K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Heist B  1-1  Maria-ter-Heide B 


  Foto's

  

03-10-2015


B's pakken eerste punt in Heist !


Vandaag maken we een van de verste verplaatsingen op het vroegste uur, we vertrekken om 7.15 hr op MTH richting Heist voor alweer de 5de match van het seizoen.


Na de toppers van de voorbije weken ontmoeten we nu een andere staartploeg, de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.


Sophie en Anke staan deze week aan de aftrap, Paulien en Astrid zijn de vervangers van dienst.Eerste helft


Nog voor we van start gaan verliest Heist al een speler die ongelukkig ten val komt en dient gehecht te worden aan de knie, 8 draadjes zijn haar deel... Ook de wedstrijd kent een rommelige start, beide ploegen geraken niet uit het middenveld en de bal gaat van links naar rechts zonder echte kansen te creëren.


Toch kan je onze dames geen gebrek aan inzet verwijten, Maya, Sophie en Anke doen er alles aan om de vlam in de pan te krijgen! Een eerste bescheiden kansje schrijven we op naam van Floo die de bal in de handen van de doelvrouw ziet verdwijnen, op de klok zijn dan al 30 minuten weg getikt...


De match komt dan toch stilaan op gang en na een half uur (te) laag tempo voetbal is het MTH dat initiatief neemt, een gretige Sophie eist de bal op en smijt die in de 16. Maya kiest de juiste positie en werkt knap af, 0-1 na 40 minuten!


Voor het eerst staan we op voorsprong maar het plezier was bijna van korte duur, Pater kan een minuut later een bal net voor de lijn keren of het stond alweer gelijk!


We gaan rusten met een kleine voorsprong, bij MTH geloofde ze echt in hun kansen en speelde bij vlagen goed voetbal!Tweede helft


Het is Heist dat het gretigste uit de kleedkamer is gekomen en de gelijkmaker laat dan ook niet lang op zich wachten, Kelly wordt overhoeks gepakt en de bordjes hangen opnieuw gelijk.


Het spelbeeld is ook helemaal anders dan in de eerste helft, er zit veel afval in het spel van MTH, teveel foute passes en slordig voetbal zorgt voor meer dreiging van Heist dan nodig is.


Het is wederom aan de verdediging om erger te voorkomen, een uitmuntende Anke zet meer dan eens een scheve situatie recht! Anne Lies is even groggy als ze een bal in het aangezicht krijgt gelukkig zonder erg.


Thomas haalt Floo naar de kant en brengt Paulien in de ploeg maar het spel blijft rommelig, Sophie kopt een corner op de keeper. Heist zet nu echt alles op alles en neemt risico's, ook de keeper gaat mee met de corners maar bij de omschakeling wordt Sophie afgefloten voor offside op weg naar het lege doel...


Kelly wordt ook nog enkele malen belaagd maar geeft geen krimp, de scheids fluit af met een felbevochten gelijkspel op het bord en een eerste punt voor onze B'kes!Commentaar:


Opnieuw spelen we een meer dan degelijke eerste helft maar is de tweede aanzienlijk minder, voetballend dan toch want qua inzet en motivatie valt er niemand iets te verwijten.


Het gelijkspel is 40' lang goed verdedigd maar veel meer zat er niet in, gans de ploeg heeft hard gewerkt om dit resultaat vast te houden!


Dikke proficiat dames!

 


cdsWedstrijd gegevens


Doelpunten:  Maya Deltour


Assists:  Sophie Claessens
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1