K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Antwerp Girls  1 - 3 Maria-ter-Heide B


Wedstrijdfiche                Foto's

  

27-02-2016


B’s winnen overtuigend van de Antwerp Girls na moeilijke start…Vandaag staan onze dames voor een belangrijke opdracht, zeker met de wetenschap dat zowel KV Mechelen als Hoogstraten hun wedstrijden wisten te winnen!


In de onderste regione van het klassement blijft het bijzonder spannend en bij (punten)verlies zouden we terug in moeilijke papieren kunnen verzeilen, winnen was dus absoluut de boodschap.


We missen vandaag heel wat vaste waarden, zo ontbreken o.a. Laura en Paulien maar vissen we Eva, Jorinde en Pater terug op na een lange afwezigheid.


Eerste helft


De Antwerp girls hadden na hun verlies bij ons thuis al aangegeven dat ze in de terugronde hun vel duur zouden verkopen, we waren dus al lang gewaarschuwd en toch start MTH zwak aan de wedstrijd…


Het wordt nog erger als Van Den Kieboom na 5 minuten een vrije trap netjes voorbij Kelly krult, de tegenzon was zeker een verzachtend omstandigheid maar dit zag er niet goed uit!


Thomas grijpt in en gooit meteen het spelsysteem om, een goede keuze zo blijkt want het spelbeeld keert volledig in het voordeel van de bezoekers.


Maya zet zich een eerste keer goed door en smijt de bal in de 16, Van Goethem besluit op de keeper.


MTH is nu duidelijk op dreef en creëert kans op kans, Delie vind de ruimte in de rug van de verdediging en het is Van Goethem die Jacobs perfect lobt en het staat 1-1.


In een volgende fase is het opnieuw Delie die zich goed doorzet en de voorzet in de loop van Eva legt, de doelvrouw duwt in hoekschop. De Antwerp Girls krijgen de bal niet weg, Astrid pegelt de bal vanop de rand van de 16 snoeihard op doel maar zonder succes!


Jorinde ligt aan de basis van een nieuw aanval van de bezoekers, ze stuurt Van Goethem het straatje in en die levert een op maat gesneden voorzet maar Delie treft van dicht de deklat! Niet veel later verlaat Sara haar plaats en drijft de bal op, ziet Eva vrij staan en die biedt Van Goethem een goal aan op een dienblad maar ze mist onbegrijpelijk deze kans… Het is ondertussen voor iedereen duidelijk dat dit niet goed kan blijven gaan, Delie zet Eva voor doel en haar gekraakt schot blijkt toch hard genoeg om de 1-2 op het bord te zetten.


Ook Anke en Anne Lies rukken ieders een keer mee op naar voor maar we komen niet meer tot scoren in deze eerste wedstrijdhelft waar we op de eerste 10 minuten na baas waren, Kelly heeft juist geteld 1 terugspeelbal moeten verwerken.Tweede helft


Aan de rust geen wissels, iedereen was supergoed bezig maar de voorsprong is te klein om nu al “victorie” te kraaien. Er moest maw nog hard gewerkt worden om de 3 punten veilig te stellen…


De eerste kans van de wedstrijd is er één voor MTH, Delie knijpt naar binnen, speelt Eva aan en knalt op doel maar Jacobs is bij de pinken! Net zoals in de eerste helft is het de thuisploeg die het sterkst start maar ze moeten het gas na een kwartier terug lossen.


Een verre inworp van Van Goethem brengt de bal bij Delie en die knalt vanuit een quasi onmogelijke hoek met buitenkant rechts de 1-3 tegen de netten, wat een goal!


De girls komen nu niet meer in het stuk voor en MTH wil meer, een sterk spelende Maurane gaat op wandel en bedient de vrijgelopen Delie maar ze knalt onwaarschijnlijk opnieuw tegen de deklat!


Astrid die alweer een berematch heeft gespeeld wordt na een 75’ naar de kant gehaald en Pater maakt opnieuw haar opwachting na vele weken van afwezigheid.


Eva tovert nog eens een knappe actie uit de voeten, kapt haar mannetje uit en trapt iets te centraal op doel om de doelvrouw te verontrusten.


Ook zij mag na Delie vervroegd naar de kant en onze youngsters Evi en Mente krijgen nog wat speelminuten, de score loopt niet verder meer op maar we kunnen de punten verdient mee naar huis nemen.Commentaar:


Na een moeilijke start en een ongelukkig tegendoelpunt zagen we het even misgaan maar wat een metamorfose na 10 minuten! Dit was opnieuw mooi voetbal met de nodige inzet, iets wat we vorige week gemist hebben in de tweede helft.


We zetten ons zo weer iets steviger op de 8ste plaats, volgende week ontvangen we ’s Gravenwezel en wie weet kunnen we ook hier weer punten nemen.


Dikke proficiat dames !!

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals :  Sarah Delie, Sarah Van Goethem, Eva Wagemakers


Assists :  Sarah Delie (2), Sarah Van Goethem  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1