K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Hoogstraten A  2 -0  Maria-ter-Heide B 


Wedstrijdfiche                Foto's

  

17-10-2015


B's brengen de 3 punten mee uit Hoogstraten !


Vandaag gaan we op bezoek bij de buren van Hoogstraten, deze ploeg kon vorige speeldag winnen op KV Mechelen met zware cijfers.


Met dit gegeven in het achterhoofd mocht er van onderschatting geen sprake zijn ook al boekten onze B's enkele successen in de voorbije weken.


Anne Lies, Delie en Natacha komen terug in de ploeg, Sara, Laura en Pater sukkelen nog met blessures waardoor Paepe naast Paulien en Floo terug op de bank komt.
Eerste helft


De sfeer bij de opwarming is relatief ontspannen, zeker na de leuke vrijdagavond training maar winnen vandaag zou ons bijzonder goed uitkomen.


Zoals gevraagd zetten de bezoekers meteen druk op de Hoogstraatse verdedigers, Tash tikt door tot bij Jos en die stuurt Maya meteen diep maar die besluit in de handen van Brosens.


In een volgende fase wordt Cathy duidelijk onderuit geschoffeld in de 16 maar de scheids (die nog nooit eerder dames floot) zag er geen graten in, ons leek het toch een penalty te zijn?


20 minuten lang komt de thuisploeg niet onder de druk van MTH uit maar ze scoren wel ij zo na bij hun eerste counter, Kelly doet een dubbele redding en kan zo de meubelen redden!!


Dat zou totaal tegen de gang van het spel in geweest zijn maar gelukkig is het toch MTH dat op voorsprong komt met een voorzet op maat van Delie rukt Cathy op naar doel, kapt de keeper uit en legt de bal rustig binnen.


Een verdiende 0-1 na 25', achteraan stond waarschijnlijk onze sterkst mogelijke verdediging die onder leiding van Anke niks weggeeft. Er wordt door Anne Lies, Anke, Eva en Maurane ook veel rustiger uitgevoetbald dan de voorbije wedstrijden.


Het middenveld draait ook op volle toeren met de ervaren Sophie die samen met Jorinde en Tash onze spitsen regelmatig kunnen voeden, Sophie lanceert Delie die netjes het gat induikt maar ze krijgt de bal niet onder controle...


Kelly gaat goed plat op een knal uit de tweede lijn maar houdt de netten schoon, de dubbele voorsprong valt bijna op het einde van de eerste wedstrijdhelft maar opnieuw houdt Brosens Hoogstraten in de match.Tweede helft


Dat Jorinde maar 45' zou spelen was geweten maar dat we ook Eva in de kleedkamer moesten laten was minder verwacht, Paepe en Paulien vallen zo in voor deze 2de helft.


We krijgen een heel ander Hoogstraten te zien dan in de eerste helft, nog voor we 5 minuten ver zijn ziet onze keeper al 2 schoten het doelkader scheren...


Van het goede voetbal dat we te zien kregen blijft niet veel meer over, MTH komt dan ook regelmatig in de problemen met te traag en slordig voetbal.


We halen Delie na een uur naar de kant en brengen Floo die nu alleen diep gaat spelen en haar snelheid moet gebruiken om gevaarlijk te zijn.


In de eerste wedstrijdhelft hadden we het spel veelal onder controle maar nu moeten we het vooral hebben van snelle omschakelingen en trachten te counteren, Paulien zet Floo op weg die met 7 mijls laarzen achter de bal aan gaat, ze doet alles goed maar het schot scheert de paal.


Het tempo dat Hoogstraten ons dicteerde zakt wat en MTH kan terug meer kansen gaan creëren, Sophie kopt de bal door en deze keer schiet Cathy als een pijl uit een boog achter de bal en verslaat de keeper voor de 2de keer en dus 0-2.


De thuisploeg geeft zich gewonnen, MTH voetbalt rustig uit en heeft de partij terug onder controle, de scheids fluit netjes op tijd af en de 3 punten zijn binnen!Commentaar:


Opnieuw spelen we een wedstrijd met 2 versnellingen, de eerste helft was heel goed maar de tweede was weer minder al was er opnieuw heel veel inzet en karakter op het veld.


Hoogstraten heeft verzuimt de schaarse kansen die ze hadden af te werken waar onze verdediging en keeper voor veel tussen zaten, we houden voor het eerst keer de nul dus dat zit zeker goed.


Er wordt hard gewerkt en dat zien we week na week ook terug op het veld, hopelijk kunnen we deze "winning mood" nog eventjes vasthouden.


Volgend weekend hebben we een vrij weekend, geniet van de rust en dan kunnen we tegen KV Mechelen terug vol aan de bak.


Dikke proficiat dames!

 


cdsWedstrijd gegevens


Doelpunten:  Cathy de Bel (2)


Assists:  Sarah Delie, Sophie Claessens
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1