K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Lentezon     3-0     Maria-ter-Heide


6 augustus 2014


Maria-ter-Heide porbeert, roteert en verliest eerste oefenmatch.


Het is een jaarlijkse gewoonte dat Lentezon en Maria-ter-Heide elkaar ontmoeten ergens vroeg in de voorbereiding. Zo ook dit jaar. De troepen van David Streber haalden afgelopen seizoen een knappe vierde plaats in 3e nationale. Onze meisjes werden dan weer 2e in 1e provinciale. Het waren dus twee degelijke gehelen die tegenover elkaar stonden.

Bij Maria-ter-Heide zaten er heel wat stage kilometers in de benen en werd er dus voor gekozen om niemand (op Kelly na) 90 minuten te laten spelen.Er zou in blokken van 30 minuten per 5 gewisseld worden en zo kwam iedereen mooi aan 60 minuten. Ritme en automatismen opdoen was dan ook belangrijker dan resultaat halen. Bij Maria-ter-Heide ontbrak Cathy door vakantie en werd met Mariska en Babs geen risico genomen. Beiden hadden kleine kwaaltjes na de stage. Kelly stond in doel, Bethje en Lauren (vakantie) krijgen later speelgelegenheid.

Nieuwkomer Charlotte Van Wynsberghe was wel van de partij.

Ze speelde trouwens meer dan 5 jaar geleden haar laatste wedstrijd voor onze dames toen nog in 3e provinciale op 21 maart 2009 wonnen onze A's toen van Zandvliet B. Charlotte zou 1 keer scoren. Ook Sara Meeussen en Janchay kregen 60 minuten om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Nieuwe trainer Karim was niet van de partij maar werd uiteraard wel op de hoogte gehoudenEerste helft


Over de wedstrijd zelf kunnen we redelijk kort zijn. Beide ploegen probeerden mooie aanvalspatronen op de mat te leggen en slaagden daar al redelijk goed in. Toch waren opgelegde kansen schaars. Emily kreeg een bal 2 keer niet goed mee en onze voorzetten kwamen vaak uit in de lange grijp armen van Van de Vonder.

Voor Beerse konden Verlooy en Borgmans aanleggen maar de bal ging niet tussen de palen.  Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en het tempo lag bij vlagen al hoog. Iedereen wilde laten zien dat zij thuis horen in de basisploeg.

0-0 was de logische ruststand.Tweede helftIn de tweede helft werden de mogelijkheden voor beide ploegen groter. Van Goethem kon net niet bij een goeie voorzet van Sophie en Charlotte slalomde tot in de 16 maar besloot te zwak.  Toch werd het 1-0 voor de thuisploeg. Een hoge vrije trap werd door Verlooy net voor de neus van Kelly in doel verlengd.Maria-ter-Heide kwam daarna 2 keer dicht bij de gelijkmaker, een bedrijvige Janchay schoot over en Charlotte schoot met links op Van de Vonder.

Kelly stopte wat later nog knap een schot van Verlooy maar door de vele wissels was de organisatie op het einde wat zoek.Tas en opnieuw Verlooy dreven de score op tot 3-0.  In de gietende regen werd de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met een 3-0 nederlaag afgesloten.


Commentaar:


Het was een wedstrijd waarin spelpatronen en ritme de voorang kregen op resultaatvoetbal. Bij vlagen was het erg goed! Enige minpuntje was de blessure van Van Goethem, hopelijk valt het mee!  We mogen voor de rest tevreden zijn met de prestatie, er zit muziek in de ploeg en als de afwezigen aanpikken zal dat alleen nog maar verbeteren.ra  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1