K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A   2-0  SK Weelde


Foto's  | Wedstrijdfiche  

11-04-2015


Maria-ter-Heide houdt Weelde simpel af.


De voorlaatste thuiswedstrijd in eerste provinciale stond op het programma, Weelde was de tegenstrever.  De heenmatch in Weelde  was nog maar een maand geleden en was de eerste die we als kampioen mochten aanvatten. 

Deze week dus geen bloemen... Weelde had er immers al gegeven...

Bij Maria-ter-Heide werd er opnieuw wat veranderd.  Mariska, Cathy, Caroline en  Kirsten  waren afwezig.  Anke kreeg voor het eerst weer een basis plaats na haar blessure.

Bij Weelde zagen we dat de sterkhouders present waren en we wisten dus wat we kodnen verwachten.  Een stugge hardwerkende tegenstrever met een goeie spits.


Eerste helft


Net als in de heenwedstrijd zagen we een verdedigend uitstekend Weelde.  Stevig in de duels en geen risico's achterin. Maria-ter-Heide had het zoals wel vaker tegen dit soort ploegen lastig om opening te vinden al werd er wel goed gecombineerd bij vlagen.

Emily en Sophie konden een aantal keer goed voorzetten en  een paar keer werden we gevaarlijk op stilstaande fases. 

De gelegenheids doelvrouw van Weelde kende nooit echt problemen, enkel met wat afstandsschoten moest ze echt aan de bak.

De grootste kans werd ons echter ontnomen, duidelijk handspel in de 16 van Weelde werd niet bestraft, verder ontbrak de creativiteit  een beetje en achterin was het uitkijken voor die ene grote kans.  En die kwam er niet toevallig voor Carola van Staeyen, het Ravelse Goudhaantje trof eerst de paal en zag in de herneming de bal via de onderkant van de lat net voor of achter de lijn botsen.  De Scheidsrechter kende geen doelpunt toen en Maria-ter-Heide kwam goed weg.


Rusten konden we net als in de heenmatch met een 0-0 stand.Tweede helft


Tijdens de rust deed Karim meteen de 3 wissels, iedereen kreeg zo zeker zijn kans en vooral in de verdediging werd er wat geschoven.

Maria-ter-Heide kwam wel scherper voor de dag nu en Weelde had steeds meer moeite om de ruimtes klein te houden.  Van Goethem en Babs misten de eerste echte kansen.

Paepe en Delie gingen ook een paar keer hun  kans maar het was wachten op een hoekschop van Paepe die werd binnen geknikt door Sophie.  Sophie was vandaag trouwens één van de utiblinkers in een voor de rest gezapige wedstrijd. De ontlading  was dan ook groot na haar doelpunten.

Maria-ter-Heide controleerde nu echt zonder moeite maar liet het na de score op te drijven, kansen waren er nu echter wel.  Het was wachten op een slippertje van de bezoekende doelvrouw zodat Sarah Van Goethem de wedstrijd op slot kon leggen.


Commentaar:


Opnieuw een overwinning en opnieuw de 0.  Nog 2 matchen  spelen onze A's in eerste provinciale.  Maar onze tegenstrevers moeten niet treuren onze B's staan immers op de drempel van eerste provinciale.


Jullie mogen zich dus nog altijd opmaken voor de verplaatsing naar onze heimat!Volgende week trekken onze A's naar Zammel!raWedstrijd gegevens


1-0   '63  Sophie Claessens

2-0  '82  Sarah Van Goethem  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1