K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A     8-0     Wuustwezel B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 20 september 2014


Maria-ter-Heide overtuigt en houdt het maximum.


Na 2 opeenvolgende overwinningen stonden onze A's samen met Turnhout en Moldavo als enige met het maximum van de punten. De cijfers waren dus zeker goed te noemen maar in de wedstrijden zelf hadden onze meisjes nog niet echt kunnen overtuigen.

Vandaag stond een altijd geladen derby op het programma, tegenstrever Wuustwezel nam in het tussenseizoen de vrouwenafdeling van Achterbroek over. De clubkleuren moesten dus niet worden ingeruild voor de Kalmthoutse meisjes. Voor een aantal speelsters van Maria-ter-Heide was het ook een weerzien met ex-ploegmaats.

Vooral doelvrouw Lauren stond voor het eerst oog in oog met haar ploegmaats van vorig seizoen. Karim koos voor ongeveer de zelfde formatie als vorige week tegen Antwerp Girls, enkel Kirsten verving Oris als linksachter en Hanne verving de afwezige Jorinde.Eerste helft


We wilden de jonge garde van Wuustwezel snel onder druk zetten, de 3 punten moesten immers absoluut in Brasschaat blijven. De vele toeschouwers zagen dan ook een scherpe thuisploeg die al na 4 minuten op voorsprong kroop. Charlotte kopte een vrije trap van Paepe heerlijk binnen. 1-0!

Nog geen 3 minuten later was de 2-0 een feit. Sophie stuurde Cathy het straatje in en die etaleerde haar tor-instict!   Een minuut later was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Paepe veroverde de bal en Cathy stond mooi op eigen helft te wachten op een bal over de defensie. Cathy maakte haar 2e van de middag in 2 tijden.

Wuustwezel was duidelijk wat aangeslagen en moest het spel ondergaan. Maria-ter-Heide liet de bal rustig over en weer gaan en zorgde met de regelmaat van de klok voor gevaar. Sophie, Cathy en Paepe misten echter grote kansen, mede door het uitstekend keeperswerk van Vermeiren.

Toch werd het halverwege de eerste helft al 4-0. Paepe tikte de bal tot bij Van Goethem rondde slim af. Maria-ter-Heide speelde zijn beste eerste helft van het seizoen en de drukkende warmte sneed de benen af bij de bezoekers.Tweede helftTijdens de rust moest Karim al wel een tweede wissel doen. Op het half uur moest Paepe al licht gekwetst naar de kant en tijdens de rust werd ook Van Goethem gespaard na een stevige tik. De tweede helft begon door de verschuiving wat aarzelend. Wuustwezel kon 10 minuten gelijke tred houden en Lauren kreeg een paar afstandsschoten te verwerken.

Toch kantelde de wedstrijd weer in het voordeel van de groen witte maar voorlopig stond Ellen Vermeiren uit te blinken.  Ze haalde een paar kogels van Charlotte van onder de lat en zelfs een dubbele poging van Charlotte en Sophie raakte niet voorbij het Wuustwezelse sluitstuk. Toch kon ook Vermeiren niet verhinderen dat de score opliep. Na een geweldige solo vond Hanne het hoofd van kapitein Sophie en die knikte binnen. 5-0!

De 6-0 was er 4 minuten later Sophie verraste Wuustwezel met een inworp en Cathy was allen op weg naar doel. Ze scoorde simpel. Ondertussen werden nog pogingen van Babs, Sophie en Charlotte gekeerd maar de 7-0 bleef niet uit. Babs knalde een pas van Charlotte in de hoek. Ook Kirsten kon wat later haar eerste goaltje meepikken. Sophie zorgde voor een ideale laterale bal en Kirsten duwde binnen.

Uitblinker Vermeiren zorgde er voor dat de dubbele cijfers uitbleven.Commentaar:


Maria-ter-Heide won ruim en met overtuigend voetbal. Wuustwezel kon maar zelden dreigen.

Een uitblinker bij de thuisploeg aanduiden is moeilijk, iedereen droeg zijn steentje bij tijdens de voorlopig beste wedstrijd van het seizoen.

We blijven nog steeds samen met Turnhout en Moldavo op kop van de rangschikking, volgende week wacht de aartsmoelijke verplaatsing in en tegen 's Gravenwezel.ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


1-0   '4 Charlotte Van Wynsberghe

2-0   '7 Cathy de Bel

3-0   '8 Cathy de Bel

4-0   '26 Sarah Van Goethem

5-0   '59 Sophie Claessens

6-0   '63 Cathy de Bel

7-0   '76 Babs Franken

8-0   '80 Kirsten Fierens