K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Sinaai Girls      1-2     Maria-ter-Heide


27-01-2015


Maria-ter-Heide klopt opnieuw 2° klasser


Omdat al een aantal weken de weergoden roet in het eten gooiden en onze A's zo niet konden voetballen en bovendien volgende week opnieuw vrij zijn kozen we er voor een oefenwedstrijd te organiseren.

Een aantal ploegen werden gecontacteerd en tweede klasser GFA Sinaai hapte toe. Uitzonderlijk op een dinsdagavond trokken onze helden naar het WIjnveld in Sinaai.  Een veld waar menig eerste klasse topmatch is uitgevochten, vroeger was Sinaai immers een te duchten thuisploeg in eerste klasse.

Bij Maria-ter-Heide ontbraken kapitein Sophie, topschutter Cathy , Maurane en Kirsten.

Charlotte trad aan tegen de ploeg waar ze vorig jaar nog  bij speelde.

Maria-ter-Heide begon aan de  wedstrijd in de wetenschap dat ze niet helemaal kansloos zouden zijn.  We klopten dit jaar immers ook al Wolfsdonk, ook uit 2° nationale, in de Beker.Eerste helft


Maria-ter-Heide nam de wedstrijd meteen  in handen en keepster Joni Billen had al snel een knappe redding in huis op een goeie knal van Mariska.  NIet veel later schoot Mariska nipt over. 

Maria-ter-Heide domineerde met goed voetbal tegen de tweede klasser, maar toch kreeg de thuisploeg ook een prima mogelijkheid.

Lauren was bij de pinken op een bal die Paepe bijna in eigen doel wertke. De dominantie loondetoch halverwege de eerste helft.

Hanne lanceerde Van Goethem die de bal pal klaar legde voor Mariska, die bleef rustig en nette verdiend de 0-1.

De wedstrijd was nu wel wat meer in evenwicht en Lauren toonde 2 keer haar kunnen opeen goed Sinaais schot.

Toch konden we nog voor de rust 0-2 maken, en hoe!? 

Mariska  zette een slalom in van diep op eigen helft en ze ging alle blauwe pionnen voorbij.  Ze schoot de bal onhoudbaar  in de hoek!Tweede helftDe tweede helft had het zelfde  spelbeeld als de eertse.  Maria-ter-Heide had het meest de bal en werd ook het gevaarlijkst.

Al in de 2 minuut maakte Sinaai hands in backlijn maard e scheidsrechter legde de bal onbegrijpelijk buiten de 16.  Mariska schoot  nipt over.

Sinaai trok toch ook wel een beetje vooruiten scorode bij hun eerste kans in de tweede helft. Fiers kon de bal hoog binnen schieten na een hoekschop.

Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van Sinaai.  Maria-ter-Heide nam over en kreeg kansen.

Sara Meeussen kon bijna scoren na een heerlijke actie en  Van Goethem schoot op Billen

Ook een bedrijvige Charlotte liet haar kans op een goal ook liggen en ook Mariska kon haar sterke match niet bekronen met een derde doelpunt.

Verdedigend kwamen we nog zelden in de problemen, we toonden ons ondanks de lange onderbreking een sterk geheel.Commentaar:


Maria-ter-Heide had duidelijk deugd van deze goede oefendraf.

Sinaai was zowat de ideale sparring partner, duidelijk gewoon van op een hoger niveau te spelen maar toch binnen onze mogelijkheden.

We lieten iedereen nog eens wat ritme opdoen en ook Eva en Sara speelden zich in de kijker.raWedstrijd gegevens


0-1     '23    Mariska Hufkens

0-2    '41     Mariska Hufkens

1-2     '50    Femke Fiers  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1