K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A     6-1     Moldavo B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 25 oktober 2014


Maria-ter-Heide blijft foutloos na topper


Na een erg drukke en sterke start van de competitie konden onze A's vorig weekend geniet van een vrije week.  Zo konden we ons ideaal voorbereiden op het zwaarte punt van de heenronde, de wedstrijd tegen Moldavo kondigde zich immers aan als erg moeilijk. Uit de verslagen die we hadden van de Molse ploegen wisten we dat het vandaag niet van een leien dakje ging gaan.

De basis bleef ongewijzigd ten opzichte van de bekerstunt tegen Wolfsdonk. Op de bank zagen we wel voor het eerst weer Mariska die er bij de B ploeg alweer 4 had inliggen. We wilden onze sterke reeks voortzetten en gingen er vol goede moed tegenaan.Eerste helft


Maria-ter-Heide begon echter zwak aan de wedstrijd en het was Moldavo dat absoluut de betere ploeg was. We hadden moeite met de snelle en handige spitsen en moesten vooral achteruit lopen in de beginfase. Scoren deden de Molse vrouwen echter niet, Ryckman en Pelgrims kwam er het dichtste bij maar Lauren moest voorlopig niet echt ingrijpen.

Maria-ter-Heide kreeg moeilijk een voet aan de grond en moest het voorlopig doen met een ver schot van Sophie. Achterin was vooral Ryckman bij momenten ongrijpbaar en Karim verving naast de gekwetste Babs ook Maurane al voor de rust.  Toch kantelde de wedstrijd nog voor rust, Paepe trapte een hoekschop en Charlotte stond op de juiste plaats. 1-0.

We scoorden met onze eerste bal tussen de palen en namen de match in handen. Paepe, Cathy en Mariska kregen nog schietkansen maar vooral Charlotte liet na een goeie combinatie een doelpunt liggen. Toch bleef de 2-0 niet uit, Charlotte recupereerde de bal goed en bediende Paepe, zij vond Sophie en onze jarige kapitein knalde de bal vanop 20 meter hard binnen. 2-0!  Het spel bleef wel slordig en Lauren moest helemaal op het eidne van de helft nog erg goed plat op een inzet van Ryckman.

We kenden een erg lastige eerste helft maar konden toch gaan rusten met een 2-0 stand.Tweede helftBij de rust werd er wat op tafel geklopt en wat bijgeschaafd, we zouden het veel beter moeten doen in de tweede helft. De wedstrijd was vanaf het begin nu wel in handen van de thuisploeg en Mariska kreeg een eerste schietkans.Niet veel later werd de bal van de lijn gehaald na een goeie actie van Mariska maar de 3-0 bleef niet uit. Met een verre uittrap lanceerde Lauren Cathy die erg sterk aan de bal was en hard met links binnen schoot.

Meteen werd dit doelpunt gevolgd door de 4-0, Mariska legde na een goeie actie de bal terug vanop de achterlijn en Sophie schoot overhoeksbinnen. 5 minuten later stond het 5-0 maar daartussen werden nog 2 goeie kansen gemist. Het was Paepe die aantekende voor dat vijfde doelpunt. Cathy zorgde nu voor de assist en onze nummer 13 lobde de bal goed over Van Genechten.

Ook Lauren liet zien dat ze wakker was met een knappe safe hield ze een pegel van Moldavo uit de hoek. Aan de overzijde werd het wel 6-0 een na goed samenspel tussen Mariska en Charlotte kon Cathy afwerken. Charlotte zag nog een bom knap gekeerd door Van Genechten . Toch slaagden we er niet in om de 0 te houden.

Pelgrims mocht op het eind een lichte strafschop omzetten.Commentaar:


In de tweede helft lieten we zien wat we konden en de score had uiteindelijk zelfs veel hoger kunnen oplopen, er werd bij vlagen erg goed gespeeld. Achterin werden opnieuw weinig kansen weggegeven en was de penalty op het einde een beetje zuur. Al verdiende Moldavo op basis van hun eerste half uur zeker wel een goal.

Volgende week trekken we naar de nieuwe twee in de stand, Massenhoven, een ploeg die vooraf als titelkandidaat werd bestempeld.


Proficiat en tot woensdag!ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


1-0   '34 Charlotte Van Wynsberghe

2-0   '44 Sophie Claessens

3-0   '56 Cathy de Bel

4-0   '59 Sophie Claessens

5-0   '64 Nathalie de Paepe

6-0   '79 Cathy de Bel

'89    Stephanie Pelgrims     (pen)     6-1