K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Wuustwezel B      6-3     Maria-ter-Heide A


Foto's  |  Wedstrijdfiche  

14-03-2015


Wuustwezel overklast mak Maria-ter-Heide


Na 18 overwinningen op een rij trokken onze A's naar nummer 2 Wuustwezel.  Onze dichtste achtervolger wil absoluut de 2e plaats pakken.

Maria-ter-Heide kon na de titelmatch tegen Heist vorige week niet overtuigen tegen staartploeg Weelde.  Dit weekend zou het nog moeilijker worden.  Elke ploeg wil namelijk de eerste zijn om punten te winnen tegen de kampioen.

Maria-ter-Heide moest een beetje puzzelen voorin en achterin maar begon vol goede moed en met een nieuw boeketje bloemen aan de wedstrijd.


Bedankt aan Wuustwezel voor de mooie bos!Eerste helft


Het was al snel duidelijk bij welke ploeg de wil het grootst was.  Verhaert miste na een minuut al haar schot in de kleine baklijn maar na 2 minuten was het al prijs. Verhaert duwde  een bal die terugkwam van de paal in het lege doel.

Maria-ter-Heide liep achter de feiten en de thuisploeg was de betere ploeg.  naarmate de eertse periode vorderde kwamen we wel wat beter  in de wedstrijd en heel af en toe konden we dreigen al was de 1-1 van Babs iets over het half uur zeker niet verdiend.  Maar het gaf de burger wel moed.  Nu zou het wel beter gaan dacht iedereen.

Maar geen 5 minuten later stond het zo waar 3-1.  Kinderlijk eenvoedig werden 2 goals weggeven, al was de vrije trap van Kerkhove wel goed binnen getrapt.

Toen op slag van rust de bal ook nog eens op de stip ging leek het al einde verhaal.  Lauren hield ons echter in de wedstrijd met een knappe safe.


Tweede helftTijdens de rust kwam de geel geboekte Caroline naar de kant en moest Eva mee voor de kentering zorgen. We wilden de match nog winnen, 2 goals ophalen moest ons lukken.  Maar opnieuw was alle hoop snel weg.  In 9 minuten had Wuustwezel er al 3 bij gemaakt.  Opnieuw werd de thuisploeg niets in de weggelegd en was de afstraffing nu echt een feit.  6-1 na nog geen uur, en de vrees voor dubbele cijfers was even reëel.  Toch probeerden onze meisjes met de moed der wanhoop nog wat te drukken maar verder dan een own goal en een panalty goal van Charlotte kwamen we niet.  Eva kwam ook nog dicht bij de 6-4 en Cathy had een paar goeie solo's in petto  maar Verwilt had al bij al weinig moeite om de zege voor de thuisploeg vast te houden.Commentaar:


Maria-ter-Heide verloor voor het eerst dit seizoen en meteen met erg zware cijfers.  Het was duidelijk dat bijna niemand het normale niveau haalde en dat het echt weer een stuk beter moet.  Er staan nog 5 matchen voor de boeg dus die moeten ons 15 punten op leveren!


Allemaal weer kop omhoog en borst vooruit en tonen dat we de terechte kampioen zijn!


Wel moeten we ook Wuustwezel proficiat wensen, ze waren op alle vlakken beter dan onze A's.


raWedstrijd gegevens


1-0   '2     Amber Verhaert

1-1    '35  Babs Franken

2-1   '39  Sarah Oris (OG)

3-1   '40  Lotte Kerkhove

4-1   '46  Marieke Peeters

5-1   '51   Amber Verhaert

6-1   '54  Amber  Verhaert (pen)

6-2  '64  Axelle Konings (OG)

6-3  '67  Charlotte Van Wynsberghe (pen)


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1