K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Weelde      1-3     Maria-ter-Heide A


Foto's  |  Wedstrijdfiche  

07-03-2015


Goed georganiseerd Weelde zorgt voor moeizame winst.


Nu de titel binnen was werden er nieuwe doelen gesteld.  Het maximum van de punten, en de Beker zijn de 2 zaken die nu nog op het spel staan.

Zaak dus om elke wedstrijd aan te vangen zoals de voorgaande, maar dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan, het speelt sowieso mee dat de echte hoofdprijs eigenlijk al binnen is.

Ook onze tegenstrevers zullen elke weet gemotiveerd zijn om de eerste ploeg te kunnen worden die punten afsnoept van Maria-ter-Heide.  De laatste ploeg die ons in competitie punten kon afsnoepen was KV Mechelen vorig jaar.  En dat is nu bijna exact een jaar geleden.

De verplaatsing naar Weelde was er eigenlijk 1 van speeldag 6 maar die werd opgeschoven door ons beker avontuur.  Weelde haddden we dus in competitie nog niet tegen gekomen dit seizoen.Eerste helft


De wedstrijd begon met de overhandiging van bloemen vanwege Weelde, waarvoor hartelijk dank !

Dat was meteen ook het laatste cadeautje dat ze voor ons in petto hadden want hun wedstrijdplan was vanaf het begin duidelijk.

Met een uitstekende organisatie, op het gigantische veld Maria-ter-Heide weg houden van het doel.  En dat lukte uitstekend.  Hoewel onze A's misschien wel 80% balbezit hadden werden er geen kansen gecreëerd.  In tegendeel de eerste echte doelpogingen waren in de omschakeling voor de thuisploeg.

Het gevaarlijkste wapenfeit voor Maria-ter-Heide was een kopbal van Britt die net naast ging en een te zwak afstandsschot van Charlotte.

Weelde hield de zaken in de eerste helft dus redelijk eenvoudig gesloten achterin.  Maria-ter-Heide speelde veel te traag en zonder de nodige beleving.  We gingen dus voor de 2e keer dit seizoen zonder doelpunten de rust in.


Tweede helftTijdens de rust geen wissels, maar ook geen paniek.  We wisten dat de kansen en de goals wel zouden komen en dat bleek ook al snel.  Maria-ter-Heide begon veel feller en Mariska zorgde voor de 0-1.  Uit een scherpe hoek kreeg ze de bal toch nog in de goal.

Binnen het kwartier was het 0-2.  De net ingevallen Babs sneed met een goeie combinatie door de Weelde-defensie en Mariska schoot hard binnen aan de 2e paal.

Maria-ter-Heide kreeg nu wel wat meer kansen maar Cathy, Mariska en Babs scoorde niet.  Aan de overzijde scoorde Weelde wel met hun eerste echte bal tussen de palen.

Lokale topspits Carola Van Staeyen knalde een vrije trap net onder de lat binnen.  Weelde verwon moed en de duels werden steviger, Maria-ter-Heide moest dus opnieuw een tandje bijsteken.

Kirsten kreeg een mooie kans maar trof de keeper en het was wachten tot in de 84ste minuut voordat de wedstrijd helemaal op slot ging.

Op vrije trap knalde Mariska haar derde van de ochtend en haar 20e van het seizoen tegen de touwen. Commentaar:


Maria-ter-Heide speelde te traag en niet goed, maar nooit was er het gevoel dat het ging mislopen.  Wel zal de concentratie en het tempo weer de hoogte in moeten om dat maximum te verdedigen. 

Maar voor deze ene keer is het jullie allemaal vergeven.  Volgende week is het de verplaatsing naar de naaste achtervolgers en buren Wuustwezel.


Supporters op post!raWedstrijd gegevens


0-1   '53   Mariska Hufkens

0-2   60   Mariska Hufkens

1-2   '70   Carola Van Staeyen

1-3  '84   Mariska Hufkens

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1