K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B 3 - 1  KSK Weelde


Wedstrijdfiche       Foto's

  

5-12-2015


B’s zetten misstap van vorige week recht met subliem voetbal!Vandaag beginnen we aan de terugronde en ontvangen we Weelde, Weelde was onze allereerste tegenstander in 1ste provinciale en stuurde ons in September terug naar huis met zware cijfers. De ploeg staat nog steeds 3de in het klassement en dus weten onze B’s dat het beter zal moeten dan vorige week.


’s Nachts kreeg MTH bezoek van Sinterklaas en liet wat lekkers achter voor de spelers, op de feuille missen we nog steeds de geblesseerde Laura, student Eva, Natasha en de zieke Pater.


Hanne en Charlotte (die uit blessure terugkeert) komen in de ploeg, op de bank Paulien, Sara en Delie.Eerste helft


MTH start een stuk gretiger dan vorige week, een knappe acties brengt de bal via Sophie bij Charlotte die de bal in de loop van Floo legt en die opent meteen de score bij de eerste kans! Voor Floo het eerste doelpunt in de competitie, een droomstart voor onze dames!


De thuisploeg probeert het Weelde lastig te maken door fel druk te zetten op de man in balbezit. Die aanpak werpt na 20 minuten zijn vruchten af want balverlies bij de bezoekers mondt uit in een vlotte aanval, het is weer Floo die er op aangeven van Charlotte 2-0 van maakt.


Onze jongste zet opnieuw het net bol met een hard schot netjes in de hoek geplaatst! Weelde lag onder maar gaf zich niet gewonnen en prikt gevaarlijk tegen, een vrije trap net buiten de grote rechthoek wordt knap verlengd en het staat 2-1.


Na een half uur wedstrijd nemen de bezoekers over, onze dames maken gelukkig niet de vergissing om al te veel achteruit te kruipen en blijven voetballen.


Anke en Maurane moeten regelmatig de bal ontzetten, ook Anne Lies ziet af maar kraakt niet. We komen goed weg als Sophie nog een bal voor de lijn kan keren, ook een te korte terugspeelbal zorgt even voor paniek maar Kelly ontzet…!


De scheids fluit geen seconde te vroeg af en de rust is wel gekomen voor de dames die 45 minuten lang aan een hoog tempo speelde.
Tweede helft


Geen wissels met de start van deze 2de helft en nu is het Weelde die fel van leer trekt, na 10 sec. ziet Kelly de eerste bal het doelkader scheren! Ook MTH wil de 3 punten en in minuut 50 verslaat Sophie Kranenburg een 3de keer, de assist kwam van de voet van Hanne.


Bij Weelde stijgt de frustratie en zo kan Vansweevelt iets vroeger haar schoen gaan klaarzetten onder de schoorsteen, ze trapt na het fluitsignaal de bal weg en krijgt haar tweede gele kaart.


MTH probeerde het numerieke overwicht uit te buiten en kreeg al snel een enorme kans, Delie die pas is ingevallen laat zich geleden maar kan ondanks de hoge handelingssnelheid Kranenburg niet verrassen.


Na een dik uur is het vat bij Weelde bijna af en krijgen we een dol MTH te zien dat nu kans op kans creëert, het duo Claessens – Delie vind elkaar blindelings geen maar geen van beide dames krijgt de bal in doel.


Sophie leek op weg naar haar 2de van de middag maar dat was buiten een prachtige reflex van de doelvrouw gerekend, Delie legt te weinig venijn in haar poging om Kranenburg te verslaan die stilaan spilfiguur van de middag wordt.


Charlotte heeft de bal voor het binnenduwen, maar stuit vanuit een scherpe hoek op de staak. Aan de overkant is het nog opgepassen geblazen als Weelde nog eens kan komen opzetten, Jorinde kan de afvallende bal uit een hoekschop ontzetten.


Floo zet zich een keer goed door over de rechterflank en zet blindelings voor, de knal van Delie valt via de keeper nog op de deklat! Iets wat ze niet veel later nog eens zou herhalen…


Delie zet zelf Charlotte nog een keer voor doel maar die besluit rakelings naast, meteen een van de laatste wapenfeiten van deze knappe wedstrijd.


Het laatste fluitsignaal weerklinkt in minuut 94 en de 3 punten zijn ons deel!Commentaar:


De teleurstellende off-day van vorige week hebben jullie ruimschoot goed gemaakt met deze knappe wedstrijd, jullie hebben de mentaliteit van de vorige wedstrijden teruggevonden!


MTH heeft zich zo wat steviger in de middenmoot van het klassement genesteld, we hadden een taaie klant aan Weelde maar jullie hebben het op inzet gehaald.


Dit is het voetbal dat we van jullie willen zien, volgende week gaan we op bezoek naar Zammel die hier thuis ons net de punten konden afsnoepen, hopelijk kunnen we ze daar terughalen… Wie weet?


Dikke proficiat dames!!


Ps : ik schrijf liever deze verslagen dan dat van vorige week!

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals : Floo (2), Sophie


Assists : Charlotte (2), Hanne  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1