K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A     7-0     KV Turnhout A


Foto's  |  Wedstrijdfiche 4 oktober 2014


Maria-ter-Heide overtuigt in eerste topper.


Onze A's startten het seizoen goed met een 12 op 12, maar de echte topploegen moesten nog komen.

Vandaag kregen we zo'n topploeg over de vloer, KV Turnhout treed dit seizoen aan met steile ambities. Met 3 opeenvolgende kampioenschappen stegen ze op 3 jaar tijd van de laagste naar de hoogste provinciale reeks.

Ze beschikken dus over een ploeg dit weet wat winnen is met veel aanvallend talent. Toch moesten ze vorige week voor het eerst de duimen leggen tegen hun buren van Weelde. Maria-ter-Heide wist dus dat ze zich aan een gemotiveerde ploeg konden verwachten. Karim zag ondertussen de afwezigen lijst langer worden. Van Goethem was gekwetst en Hanne was op reis.

Jorinde kreeg zo haar kans centraal en ook Emily kwam weer in de basis. We wilden het jonge Turnhout ook fysiek aftroeven en vanaf minuut 1 gingen we er stevig tegenaan.Eerste helft


Het veld lag er prima bij en Maria-ter-Heide trok de match meteen naar zich toe. Cathy zorgde met een gekraakt schot voor een eerste dreiging. Turnhout kreeg maar moeilijk vat op de wedstrijd en Charlotte zorgde voor een snelle voorsprong. Kirsten stuurde onze nr.9 weg en die werkte rustig met links af .Maria-ter-Heide bleef kansen krijgen, Cathy trof na een goede pas van Sophie het zijnet en Babs strafte slecht uitverdedigen van de bezoekers bijna af.

De 2-0 kwam er nog voor het half uur. Een vrije trap van Paepe werd door Charlotte binnen gewerkt, 2-0! Ondertussen kwam een eerste schotje van Turnhout van de voet van Baelus.

Maar gevaarlijk werd Turnhout nooit... Integendeel, het werd zelfs nog 4-0 voor de rust.

De 3-0 werd opgezet door een uitstekend pas van Britt, Emily zorgde voor een prima voorzet en Paepe werkte acrobatisch binnen met links 3-0! Knappe goal!

De 4-0 was opnieuw van Paepe, Babs veroverde de bal na een korte uittrap van Crets, Paepe lepelde de bal heerlijk onder de lat binnen. Maria-ter-Heide speelde snel en gretig en liet Turnhout iets wat verweesd achter bij de rust. De bezoekers hadden immers ook al 2 speelsters geblesseerd moeten wisselen.Tweede helftBij de rust had niemand gedacht dat we zo ruim zouden voorstaan, maar er werd op gehamerd dat de wedstrijd nog niet over was.We wilden snel de 5-0 maken om zo de laatste hoop ook weg te nemen voor de bezoekers. Die 5-0 kwam er al na 5 minuten Sophie kopte ongehinderd een hoekschop van Paepe hard binnen.

Maria-ter-Heide liet de bal echt goed over en weer gaan en Turnhout moest veel meters maken om de gaten te dichten. Hermans zorgde met een afstandschot nog even voor gevaar maar Lauren was bij de pinken!

De thuisploeg bleef domineren en de talrijke opgekomen supporters zagen bij vlagen uitstekend voetbal.Sophie zorgde nog voor de 6-0, Cathy maakte ruimte en Sophie legde de bal slim in de kort hoek. Ondertussen werden heel wat wat kansen gemist en Babs moest nog geblesseerd naar de kant. Sarah Delie topschutter van de B-ploeg kwam nog tussen de lijnen en viel gretig in.

Na een knappe solo werd ze gehaakt in de baklijn maar werd er geen strafschop gefloten. 5 minuten voor tijd beloonde ze zich zelf met een doelpunt. Een goeie voorzet van Sophie kopte ze goed binnen de 2de paal.Commentaar:


Maria-ter-Heide toonde voor de  2°  thuismatch op rij dat er veel mogelijkheden zitten in de ploeg. Ondanks de lange lijst afwezigen blijft er een stevig geheel op de mat staan. Ook een pluim voor de achterlijn die geen enkele kans weggaven!

Turnhout bleef iets wat verweesd achter maar zal in de terugronde beslist beter voor de dag komen, ze missen vooral de ervaring en het tempo van eerste provinciale. Voetballen kunnen ze zeker.

Volgende week geen competitie voor onze A-ploeg maar wel Beker van België, thuis tegen 2e klasser Wolfsdonk sport!ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


1-0   '7 Charlotte Van Wynsberghe

2-0   '28 Charlotte Van Wynsberghe

3-0   '32 Nathalie de Paepe

4-0   '40 Nathalie de Paepe

5-0   '50 Sophie Claessens

6-0   '58 Sophie Claessens

7-0   '84 Sarah Delie