K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

KV Mechelen B  4-5  Maria-ter-Heide B 


Wedstrijdfiche   


31-10-2015


B’s winnen nipt de thriller in Mechelen !


Vandaag spelen we voor het eerst een avondwedstrijd, door de vakantie-uittocht is het vrij hectisch op de weg maar iedereen op Eva na raakt keurig op tijd in Mechelen.


Sara was de opwarming al gestart en komt zo in de basis, Eva zit naast Pater, Tash en in eerste instantie ook Delie op de bank.


Omdat er geen scheids meer is aangeduid en er ook geen komt opdagen kan Thomas Sarah overtuigen om (enigszins met tegenzin) te fluiten, ze had zich haar voetbalavond toch net iets anders voorgesteld.


Begrijpelijk uiteraard want een match leiden van je eigen ploeggenoten is niet makkelijk en ook het thuispubliek is dan net iets kritischer…
Eerste helft


Het zijn de bezoekers die het felste aan de partij beginnen en brengen bij vlagen mooi combinatievoetbal, Mariska zet zich in minuut 5 al een keer goed door en vloert Baumans een eerste keer.


We zijn nog maar een paar minuten verder als Maris deze keer in de rol van aangever kruipt en Babs op weg zet naar doel en dus 0-2 na 8 minuten! Opnieuw hoeven we niet lang te wachten als Mariska de Mechelse verdediging op haar eentje oprolt en de 0-3 binnen schiet.


De wedstrijd is dan nog geen kwartier oud en iedereen maakt zich op voor een doelpuntenfestival maar dat was zonder de dames van KV Mechelen gerekend, bij MTH dachten er al een aantal dat de buit binnen was en het spelniveau zakt langzaam weg.


De thuisploeg nam over van MTH maar het ontbreekt hen aan efficiëntie in de afwerking, zo zien we enkele iets te vlotte infiltraties door onze defensieve stellingen maar de schoten op doel zijn niet gekaderd of belanden in de handen van Kelly.


In de goed gevulde dug-out van MTH neemt de frustratie toe en vinden we van het goede voetbal uit het openingskwartier niet veel meer terug, Mariska kan in de slotfase van deze eerste wedstrijdhelft de score nog aandikken en zo gaan we rusten met een 0-4 voorsprong.
Tweede helft


Thomas grijpt in en doet meteen 2 vervangingen, onze reservekeeper Tash komt op de 10 positie te spelen en Eva neemt haar eigen stek in, Sara en Maurane blijven in de kleedkamer.


De “polygonezen” starten opnieuw iets scherper en het is Natasha die de 5de van de avond snoeihard kan binnen schieten op een teruggelegde bal van Van Goethem, boeken toe zou je dan denken maar daar dacht Naegels duidelijk anders over.


Vanop links gaat ze op wandel en schiet de 1-5 binnen, de rood-gele nemen het initiatief terug over van de bezoekers en domineren volledig het spel.


Bij MTH sluipt er langzaam maar zeker paniek in het spel en worden de ballen vaak blind weggetrapt, dat betert er niet op als Mariska in minuut 55 naar de kant wordt gehaald.


Onze dames worden nu zwaar onder druk gezet en als De Roovere de 2-5 op het bord zet neemt het geloof bij de dames van de KV nog toe, MTH spartelt nog wel wat tegen maar vind geen antwoord meer.


Van Hoof dikt de score nog aan met een 3de en 4de treffer maar gelukkig voor ons duurt een wedstrijd maar 90 minuten en fluit Sarah de match af met de 4-5 eindstand!Commentaar:


Na een schitterende start van de wedstrijd zakten we veel te snel in elkaar en moesten het spel veelal ondergaan?


Er werd vlot gescoord maar we geven ook veel te makkelijk 3 goals op quasi identieke manier weg en een terechte penalty, een 0-5 voorsprong ging zo nog bijna verloren…


We hebben de wedstrijd wel gewonnen en pakken 3 zeer belangrijke punten maar ik denk niet dat de beste ploeg gewonnen heeft, dat hoort er allemaal bij en het omgekeerde is zeker ook al gebeurd maar het voetbal dat we brachten was gewoon te weinig.


Volgende week zullen we op training terug uit onze pijp moeten komen en keihard zwoegen om de wedstrijd tegen de Antwerp Girls tot een goed einde te brengen. 

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals : Mariska (3), Babs, Tash


Assists : Mariska, Van Goethem
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1