afscheidnemende te huldigen.  Alles werd dan ook in gereedheid gebracht voor de viering, toch werd het nog een aantal keer spannend toen zowel Sophie als Paepe nog dicht bij hun afscheidsgoal kwamen.  Gelukkig spaarden ze die beide op tot vrijdag...


De blessure van Van Goethem  was een jammerlijke domper op de huldigingen van na de wedstrijd.Commentaar:


Maria-ter-Heide won verdiend tegen de vrienden van Loenhout en had een goeie generale repetitie voor vrijdag.


We wensen Loenhout volgend jaar veel succes, ze zullen er dan kort bij zijn. 


Na de wedstrijd werden de frietjes gesmaakt, bedankt aan Chrisje en An om ze voor iedereen te bakken!


Vrijdag spelen onze A's hun allerlaatste wedstrijd als provinciale ploeg.  Ze gaan voor de kers op  de nu al  geweldig mooie taartraWedstrijd gegevens


1-0   '2  Cathy de Bel

2-0  '4  Charlotte Van Wynsberghe

2-1   '27 Caroline Van Hasselt (pen)

3-1   '40 Babs Franken  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1