K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide A     4-0     Zammel A


Foto's  |  Wedstrijdfiche 22 November 2014


Maria-ter-Heide nooit in de problemen tegen Zammel


Niet voor de eerste keer moesten we dit seizoen als leider de ploeg partij geven die op dat moment tweede stond.

De tegenstrever heette vandaag Zammel, de kempische meisjes zijn aan een sterke campagne bezig en zijn bovendien de enige andere ploeg die groen-wit als clubkleuren dragen. De vorige jaren hadden we het ook steeds moeilijk met Zammel dus waren we meer dan op onze hoede, de opstelling onderging opnieuw 4 wijzigingen.

Oris moest gekwetst verstek geven en verder zagen we Sophie, Cathy en Maurane op de bank.

Het was bij Zammel vooral uitkijken voor de snelle Goya Kempen, andere sterkhouders Maes en Van de Moer ontbraken bij de bezoekers.Eerste helft


Het was vanaf het begin duidelijk, wie rekende op een spannende en open topper kwam bedrogen uit. Zammel nam een egelstelling in maar wel met slechts 1 stekel, Kempen bleef voorin en al de rest kroop achteruit. Maria-ter-Heide, uitzonderlijk in het wit, had dan ook vaak de bal en voetbalde van meet af aan kansen bij elkaar. Van Goethem kreeg een eerste voorzet van Emily net niet in doel.

We produceerde meerdere goede voorzetten maar Belmans stond goed te keepen. Ook na een goeie solo van Babs was ze paraat. De druk die de thuisploeg ontwikkelde werd steeds groter en Mariska had ondertussen al 3 schoten net naast of over het doel geschoten.  Zammel kwam niet onder de druk uit en de 1-0 viel op het kwartier Charlotte veroverde de bal en bediende Mariska. Die kreeg een zee van ruimte en schoot met links knap in de hoek.

Zammel bleef ondanks de achterstand kiezen voor de defensieve aanpak en kwam voor de rust nooit in scoringspositie. Meestal geraakten ze zelfs niet voorbij de hard werkende Hanne op het middenveld. Maria-ter-Heide kreeg wel heel wat kansen maar vaak stak er nog net Zammelse voet tussen, de ruimtes waren soms echt te klein om te voetballen.

Toch resulteerden die vele kansen niet in grotere rust stand. Mariska , Van Goethem, Babs en Emily kregen de bal er niet in. Er werd wel steeds rustig naar een opening gezocht en Maria-ter-Heide had de wedstrijd helemaal onder controle maar toch bleef het bij 1-0 uitkijken voor die ene snelle uitbraak.Tweede helftBij de rust waren er complimenten voor de ploeg maar werd toch Cathy ingebracht, onze topschutter zou misschien sneller een opening vinden in de groene muur.Toch bleek het in eerste instantie niet te helpen, Mariska schoot na een knappe combinatie voorlangs en Van Goethem trof de paal. Gelukkig werd het wel redelijk snel 2-0, Kirsten bediende Cathy en die kon na een aantal keer kappen in de backlijn de keeper verschalken.

Maria-ter-Heide bleef moeiteloos contoleren en Kirsten kon bijna de 3-0 binnen werken maar kwam een teen te kort. Mariska zag nog een goeie vrije trap over gaan en Charlotte kopte wat later nipt naast, ook de ingevallen Sophie kon niet scoren na goed doorzetten. We hadden ondertussen al 10 doelrijpe kansen laten liggen en net dan kreeg Zammel zijn eerste en enige van de wedstrijd, Lauren stopte Kempen goed af. De thuisploeg stak dan nog maar een tandje bij, Sophie zette Van Goethem alleen op weg naar doel maar die trof het zijnet. Wat later zorgde Sophie voor een assist naar Cathy en die knalde wel binnen.

Onze nummer 20 kapte goed en schoot staalhard binnen 3-0!

De goeie combinaties zorgden nu vaker voor barsten in de vermoeide Zammelse muur en ook de 4-0 zou nog vallen. Na een rustige "handbalachtige" aanval speelde Charlotte Mariska vrij op rechts en die schoot onhoudbaar binnen.

Maria-ter-Heide won zijn 10de competitiewedstrijd op rij met een ware demonstartie.Commentaar:


Maria-ter-Heide liet de nummer 2 Zammel helemaal kansloos en eigenlijk had de score veel hoger moeten liggen. Wel moet gezegd worden dat Zammel verrassend mak voor de dag kwam, in Zammel zal dat zeker anders zijn.

Met een wedstrijd minder gespeeld bedraagt de kloof met de nummer 2 nu al 9 punten, maar dat is uiteraard niet van tel.

Volgend weekend zullen we vol aan de bak moeten in Loenhout dat duidelijk weer in vorm is.


Proficiat!ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens


'-0   '15   Mariska Hufkens

2-0  '55   Cathy de Bel

3-0  '82   Cathy de Bel

4-0  '89   Mariska Hufkens