K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

's Gravenwezel A  1 - 0  Maria-ter-Heide B


Wedstrijdfiche                Foto's

  

14-11-2015


B’s verliezen nipt tegen 's Gravenwezel…Vandaag spelen we tegen 's Gravenwezel, de rode lantaarn in onze reeks maar het is wel een ploeg met een stevige reputatie en dus zeker niet te onderschatten.


Op het wedstrijdblad geen grote verrassingen buiten 1 naam dan namelijk Thalia De Kort die haar comeback maakt na een onderbreking van 3 jaar.


Ondanks het miezerige regenweer is iedereen er klaar voor en gaan we van start voor hopelijk de 5de overwinning op rij.Eerste helft


De wedstrijd start vanaf de eerste minuut aan een hoog tempo en het is meteen duidelijk dat beide teams maar 1 doel voor ogen hebben en da's winnen!


Een perfecte cross van Eva komt in de voeten van Maya die de bal aan Anne Lies laat en die zet voor, Tash zoekt goed positie voor doel maar besluit nipt naast...


Het meeste balbezit is voor de bezoekers en 's Gravenwezel moet achteruit, de dames van MTH kopiëren de oefening van de vrijdag training en combineren vlot naar voor maar lopen op een counter.


Eva kan in eerste instantie de bal nog net voor de lijn keren maar in een tweede identieke fase wordt Kelly gelobd van op de rand van de 16 en deze keer hobbelt de bal wel binnen en staan we 1-0 achter.


Gelukkig valt het doelpunt vroeg in de wedstrijd en hebben we nog tijd voor de gelijkmaker, we zien aan beide kanten nog een doelpunt afgekeurd voor buitenspel.


De thuisploeg neemt het initiatief nu over en duwt door, MTH is veelal gevaarlijk op stilstaande fases maar we verzilveren de kansen niet.


Ook als we een foute terugspeelbal in cadeauverpakking krijgen besluit onze diepste spits voorlangs, dit verdiende beter... Een vrije trap van Jorinde wordt doorgekopt door Delie maar Pauwels houdt met een knappe safe haar netten schoon.


De bezoekers blijven aandringen maar ondanks de goede organisatie van 's Gravenwezel kan Maya de bal van op rechts voor doel zwiepen, Pater komt net tekort...


We gaan rusten met het kleinste verschil en de wetenschap dat er nog 45 minuten te spelen zijn waarin alles kan.
Tweede helft


Eva voelt zich niet goed en blijft in de kleedkamer, Paepe komt zo in de ploeg waardoor Maya naar de positie van Eva verhuist.


Onze dames geloven vol in hun kansen en nemen de wedstrijd terug in handen, een hoekschop wordt door Delie tegen de paal gewerkt!


De wedstrijd ontwikkelt zich tot een boeiend schouwspel met 2 ploegen die de 3 punten goed kunnen gebruiken, een kans van 's Gravenwezel gaat naast.


Verdedigend staan we weer zeer sterk, Anne Lies legt de bal in de loop van Jos die Pater diep stuurt, die levert een fraaie voorzet af maar Paepe legt de bal net naast het doel!


Aan de andere kant zien we Sophie de bal uit de voeten van de doorgebroken D'Haese tackelen, dit was nodig want een 2de tegengoal zou nefast zijn!


Na een uur brengen we Astrid in en halen we Maurane met 2 pijnlijke enkels naar de kant, 5 minuten later is het na 3 jaar terug aan Thalia die de plaats van Pater inneemt.


Ondanks de goed kansen die we creëren valt de gelijkmaker niet, ook niet op hoekschoppen waarbij Anke en Tash over koppen...


De tijd tikt weg en helaas voor ons fluit de scheids af voor we de bordjes terug gelijk konden hangen.Commentaar:


Dames, dit was met voorsprong jullie beste wedstrijd met veel inzet, motivatie en maturiteit... Jullie hebben je enkel en alleen met het spel bezig gehouden en niet de randactiviteiten waar de zwakke scheids voor veel tussen zat, chapeau!


Ik denk dat een gelijkspel wel verdiend had geweest, we hebben de kansen zeker gehad maar het ontbrak ons aan efficiëntie in de afwerking. Er stond een goed georganiseerd blok op het veld en hebben eigenlijk maar 1 fout gemaakt die resulteerde in het tegendoelpunt.


Volgende week gaan we naar Hove, een ploeg die vergelijkbaar is met 's Gravenwezel en hopelijk kunnen we daar opnieuw dit niveau van voetbal op de mat leggen!


Dikke proficiat dames!

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals :


Assists :
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1