K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A      3-0     Massenhoven B


Foto's  |  Wedstrijdfiche  

14-02-2015


Maria-ter-Heide moet zwoegen maar zet ook  Massenhoven opzij


Onze A's konden op vrijdagavond al vernemen dat nummer 2 Wuustwezel  niet won, op zaterdag zou ook nummer 3, Zammel,  niet winnen.

We konden dus bij winst opnieuw het gat vergroten op de eerste achtervolgers.

We mochten de zaak echter niet onderschatten, Massenhoven is een stugge ploeg  in de heenmaatch werd het 0-3.  We kwamen toen nooit echt in ons spel.

Bij Maria-ter-Heide  ontbraken Charlotte (werk) en Kirsten (ziek).  We zagen bij de B-ploeg wel het wederoptreden van Anke die na 6 maanden blessureleed weer klaar was voor het echte werk.Eerste helft


Het veld lag er zwaar  bij en al snel werd duideijk dat het knokken zou worden. Al na 1 minuut moest Lauren haar kunnen tonen op een snelle eerste prik van Massenhoven.

Maria-ter-Heide kreeg de motor niet op gang, Massenhoven hield er een goede organisatie op na en knokte voor elke vierkante meter grond.

Een eerste keer dat we een mogelijkheid kregen kon Babs een schitterende pas van Mariska net niet goed mee pakken. Wat later kreeg Van Goethem de bal die na een hoekschop bleef hangen niet in doel.

Op de eerste bal tussen de palen was het bijna een half uur wachten, het was wel meteen bingo.  Mariska kreeg een hoekschop in 2 tijden goed voor doel en Britt kopte uitstekend binnen 1-0!  Voor Britt haar eerste van het seizoen.

Dat openingsdoelpunt zorgde voor een boost en het laatste kwartier van de eerste helft zou het beste van de wedstrijd worden.

Na een prima actie van Mariska  werd de bal bijna in eigen doel gewerkt door een geel-rode verdediger, maar de 2-0 kwam er toch  snel.

Mariska bediende Babs op links en die kwam naar binnen en schoot de bal haarlijk in de verre bovenhoek.  Schitterende goal van Babs!

Wat later werd Mariska onderuitgehaald in de 16 en leek de 3-0 in de maak.  Mariska trof echter de paal en schoot  zelf de rebound binnen, en dat mag niet dus werd de goal afgekeurd.Tweede helftGeen wissels bij de rust.  We wilden het tempo opdrijven en nog extra goaltjes maken, maar uiteraard waren de 3 punten heilig.  Het kan niet altijd feest zijn.

De tweede helft startte wel veel belovend, een goeie actie van Cathy strandde op de keeper.  Wat later trof Emily na een uitstekende infiltratie de paal op aangeven van Mariska.

Wat later kon ook de ingevallen Paepe de bal niet tussen de palen krijgen toen ze alleen voor de keeper werd gezet. Toch werd het 3-0.  Sarah Van Goethem ging haar rechter flank af en verraste iedereen inclusief zichzelf toen haar voorzet aan de eerste paal binnen ging.

De wedstrijd was nu helemaal gespeeld, achteraan kwamen we niet meer in problemen maar Massenhoven bleef wel hard werken.  Wel kregen we nog een aantal goeie kansen.

Van Goethem kon 3 keer aanleggen maar niet scoren, en ook Mariska kon 2 knappe acties niet afronden.Commentaar:


Het was minder flitsend dan  we gewoon zijn maar we hielden opnieuw de 0 en wonnen uiteindelijk wel oververdiend.  We hielden de match steeds onder controle

We zullen elke wedstrijd scherp moeten aanvatten om zo lang mogelijk foutloos te blijven, te beginnen komend weekend in Mechelen, een veld waar we nog nooit konden winnen.Dikke proficiat!


raWedstrijd gegevens


1-0   '29     Britt Berghmans

2-0  '34     Babs Franken

3-0  '67     Sarah Van Goethem

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1