K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

KV Turnhout A  1-0  Maria-ter-Heide A   


Foto's  |  Wedstrijdfiche  

28-03-2015


Maria-ter-Heide lijft nodeloos verlies in Turnhout


Het seizoen looopt stillaan ten einde en voor veel ploegen valt er niets meer te winnen of te verliezen.  Ook in het geval van deze wedstrijd stond er eigenlijk niets meer op het spel.  De titel was al lang binnen voor Maria-ter-Heide en Turnhout staat na een knappe reeks ondertussen 3e en  zal daar allicht ook blijven staan.


In het begin van het seizoen waren we nog veel te sterk voor de Turnhoutse meisjes maar ondertussen hadden ze  een nieuwe ervaren T1 en een hecht team op het veld staan.  Dat veld lag er trouwens erg zwaar bij, maar dat zijn we gewoon  van op Maria-ter-Heide dat mocht dus geen probleem geven.


Bij Maria-ter-Heide werd Mariska opgelapt en in de ploeg gedropt, Paepe viel geblesseerd uit.  Verder stelde Karim zich wat in op de kracht van de tegenstrever.


We verwachten ons aan een stevige pot voetbal en na dat Karim de thuisafgevaardigde uit de kleedkamer had gezet konden we er aan starten.Eerste helft


De wedstrijd begon zoals op voorhand gedacht.  2 goede gehelen en veel inzet langs 2 kanten.  De eerste mogelijkheden waren er via Mariska die 2 keer kon uithalen maar geen doel trof.

Maria-ter-Heide speelde duidelijk weer een stuk beter dan de vorige weken en de duels werden gewonnen.  Turnhout kon enkel dreigen via een ver schot van Adriaensen maar Lauren had daar geen moeite mee.

Het vele middenveldspel zorgde voor veel strijd en weinig kansen de beste waren er zeker voor de bezoekers.  Babs kopte na een korte hoekschop nipt over en Emily schoot van ver in de handen van de keepster.

Met het gelijke spel keerden beide ploegen al bij al tevreden naar dekleedkamersTweede helft


Tijdens de rust geloofden we rotsvast in onze kansen, we hadden de match onder controle en hadden als enige ploeg al een echte kans gecreëerd.

Vol goede moed vatte we dan ook de tweede helft aan.  Mariska en Charlotte zorgde voor de eerste dreiging en rond het uur stond Cathy alleen in de kleine baklijn, ze koos jammer genoeg voor de pas en niet voor het schot,, weg kans en aan de overkant ging de bal er wel in.

Lauren en Britt voetbalden slecht uit en Julie Adriaensen  kon uit een scherpe hoek scoren.

Turnhout scoorde zo met z'n eerste echte bal tussen de palen en  Maria-ter-Heide moest achtervolgen.  De inzet werd nog wat opgevoerd en  Charlotte en Sophie kwamen een paar keer goed opzetten.  Iedereen geloofde er nog  in maar op het moment dat Babs en en Mariska uitvielen en we met 10 voort moesten ebde het geloof stillaan weg.

Turnhout nam de match in handen en controleerde tot het einde, enkel Hanne kreeg nog een kans op hoekschop van Jorinde.


Commentaar:


Jullie streden er voor en voetbalden tegen een ploeg die volgend  jaar mee zal doen voor de prijzen en dit jaar veel progressie gemaakt heeft.


Maria-ter-Heide krijgt nu een weekje vrij en er staan nog 3 comeptitie wedstrijden op het programma. Hopelijk kan iedereen recuperen en met frisse moed de laatste maand in eerste provinciale aanvatten.raWedstrijd gegevens


1-0   '63  Julie Adriaensen  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1