K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Hove Sport  0 - 0  Maria-ter-Heide B


Wedstrijdfiche                Foto's

  

21-11-2015


B’s slepen een welverdiend puntje uit de brand in Hove…Vandaag spelen we tegen Hove, de kampioen in 2de van vorig seizoen die samen met MTH steeg naar 1ste  provinciale maar vooral een ploeg die we nog kennen van hun stevige duels en power play.


Op het wedstrijdblad recupereren we Floo, Sara en Paulien en zien we Thalia en Paepe forfait geven.Eerste helft


De wedstrijd start zoals we hadden verwacht en Hove geeft meteen van jetje, onze dames moeten vanaf het eerste fluitsignaal alle zeilen bijzetten en er is weinig tijd voor een verkenningsronde.


Stevig voetbal brengt automatisch veel overtredingen met zich mee, een vrije trap van Jorinde wordt knap doorgekopt door Tash maar de keeper werkt de bal in hoekschop.


Een knal uit de tweede lijn gaat  op de deklat, hier komen we echt goed weg!


Hove duwt de eerste 20 minuten het gaspedaal diep in en komt zichzelf tegen waardoor ze het initiatief aan de bezoekers moeten laten.


De ervaring van Sophie is van goudwaarde met dit type van voetbal maar ook youngster Floo past zich wonderwel goed aan en laat zich niet zomaar opzij zetten!


MTH probeert zijn favoriete combinatievoetbal te spelen en tikt nu iets vlotter door de Hovense defensie, een schot van Tash wordt door een rood been in corner gewerkt…


Sara komt ongelukkig in botsing met Plochaet (die er een mooi blauw oog aan overhoudt) en moet de wedstrijd verder spelen met stevige hoofdpijn.


We noteren nog een paar halve kansjes voor beide teams maar zonder echt gevaarlijk te zijn, Sophie besluit nog een keer op Holvoet maar te zwak.


Bij Hove is het vooral oppassen voor Bosmans die snedig voor doel komt maar ook naast besluit, de scheids fluit af met de beginstand op het bord.
Tweede helft


Geen wissels bij de rust en we zien een gretig MTH meteen druk naar voor zetten, het eerste schot op doel waait naast…


Ook onze verdedigers staan opnieuw op scherp en geven weinig ruimte weg toch is het oppassen geblazen als Sanders van links naar rechts kapt maar ze besluit naast.


Het is even schrikken als Floo onder een speler van Hove terecht komt maar gelukkig zonder al teveel schade en onze spits kan verder.


De bezoekers zijn nog een keer dicht bij een treffer als een vrije trap van Jos door Maya wordt doorgekopt maar de trap van Sophie wordt geblokt!


Het laatste kwartier is het vat bij Hove af en zet MTH zich nog een paar keer goed door, ook onze wissels kunnen geen doelpunt meer forceren maar we slikken er ook geen.


De scheids beëindigd de tweede wedstrijdhelft die voor ons gevoel nog maar juist bezig was en dus geen minuut verveeld heeft.Commentaar:


We pakken een dik verdiend punt in een wedstrijd met voetbal dat ons totaal niet ligt maar waar gans de groep perfect op geanticipeerd heeft, knap teamwerk!


Het voetbal dat jullie brengen wordt alle weken beter maar zeker ook de attitude, de inzet en ook niet te vergeten het plezier zitten in de lift.


Volgende week ontvangen we Wuustwezel die met 2 punten meer zeker te pakken zijn en haasje over kunnen springen in het klassement.


Dikke proficiat dames!

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals :


Assists :
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1